Χαλκίδα street food μαγαζιά
Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Τα μαγαζιά της Χαλκίδας που απογειώνουν την κουλτούρα του street φαγητού

Το street food της Χαλκίδας στην καλύτερη εκδοχή του, σε 17+1 διευθύνσεις που αγαπάμε στην πόλη – Εικόνες

Πίτσα, μπέργκερ, σουβλάκι, σαλάτες, ethnic κουζίνα, street γλυκό, cocktails και μπύρα στο χέρι, στην καλύτερη εκδοχή τους σε 18 διευθύνσεις της Χαλκίδας

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Ο αγγλικός όρος street food ή στα ελληνικά φαγητό του δρόμου, περιγράφει μια κατηγορία φαγητού, το οποίο είναι έτοιμο προς κατανάλωση ή ετοιμάζεται γρήγορα από προπαρασκευασμένα υλικά, και πωλείται στο δρόμο, στις αγορές, ή σε άλλους παρόμοιους χώρους από πλανόδιους πωλητές και μικροπωλητές.

Τα τελευταία χρόνια το street food έχει αποκτήσει έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον, πολλοί αναγνωρισμένοι chef το έχουν επικοινωνήσει, καινούργια μαγαζιά το έχουν απογειώσει, αλλά και όλοι εμείς πειραματιζόμαστε με τη συγκεκριμένη κουζίνα που σημαίνει φαγητό στο χέρι, στο παγκάκι, στη βόλτα, στον περίπατο.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Τα πρώτα τεκμήρια για την ύπαρξη φαγητού του δρόμου έχουν βρεθεί στην αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με την Cathy K. Kaufman, «τα μικρά, τηγανιτά ψάρια ήταν ένα συνηθισμένο φαγητό του δρόμου στην αγορά». Επιπλέον, ενδείξεις για φαγητό του δρόμου έχουν βρεθεί και στην Κίνα αλλά και στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Η ομάδα του Ghetto Magazine, επισκέφτηκε τα μαγαζιά της πόλης που έχουν εντάξει στο μενού τους τη γαστρονομική ταυτότητα του φαγητού του δρόμου, δοκιμάσαμε τα πάντα, πασαλειφτήκαμε, λερωθήκαμε, ενθουσιαστήκαμε, χορτάσαμε και διαπιστώσαμε ότι το street food στη Χαλκίδα βρίσκεται σε κάθε γωνιά της, εκφράζοντας μια κουλτούρα που δεν χωρά ηλικία.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Όλοι εμείς, στο GHETTO, το μεγαλύτερο θεματικό πολιτιστικό περιοδικό της πόλης, μέσα από μια διαδρομή στα καλύτερα στέκια της Χαλκίδας, βιώσαμε μια ανεκτίμητης αξίας εμπειρία και σας την παρουσιάζουμε με υπηρηφάνεια, περιγράφοντος την κουλτούρα του street food της πόλης, με εικόνες και λόγια.

 

Coffee Block

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Coffee Block στον ολοκαίνουργιο χώρο του απέναντι από τη γέφυρα, σερβίρει εκτός από απίθανο καφέ και pizza, club, πολλά ορεκτικά platers, bruschetta, brunch και συναρπαστικά γλυκά. Η ομάδα του Coffee Block με άπαιχτο χαμόγελο μας έβγαλε την επίσης άπαιχτη philly chicken pizza με cream cheese κοτόπουλο και παρμεζάνα, και το τραγανό club αλλαντικών με καπνιστό fuantre, bacon, τη μυστική σως Block, καρδιά μαρουλιού ενώ οι πατάτες baby το συνόδεψαν τέλεια. Ήταν super και απλά θα ξαναπάμε.

