χειροποίητα ζυμαρικά Dardouma Family Dirfys Trail

Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Dardouma Family μάγεψαν την κουζίνα του Dirfys Trail

Οι δρομείς και το κοινό είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζυμαρικά με συνταγές και ιστορία 100 χρόνων. Ο ευβοϊκός τόπος και το χωριό της Στενής, στο πανέμορφο όρος Δίρφυς, πλημμύρισε με αρώματα και γεύσεις

Η οικογενειακή επιχείρηση Dardouma Family και τα χειροποίητα ζυμαρικά της ήταν ο επίτιμος καλεσμένος στην κουζίνα του Dirfys Trail, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Οι δρομείς και το κοινό είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζυμαρικά με συνταγές και ιστορία που ξεπερνούν τα 100 χρόνια. Ο ευβοϊκός τόπος και το χωριό της Στενής, εκεί στο πανέμορφο όρος Δίρφυς, πλημμύρισε με αρώματα και γεύσεις που σαν βάση είχαν μαγειρική με ζυμαρικά και τραχανά Dardouma, από το Βέλος του Αλιβερίου, στην ανατολική πλευρά του νησιού της Εύβοιας.

Η Dardouma Family ήταν ο πρωταγωνιστής στο μαραθώνιο της γαστρονομίας φροντίζοντας να παρέχει την πρώτη ύλη για τις απίστευτες μαγειρικές που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της επιτυχημένης διοργάνωσης αγώνων δρόμου του Dirfys Trail.

Το Σαββάτο η οικογένεια Δαρδούμα μας έδειξε το φιλανθρωπικό της πρόσωπο και σε συνεργασία με την ομάδα του «Άλλου Ανθρώπου» μαγείρεψε τις περίφημες καμπανούλες της, με αχνιστή κόκκινη σάλτσα από «Το περιβόλι του παππού» που κράταγε στο ζυμαρικό, πασπαλισμένες με αληθινή χωριάτικη μυζήθρα και μας έδωσε ένα πιάτο που συνδήλωνε το φυσικό περιβάλλον με τη βουνίσια ομορφιά στο οποίο βρεθήκαμε.

Την Κυριακή την ημέρα των ημιμαραθωνίων διοργάνωσε σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ένα πλούσιο γεύμα για 1500 αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους. Οι chef του ΙΕΚ ΑΚΜΗ προετοίμασαν και έδωσαν την ευκαιρία στο κόσμο να δοκιμάσει τοπικά ευβοϊκά προϊόντα, προτείνοντας έναν παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος. Το μενού περιλάμβανε παραδοσιακό ξινό τραχανά και ένα κριθαρώτο μανιταριών με μανιτάρια της εταιρείας Δίρφυς.

Τα ζυμαρικά Dardouma Family είχαν την τιμητική τους, αποτέλεσαν την πρώτη ύλη του μενού και αποθέωσαν τη γεύση ενός πιάτου που αντλούσε έμπνευση από το τοπίο, τη μάνα γη και το υπέροχο τόπο που λέγεται Εύβοια.

 

Το concept της μαγειρικής ήταν να προσφέρουν ένα γεύμα στους αθλητές ενεργειακά πλήρες, χωρίς συντηρητικά, φτιαγμένο με αγνά υλικά και ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Η Dardouma Family πρωτοστάτησε στη φιλοσοφία της μαγειρικής, καθώς το σκεπτικό του γνήσιου και του χειροποίητου, εμπεριέχεται πλήρως στο πνεύμα της παρασκευής των ζυμαρικών της.

Η Dardouma Family με δέκα διαφορετικές ετικέτες τραχανά, φτιαγμένες με ποικίλες παραλλαγές και αγνά συστατικά όπως αλεύρι και αλεύρι ολικής άλεσης Dinkel, φρέσκο πρόβειο γάλα, γίδινο γάλα, γιαούρτι, λαχανικά, Goji Berry, αλλά και vegan τραχανάδες απογειώνει το ευγενές αυτό φαγητό που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.

Επίσης με μια ποικιλία Χειροποίητων Ζυμαρικών, η Dardouma Family μέσα από την απλότητα των παραδοσιακών συνταγών αναδεικνύει τον τρόπο διατροφής των γιαγιάδων μας. Οι Χυλοπίτες ολικής αλέσεως, με φρέσκα αυγά και γάλα, το Κοράλι με τις κυματιστές άκρες αποτελούν τη ναυαρχίδα μιας γκάμας από ζυμαρικά που η προέλευση τους βασίζεται σε καλά κρυμμένες συνταγές που φυλάσσονται με θρησκευτική ευλάβεια από την οικογένεια Δαρδούμα.

To Dirfys Trail ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ωστόσο σε όλους εμάς έμεινε η ανάμνηση μιας γεύσης που έχει ιστορικό αποτύπωμα, ευβοϊκή καταγωγή και εργαστηριακή παραγωγική διαδικασία, μαζί με ένα όνομα ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μας, ένα όνομα που ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο της γευσιγνωσίας και της ίδιας της καρδιάς μας, ένα όνομα που θα αναζητήσουμε ξανά όταν επισκεφτούμε την Εύβοια, το περίφημο Dardouma.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top