Το κρασιά του Σαρακοστιανού τραπεζιού από το Κτήμα Πετρήεσσα

Το Σαρακοστιανό τραπέζι έχει γευστική αισθητική, γαστρονομική κουλτούρα και εκλεκτό κρασί από την εκλεκτή Λευκή Κουντούρα-Ασύρτικο και την υψηλής αξίας Μαλαγουζιά του Κτήματος Πετρήεσσα.

Ήρθε Σαρακοστή, μια περίοδος νηστείας η οποία ξεκινά από την Καθαρά Δευτέρα και συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων και ακολούθως μέχρι το Πάσχα. Η Ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση απαγορεύει το κρέας, τα γαλακτοκομικά, το αυγό, το ψάρι, ενώ σε όσους αισθάνονται την ανάγκη περεταίρω αποτοξίνωσης και θα ήθελαν να είναι πιο ακριβείς δεν καταλύεται, την Τετάρτη και την Παρασκευή, το λάδι και ο οίνος.

Ωστόσο τις υπόλοιπες μέρες μπορούμε να απολαύσουμε το σαρακοστιανό μας τραπέζι συνοδεία εκλεκτού κρασιού. Αν θέλαμε έναν τύπο κρασιού που να ταιριάζει με τις περισσότερες από τις νηστίσιμες λιχουδιές μας, το μυαλό και ο ουρανίσκος μας πάει κατευθείαν στο Λευκό. Η οξύτητα του κρασιού στο φαγητό αναδεικνύει τις γεύσεις φαγητών που δεν έχουν έντονα μυρωδικά ή αρωματικά συστατικά, όπως τα θαλασσινά ενώ παράλληλα βοηθάει στην διάσπαση του λίπους στο στόμα, διατηρώντας το φρέσκο και δροσερό. Η οξύτητα στο κρασί που θα πιούμε με τα τηγανητά μας καλαμαράκια, φαντάζει το  ίδιο απαραίτητη με το λεμόνι που θα στύψουμε από πάνω τους.

Η Λευκή Κουντούρα-Ασύρτικο του Κτήματος Πετρήεσσα με το λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με απαλές χρυσές ανταύγειες, τα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και τις διακριτικές ορυκτές νότες με βοτανικό χαρακτήρα, πάει τέλεια με ψητά κολοκυθάκια αλλά και ένα ψάρι όπως φαγκρί στο φούρνο με μυρωδικά. Αν πάλι δεν έχετε όρεξη να μαγειρέψετε ή επιλέξετε να βγείτε μια βόλτα, ο εξαιρετικός αυτός οίνος πίνεται και μόνος του ως aperitif.

Η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Πετρήεσσα με το απαλό λεμονοκίτρινο χρώμα, την έντονη μύτη εσπεριδοειδών ροδάκινου, αχλαδιού, ανθέων λεμονιάς και το φρουτώδες στόμα, θέλει μια σαλάτα με ραδίκια και ζοχούς. Δοκιμάστε το με μια χορτόπιτα ή σπανακόπιτα γεμάτη άνηθο ραντισμένη με ελαιόλαδο ή μια τσιπούρα που θα την αγκαλιάσει το κάρβουνο. Φτιάξτε και μια bruschetta με λιαστή ντομάτα και πράσινες ελιές ή ένα ζυμαρικό με θαλασσινά και απολαύστε τη μοναδική αυτή Μαλαγουζιά που μας δίνει το Κτήμα Πετρήεσσα.

 

Στα αμπελοτόπια του κτήματος Πετρήεσσα καλλιεργούνται εκτός από τις λευκές ποικιλίες Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Ασύρτικο, Λευκή Κουντούρα, Sauvignon Blanc, Chardonnay, και οι ερυθρές Μαύρη Κουντούρα, Αγιωργίτικο, CabernetSauvignon, Merlot, Syrah και Grenache Rouge. Το ορεινό ανάγλυφο σε συνδυασμό με το μεσογειακό κλίμα και τον βόρειο προσανατολισμό στους θαλασσινούς ανέμους του Ευβοικού Κόλπου δημιουργούν ένα χαρισματικό τόπο για την παραγωγή αρωματικών και φίνων λευκών κρασιών.

 

Το Σαρακοστιανό τραπέζι έχει γευστική αισθητική, γαστρονομική κουλτούρα και εκλεκτό κρασί όταν στο κέντρο του υπάρχουν πρωτίστως οι αγαπημένοι μας άνθρωποι και ακολούθως όταν συνοδεύεται από την εκλεκτή Λευκή Κουντούρα-Ασύρτικο και την υψηλής αξίας Μαλαγουζιά του Κτήματος Πετρήεσσα.

Κτήμα Πετρήεσσα

Τηλ. 2221 031086

Web: petriessa.gr

Facebook: Κτήμα Πετρήεσσα – Petriessa Estate 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top