Νηλέως 6, Χαλκίδα – Τηλ. 2221020176

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Crème de la Crème Patisserie

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Crème de la Crème Patisserie είναι ένα ζαχαροπλαστείο μικρής παραγωγής με εστίαση στην κρέμα και στο αυθεντικό που γεννάται από αναφορές πίσω στο χρόνο. Μας φίλεψαν ένα γλυκό που θα μας το έφτιαχνε η γιαγιά μας, το περίφημο Ορεάλ, μια ελαφριά κρέμα αρωματισμένη με κανέλα και βάση σιροπιασμένο κέικ βανίλια. Αν μη τι άλλο φύγαμε και με παγωτό χωνάκι στο χέρι με τη γεύση της αλατισμένης καραμέλας βουτύρου να ισορροπεί το street με το gourmet. Βγαίνοντας από το Crème de la Crème Patisserie και το ταξίδι στο χρόνο, αντιληφθήκαμε ότι το γλυκό του δρόμου υπήρχε στην πόλη εδώ και δεκαετίες.

Λεωφ. Χαϊνά 36, Χαλκίδα – Τηλ. 2221552202

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Gyros Grill

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το ψητοπωλείο της Χαλκίδας που είναι ευρέως γνωστό για τις ψητές νοστιμιές και βρίσκεται στην Παραλία της πόλης δεν είναι άλλο από το Gyros Grill. Λειτουργεί με την υπέροχη ομάδα του από το 2004 και ξεχωρίζει για το καλό φαγητό που προσφέρει. Στο Γύρος Grill μας περίμενε μια χορταστική πίτα σκεπαστή, με φρεσκοζυμωμένη πίτα σκεπασμένη με πεντανόστιμο γύρο χοιρινό, σως μουστάρδας, γκούντα, ντομάτα, που συνοδεύεται από πατάτες πασπαλισμένες με τριμμένο κεφαλοτύρι και μπέικον. Μια εκδοχή street φαγητού με γύρο που όμοιά της δεν υπάρχει.

Πλατεία Αθανάτων 3, Χαλκίδα – Τηλ. 2221074714

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Kaiyo

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το καλύτερο σουσάδικο της πόλης ακούει στο όνομα Kaiyo, που στα ιαπωνικά σημαίνει ωκεανός. Σε ένα μινιμαλιστικό σκηνικό ο chef του Kaiyo μας ετοιμάζει πιάτα με άρωμα, χρώμα και γεύση από την ασιατική κουζίνα φέρνοντας τη συγκεκριμένη κουλτούρα στην πόλη μας και δημιουργεί μια γαστρονομική τάση. Το street φαγητό στο Kaiyo ήταν ethnic και δεν ήταν άλλο από το πιο γνωστό ρολάκι του, το salmon teriyaki, με γαρίδες τεμπούρα, καψαλισμένο σολωμό, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι, chili mayo και teriyaki sauce. Την ένταση από το salmon teriyaki της σβήσαμε με το Cocktail Samurai, με rare ρούμι, φρούτο του πάθους, λάιμ και σιρόπι ζάχαρης. Ταξιδέψαμε στην Άπω Ανατολή χωρίς να θέλουμε να επιστρέψουμε.

Κριεζώτου 32, Χαλκίδα – Τηλ. 2221 020123

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

KUBU

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το ολοκαίνουργιο μπεργκεράδικο της πόλης για το οποίο, ήδη, όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια ακούει στο όνομα Kubu. Με ονομασία προερχόμενη από τα ινδονησιακά, καθώς Kubu σημαίνει «Οχυρό», καθιερώνεται ως ο απόλυτος χώρος στον οποίο απολαμβάνουμε αυθεντικά burgers, salads, potatoes. Η Chef στο Kubu μας έβγαλε το διασημότερο burger του μαγαζιού που έχει την τιμή να φέρει το όνομά του, ήτοι Kubu, με λαχταριστό μοσχαρίσο μπιφτέκι 150 γραμμαρίων, τσένταρ, μπέικον, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg, aioli και μαγιονέζα. Μας έτρεξαν τα σάλια κατά την προετοιμασία, μας αποζημίωσε η γεύση, τρομερό.

