οδοιπορικά Εύβοια άνθρωποι ιστορίες
Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Τα οδοιπορικά μας, η Εύβοια, οι άνθρωποι της και οι ιστορίες τους

Το GHETTO στη διάρκεια του θέρους ταξίδεψε. *Κείμενο: Βασίλης Ντέμης – Γιώργος Θεοφίλης *Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου Όταν το 2018 μιλούσαμε μέχρι τα ξημερώματα, γράφαμε – σβήναμε με την Χριστίνα τις ιδέες για το όνομα του διαδικτυακού περιοδικού μας, κανείς μας δεν φανταζόταν πως σε αυτό το GHETTO θα χωρέσουν τόσοι πολλοί. Βέβαια, 5 χρόνια μετά, […]

Το GHETTO στη διάρκεια του θέρους ταξίδεψε.

*Κείμενο: Βασίλης Ντέμης – Γιώργος Θεοφίλης

*Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Όταν το 2018 μιλούσαμε μέχρι τα ξημερώματα, γράφαμε – σβήναμε με την Χριστίνα τις ιδέες για το όνομα του διαδικτυακού περιοδικού μας, κανείς μας δεν φανταζόταν πως σε αυτό το GHETTO θα χωρέσουν τόσοι πολλοί. Βέβαια, 5 χρόνια μετά, συνειδητοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο, πως ο λόγος που διαλέξαμε την λέξη GHETTO ήταν αυτό ακριβώς. Να χωρέσουν όλοι στο GHETTO, πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, με άλλα ενδιαφέροντα, με άλλους στόχους, με διαφορετική αφετηρία στην ζωή τους.

Άνθρωποι οι οποίοι θα μοιραζόντουσταν, ιδέες, βιώματα, κατορθώματα. Άνθρωποι που έχουν γράψει ιστορίες, μικρές – μεγάλες, λίγη σημασία έχει. Αλλά κάθε τόπος, έχει και μια ιστορία. Κάθε άνθρωπος έχει την δική του. Και τα δύο μαζί ,συνθέτουν την εμπειρία ενός προορισμού, που τόσο πολύ μας αρέσει να αναδεικνύουμε. Και τα μαγαζιά, και αυτά έχουν την ιστορία τους. Άλλωστε τα μαγαζιά είναι οι άνθρωποι τους.

Αυτός ο προορισμός για όλους εμάς στο GHETTO έγινε πυξίδα και αυτοσκοπός. Θελήσαμε να παρουσιάσουμε τα ωραιότερα μέρη της Εύβοιας, όπως και κάποια της Βοιωτίας,  για να συντελέσουμε κομμάτι στην οικονομική ανάκαμψή τους, τη γαστρονομική εξέλιξή τους, στη διακριτική υπενθύμιση όλων αυτών των υπέροχων τόπων. Γιατί καλοκαίρι σημαίνει ταξίδι.

Το GHETTO στη διάρκεια του θέρους ταξίδεψε. Και που δεν πήγε. Αφού χορτάσαμε τη Θήβα την τρίτη πιο αρχαία πόλη του κόσμου, φτάσαμε στην αριστοκρατική Αιδηψό. Δεν μας έφτασε και πήγαμε Κύμη, Αυλίδα, Ερέτρια, Αμάρυνθο. Επιθυμούσαμε όμως κι άλλο για αυτό αναδείξαμε τα Νέα Στύρα στο Λιμάνι και τα Στύρα ψηλά, το χωριό, ανακαλύψαμε τις παραλίες Νημποριό και Κεφάλα, και ονειρευτήκαμε στη μαγευτική Κάρυστο. Ο Ευβοϊκός μας παρέσυρε στην άλλη πλευρά του, τη δυτική, και φωτογραφίσαμε Χαλκούτσι, Ωρωπό και Δήλεσι. Περιδιαβήκαμε και τη Χαλκίδα, την προτείναμε για Αύγουστο.

Σκοπός μας ήταν το όνειρο και αυτό προϋπόθετε το ταξίδι. Δεν ξέρω αν ταξιδέψαμε για εμάς ή αν ταξιδέψαμε για τους αναγνώστες μας. Ίσως αν το εξετάσεις και από τις δύο οπτικές καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι δεν έχει και τόσο σημασία.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Το ταξίδι στο Ghetto Magazine είναι ιδέα και μάλιστα ιερή, χαραγμένη βαθιά στους νευρώνες που συνθέτουν τον ιστό του περιοδικού.

Στο αμάξι, ως ομάδα, μπαίναμε πάντα σε συγκεκριμένες θέσεις, τα γούρια φαίνονταν σημαντικά. Χάσαμε πολλές φορές το δρόμο ακόμα και με την τεχνολογία του GPS.

Πειράξαμε την Αιμιλία για to shoes code της, ίσως πρέπει να βρούμε χορηγό ένα brand με παπούτσια να μας προτείνει τα σωστά υποδήματα για το ταξίδι.

Η Πένη αναζητά πάντα το διάλειμμα, το οποίο υπάρχει άλλωστε στο τέλος της φωτογράφισης και διαρκεί ολόκληρη την επιστροφή.

Ο Γιώργος αδιαφορεί για την τεχνολογία του IPhone του και επιμένει στο χαρτί και το μολύβι, κι ας τον περνούν πολλές φορές για σεσημασμένο εφοριακό.

Ο Βασίλης, οδηγός, επιμένει ότι το πρόγραμμα πρέπει να είναι ευέλικτο, κι αυτός ίσως να ήταν ολόγος που φτάναμε σπίτια  μας πάντα μετά τα μεσάνυχτα.

Όλοι τους όμως, οι άνθρωποι των τόπων, που βγάζουν μεροκάματο άλλοτε πιο μεγάλο και κάποιες φορές πιο μικρό, μας υποδέχονταν με ανοιχτές αγκάλες. Μας μετέφεραν τα προβλήματά τους καθώς μας αισθάνονταν ως δίαυλο επικοινωνίας με τη δημοτική και περιφερειακή αρχή. Εμείς τα αφουγκραζόμαστε,  τα αποθηκεύουμε στις πένες των συντακτών μας και τα προβάλλουμε.

Η προβολή που μας ενδιέφερε περισσότερο ήταν ο τόπος. Εκεί εστιάσαμε και παρουσιάσαμε όλους αυτούς τους προορισμούς όπως έχουν στα όνειρα, τόποι μαγικοί που προσμένουν το ταξίδι.

Στο Ghetto Magazine το ταξίδι δεν τελειώνει. Το συνεχίζεται εσείς….

Άλλωστε,

«Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα».

Λάο Τσε, Κινέζος φιλόσοφος 

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top