Tania Kikidi

Tania Kikidi: Η χαρισματική rock-vocalist μας μιλά για την ροκ μουσική, το ολοκαίνουριο album της και το συναυλιακό καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας

Η χαρισματική rock-vocalist με αφορμή την εμφάνιση της στις 30 Ιουλίου στο 5ο bio – Mechanical Festival, μας μιλά για την ροκ μουσική, το ολοκαίνουριο album της και το συναυλιακό καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας. Η μελωδική της φωνή ανήκει στις μετρημένες στα δάκτυλα εγχώριες ροκ φωνές. Συγχρόνως power και αισθαντική, με το απαραίτητο “γρέζι” και […]

Η χαρισματική rock-vocalist με αφορμή την εμφάνιση της στις 30 Ιουλίου στο 5ο bio – Mechanical Festival, μας μιλά για την ροκ μουσική, το ολοκαίνουριο album της και το συναυλιακό καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας.

Η μελωδική της φωνή ανήκει στις μετρημένες στα δάκτυλα εγχώριες ροκ φωνές. Συγχρόνως power και αισθαντική, με το απαραίτητο “γρέζι” και μεγάλη έκταση!

Σε όλη την διάρκεια της καραντίνας δούλευε και ηχογραφούσε πάνω σε νέο υλικό, ενώ παράλληλα δημιούργησε (στο κανάλι της στο YouTube) μια σειρά από video με τίτλο “Karaoke Performance Series” που αφορούν στις τεχνικές της έκφρασης και του performance γενικότερα. Το Γενάρη μας «σύστησε» τo “Silent Partners project” ένα EP (2 τραγούδια) που διατίθεται ψηφιακά.

Στις 30 Ιουλίου κυκλοφορεί από την Grooveyard Records (NY, USA) το νέο – ολοκαίνουριο – album της (13 tracks) ενώ την Παρασκευή 30 Ιουλίου εμφανίζεται στο Θέατρο Αυλίδος Αρτέμιδος στη Χαλκίδα, στα πλαίσια του 5ου bio – Mechanical Festival!

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το τραγούδι;

H ενασχόληση μου με το τραγούδι και την μουσική γενικότερα, ξεκίνησε στην τρυφερή ηλικία των 8.. Ο πατέρας μου μουσικός.. βιώματα και ακούσματα πολλά..
του ζήτησα να παρακολουθήσω μαθήματα πιάνου.. Μάλλον ήξερα ήδη τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου.. ήθελα να γίνω τραγουδίστρια..!

Ποια ήταν τα πρώτα σου ακούσματα και ποια από αυτά καθόρισαν την πορεία σου στην μουσική;

Ροκ κυρίως.. Janis Joplin, Deep Purple, Led Zeppelin, Scorpions και πολλά άλλα συγκροτήματα, με μουσικές που με στιγμάτισαν.. Μπορώ μάλιστα να πω με βεβαιότητα, ότι ουσιαστικά, ήταν κι οι πρώτοι μου δάσκαλοι!
“Πάτησα” πάνω τους που λένε, στα πρώτα μου βήματα..

Τι σημαίνει για εσένα η συνεργασία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου;

Εμπειρία ζωής.. κοντά του γεύτηκα για 1η φορά, την μαγεία των μεγάλων και οργανωμένων συναυλιών! Δέκα και πλέον χρόνια ονειρικής “δράσης”..

Πώς είναι ένα συναυλιακό καλοκαίρι με πανδημία;

Είναι το 2ο και σίγουρα όχι όπως θα το επιθυμούσα ως καλλιτέχνης, αλλά δεν απογοητεύομαι.. Η μουσική είναι βάλσαμο για τις ψυχές μας.. δεν σταματάω να αγωνίζομαι και να δουλεύω με την ομάδα μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Υπηρετώ αυτό που αγαπώ και ξεχνώ όλα τα’ άλλα.. Ελπίζω κι εύχομαι να το περάσουμε γρήγορα όλο αυτό.. να ανταμώσουμε ξανά σε πολλές συναυλίες!

Πώς βλέπεις το κοινό της Χαλκίδας σε σχέση με την Ροκ μουσική σκηνή;

Δυστυχώς δεν υπάρχουν στην πόλη χώροι και μουσικές σκηνές να στηρίξουν rock προσπάθειες, άλλα όποτε μας δίνεται η ευκαιρία, δημιουργούμε αναμνήσεις!Μικρό αλλά θερμό! Παντού θα βρεις ένα “Γαλατικό χωριό”… με παλιοροκάδες !

Νέα project, τι να περιμένουμε;

“Rock ‘n Roll Paradise”! Ολοκαίνουριο album με 13 τραγούδια κιθαριστικής ευδαιμονίας, σε στίχους και μουσική του Σταύρου Παπαδόπουλου.
Κυκλοφορεί από την Grooveyard Records (USA) με έδρα τη Ν. Υόρκη, στις 30 Ιουλίου, την ημέρα της συναυλίας μας στο 5o bio-Mechanical festival! Πανέμορφη συγκυρία κι ανυπομονώ! To Ghetto Magazine βεβαίως, θα λάβει κόπια με δελτίο τύπου και αφιέρωση, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για το ενδιαφέρον και την φιλοξενία.. Rock on!

Επίσημο web site: https://taniakikidi.com/
Χρήσιμα links:

https://twitter.com/kikiditania

https://taniakikidi.bandcamp.com

https://soundcloud.com/tania-kikidi

https://www.instagram.com/taniakikidi

https://www.etsy.com/shop/taniakikidi

https://www.reverbnation.com/taniakikidi

https://www.youtube.com/taniakikidiofficial

https://www.facebook.com/taniakikidiofficial

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top