Βουδούρη 2, Χαλκίδα – Τηλ. 2221024842

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

L’ Artigiano

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το περίφημο L’Artigiano παρασκευάζει κάθε μέρα πίτσα και ζυμαρικά με μια προσέγγιση που βασίζεται στην επιλογή πρώτων υλών που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι οποίες οδηγούν στην ανώτερη γεύση. Εκείνη τη στιγμή μας έψησαν στο φούρνο και μπροστά στα μάτια μας μια pizza special με ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, σουτζούκι, πολύχρωμες πιπεριές, λαχταριστό τυρί και χυμώδη σάλτσα, όπως και μια ταλιατέλες με βάση το μπρόκολο, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος. Η γεύση αναδεικνύονταν, ακριβώς όπως μας το είπαν, από την υψηλή ποιότητα των υλικών.

Καλογεροπούλου 13, Χαλκίδα – Τηλ. 2221060945

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Lobby

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το νεοσύστατο Lobby στο κέντρο της πόλης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των Χαλκιδέων, ενώ στοχεύει να αναδείξει το πλακόστρωτο της Κριεζώτου ως έναν όμορφο χώρος για να μοιράζεστε με τους φίλους σας καφέ, brunch και ποτό. Στην ανοιχτή κουζίνα του, ο chef μας περιποιήθηκε για τα καλά, με ένα αληθινό burger classic με πλούσια υλικά, μαγιονέζα, ντομάτα, cheddar, bacon, κρεμμύδι και ένα τεράστιο club sandwich κοτόπουλο Extra Large, με φιλέτο στήθος κοτόπουλο, τυρί, μπέικον, iceberg, ντομάτα, αυγό και μαγιονέζα.  To burger και το club στο Lobby απέδειξαν ότι το φαγητό του δρόμου μπορεί να είναι premium και να δημιουργεί Lobby.

Κριεζώτου 39, Χαλκίδα – Τηλ. 2221 026545

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Presto

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Presto στη Χαϊνά, εκτός από το φημισμένο espresso Portioli, ετοιμάζει κάθε μέρα μια μεγάλη ποικιλία από burgers, clubs, sandwiches, κρέπες αλμυρές και γλυκές. Ο chef με αληθινή ιεροτελεστία ετοίμασε ένα ψαγμένο cheese smash burger με δύο μοσχαρίσια smash burgers των 90 γραμμαρίων, με πλούσια mayo, iceberg, πίκλα, μπέικον, λιωμένο cheddar, φρέσκια ντομάτα, ketchup, μουστάρδα, συνοδεία πατάτες baby. Αν και ο chef δεν μας είπε ποτέ την τεχνική του smash, στο Presto είμαστε σίγουροι ότι την επαναλαμβάνει συχνά, και η γεύση αυτού του burger τα σπάει.

Λεωφ. Χαϊνά 86, Χαλκίδα – Τηλ. 2221027777

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Sea Garden Salad Bar

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Sea Garden Salad Bar αποτέλεσε την έκπληξη της γευσιγνωσίας. Ένα μεσογειακό κύμα street food με υλικά ανώτερης διατροφικής αξίας, σαλάτες, όσπρια και ψάρι. Η chef του Sea Garden Salad Bar μας απέδειξε ότι μια σαλάτα αποτελεί την πλουσιότερη και την πιο υγιεινή εκδοχή του φαγητού του δρόμου, για αυτό μας σέρβιραν της ομώνυμη σαλάτα με γαρίδες, λόλα, μαρούλι, ραντίτσιο και δροσιστική σως πορτοκαλιού, chutney ντομάτας, mango, πορτοκάλι και παρμεζάνα, αλλά και πέννες με φιλέτο τσιπούρας, ντοματίνια, mango, μέντα πικάντικη και σως πορτοκάλι. Φάγαμε μπροστά στη θάλασσα, γεύσεις θάλασσας.

Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας – Τηλ. 2221093880

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Sopranos

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

To Sopranos, αποτελεί το εξαιρετικό μαγαζί στην Αβάντων 51 με έντονες επιρροές από την ιταλική street κουζίνα και προσφέρει αυθεντική πίτσα, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, espresso και μεγάλη ποικιλία από brunch. Στο οδοιπορικό μας ο chef του Sopranos μας ετοίμασε μια αληθινή carbonara όπως την κάνουν στη Ρώμη, με χοιρινό guanciale, φρέσκο αυγό και παρμεζάνα. Πραγματικά φαγητό με ταμπεραμέντο, μας μετέφερε γαστρονομικά στην ιταλική πρωτεύουσα.

Αβάντων 51, Χαλκίδα – Τηλ. 2221077789

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Άρχοντας

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Άρχοντας Food and Coffee σημαίνει κρέπες, sandwiches, burgers, και ο μοναδικός espresso από το χαρμάνι Centenario της Bonomi 1886. Στον Άρχοντα μας ετοίμασαν μια αυτοκρατορική, χορταστική, κρέπα Άρχοντας, με χειροποίητη ζύμη με αγνά υλικά και μέσα το βασίλειό τους, τυρί, λουκάνικο χωριάτικο, bacon, ομελέτα, πιπεριά, μανιτάρια, αλειμμένη με τυροσαλάτα. Ναι λοιπόν, στον Άρχοντα φάγαμε σαν βασιλιάδες.

Πάροδος Ορέστη Μακρή, Χαλκίδα – Τηλ. 2221060971

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Βούργιας Bakery

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Στη Δροσιά στο ολοκαίνουργιο μοντέρνο κατάστημα της Οικογένειας Βούργια η δεύτερη γενιά της οικογένειας ταυτίστηκε με την αμέριστη αγάπη του πατέρα Ακύλα για εκλεκτά προϊόντα, δημιουργώντας έναν πολυχώρο που τα έχει όλα, καφέ, γλυκά, αρτοποιήματα, παγωτό. Στο Βούργιας Bakery μας κέρασαν το απόλυτο street γλυκό του πλανήτη, ένα soft παγωτό μηχανής ανάμεικτο, φέρνοντάς μας μνήμες από άλλες εποχές, ενώ από τις 24 γεύσεις χειροποίητου παγωτού που έχουν, διάλεξαν τρεις μεγάλες μπάλες αληθινό φυστίκι, φράουλα με ολόκληρα κομμάτια φράουλας, παρφέ κρέμα, και μας τρέλαναν.

Λ. Καραμανλή 118, Κάνηθος – Τηλέφωνο: 2221086816

2ο Κατάστημα: Αθ. Διάκου 18, Κάνηθος , Τηλ. : 2221311366

3ο Κατάστημα: Ιερέως Αφράτη, Δροσιά Χαλκίδας, Τηλ: 2221097001

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Ψητοπωλείο Κούλης

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Ψητοπωλείο «ο Κούλης» βρίσκεται κοντά μας από το 1997, διατηρώντας μέχρι σήμερα αναλλοίωτη την ποιότητα των λαχταριστών επιλογών που μας προσφέρει. Τα εκλεκτά κρέατα που μας ετοιμάζει το ψητοπωλείο τα προμηθεύεται από το παραδοσιακό κρεοπωλείο «ο Κουλής», που με τη σειρά του, διαλέγει τις πρώτες ύλες με τις αυστηρότερες προδιαγραφές από ευβοιώτικες φάρμες και μόνο. Ο Γιώργος Σπανός, υπεύθυνος για όλα αυτά,  μας έβγαλε πίτα με λαχταριστό γύρο κοτόπουλο, πίτα με μυρωδάτο χοιρινό και μια πίτα με αφράτο λουκάνικο. Η εμπειρία στον Κούλη επιβεβαίωσε ότι η μαγεία του κλασικού street δεν αντιγράφεται με τίποτα.

25ης Μαρτίου & Αντωνίου Νίκα, Χαλκίδα – Τηλ. 2221085967

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Το Τσουκάλι

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Τσουκάλι εκτός από το γνωστό σε όλους μας μαγειρείο, έχει δημιουργήσει ένα κρεοπωλείο με προέκταση του χώρου, όπου με πρώτες ύλες κρέατα από τη Λιβαδειά φτιάχνει hand made προϊόντα. Ο αεικίνητος ιδιοκτήτης, ο Γιάννης, μας έψησε γεμιστή τορτίγια με χοιρινό, γραβιέρα Κρήτης, πιπεριά και bacon, με την σως barbeque να ξεχειλίζει, και μεξικάνικη τορτίγια με κιμά, πιπεριά, bacon και γραβιέρα Κρήτης. Το αποτέλεσμα, γλείφαμε και τα δάχτυλά μας.

Λεωφ. Χαϊνά 60, Χαλκίδα – Τηλ. 2221089077

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Το Χρυσό

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η γνωστή γωνιά της Χαλκίδας, το Χρυσό, με θέα την Πλατεία των Δικαστηρίων μας περιμένει με τις πεντανόστιμες λιχουδιές του, οι οποίες συνδυάζονται με το εξαιρετικό χαρμάνι του καφέ Pianeta της Taf.  Στο Χρυσό η χαμογελαστή και πάντα ευδιάθετη ομάδα, μας έβγαλε τη διάσημη πια μπουγάτσα με τυρί, κομμένη σε κομμάτια για να τρώγεται πιο απολαυστικά, την οποία στο φως του δειλινού συνοδέψαμε με street cocktails, vodka – pink rose, και rum – passion fruit. Μετά από αυτό το ομολογούμε, κάνουμε την πιο ωραία δουλειά στον κόσμο.

Αβάντων 8, Χαλκίδα – Τηλ. 2221306503

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Λουκουμάδες Χαλκιδέος

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας βρίσκεται το απόλυτο μαγαζί «Λουκουμάδες Χαλκιδέος», όπου κάθε μέρα σερβίρει εκτός από μελάτους λουκουμάδες, χαλβά Φαρσάλων, παγωτό, παραδοσιακά γλυκά και καφέ. Αγναντεύοντας το σήμα κατατεθέν της πόλης, τη συρταρωτή γέφυρα, έλιωσε στο στόμα μας μια μπαμπάτσικη μερίδα Λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδι, στην οποία απλώθηκε μια απολαυστική μπάλα λαχταριστού παγωτού παρφέ κρέμα. Το ονομάσαμε ελληνικό παραδοσιακό μεγαλείο και αισθανθήκαμε ευτυχισμένοι που το βιώσαμε.

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 1, Χαλκίδα – Τηλ. 2221094114

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Ψηστήρι

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Ψηστήρι, επαναπροσδιορίζει τον όρο ψητοπωλείο, όντας ο σταθερός προορισμός για all day απόλαυση του κρέατος, στο πιο in σημείο της πόλης, την Παραλία της Χαλκίδας. Στο Ψηστήρι μας περίμενε μια original πίτα με γύρο, μπόλικο τζατζίκι, μουστάρδα, ντομάτα, κρεμμύδι, πατάτα. Το κλασικότερο φαγητό του δρόμου στην Ελλάδα, το απολαύσαμε με θέα τη γέφυρα της Χαλκίδας.

Βουδούρη 8, Χαλκίδα – Τηλ. 2221075556

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

 

Κάλχη

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η μπύρα της πόλης συνδυάζεται άψογα με όλα τα είδη του φαγητού του δρόμου. Η Κάλχη είναι μια μπύρα χειροποίητη, απαστερίωτη και αφιλτράριστη που αποθεώνει οποιαδήποτε επιλογή μας σε street food. Κάθε μας μπουκιά τη συνοδέψαμε με μια premium μπύρα η οποία προσθέτει επιπλέον γαστρονομική ταυτότητα στο φαγητό του δρόμου, αυτήν την ξεχωριστή, τη μοναδική μπύρα της Χαλκίδας, την Κάλχη.

Χαλκίδα – Τηλ. 697 234 9618

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Scroll to Top