Φλιτζανοκεϊκάκια ζαχαροπλαστείο γλυκά

Τα Φλιτζανοκεϊκάκια είναι το ζαχαροπλαστείο της δημιουργίας και της γλυκιάς ιδέας

Δύο άνθρωποι, ο Βασίλης και η Μαρία με αληθινό πάθος για τη ζαχαροπλαστική δημιούργησαν αυτό το μοναδικό στο είδος του ζαχαροπλαστείο που πρωτοτυπεί με ιδέες για γλυκά και θεματικές που μας μεταφέρουν πιο κοντά στο πνεύμα κάθε γιορτής. Ακόμη και το ιδιαίτερο όνομα με το οποίο βαφτίστηκαν τα Φλιτζανοκεϊκάκια, έχει ένα concept, καθώς αποτελεί εύστοχη …

Τα Φλιτζανοκεϊκάκια είναι το ζαχαροπλαστείο της δημιουργίας και της γλυκιάς ιδέας Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο άνθρωποι, ο Βασίλης και η Μαρία με αληθινό πάθος για τη ζαχαροπλαστική δημιούργησαν αυτό το μοναδικό στο είδος του ζαχαροπλαστείο που πρωτοτυπεί με ιδέες για γλυκά και θεματικές που μας μεταφέρουν πιο κοντά στο πνεύμα κάθε γιορτής. Ακόμη και το ιδιαίτερο όνομα με το οποίο βαφτίστηκαν τα Φλιτζανοκεϊκάκια, έχει ένα concept, καθώς αποτελεί εύστοχη μετάφραση του αγγλοσαξονικού cup cake στα ελληνικά.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag
Ποιοι είναι οι ζαχαροπλάστες πίσω από τα Φλιτζανοκεϊκάκια;

Πολλά χρόνια στο χώρο της ζαχαροπλαστικής με αμέτρητες εμπειρίες και παραστάσεις ήταν το υπόβαθρο για να δημιουργηθούν τα Φλιτζανοκεϊκάκια που συνομιλούν με το μοντέρνο χωρίς να αποστρέφονται το παρελθόν. Οι δύο τους, ο Βασίλης και η Μαρία, η Μαρία και ο Βασίλης, έφτιαξαν το δικό τους σπίτι προς τέρψιν των απανταχού φίλων της χειροποίητης ζαχαροπλαστικής. «Έχουμε επιλέξει να είμαστε διαφορετικοί, να κρατάμε ψηλά τα standards της ποιότητας, καθώς κάθε γλυκό έχει έμπνευση, καρδιά και όπως όλα τα ανεκτίμητα αντικείμενα, τα γλυκά στα Φλιτζανοκεϊκάκια έχουν το καθένα τη δική του ιστορία», μας λένε. Πραγματικά το εγγενές συμπέρασμα είναι ότι τα Φλιτζανοκεϊκάκια δεν είναι ένα κοινό ζαχαροπλαστείο.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag
Πως δημιουργούν;

Οι δύο ζαχαροπλάστες μας περιγράφουν το νόημα της ύπαρξης αυτών των ανεπανάληπτων γλυκών: «πλαισιώνουμε τις στιγμές των ανθρώπων και συμμετέχουμε στη χαρά τους, καθώς στο γάμο, στη βάφτιση, στα πάρτι, στις γιορτές εμείς έχουμε ξεχωριστή παρουσία. Τα γλυκά μας είναι custom made, πεποίθησή μας είναι ότι το γλυκό αντιπροσωπεύει την κουλτούρα και το χαρακτήρα κάθε ατόμου ξεχωριστά, ενώ εστιάζουμε με σεβασμό στην πρώτη ύλη χωρίς να δουλεύουμε καθόλου έτοιμα μίγματα». Εδώ έχουμε και επαγγελματικές εκμυστηρεύσεις: «οι κρέμες μας βράζουν από την αρχή με πρωτόλεια υλικά, η ζαχαροπλαστική είναι γαλλική, δεν έχουμε παντεσπάνι αλλά biscuit, ενώ η μους ή η  bavaroise είναι αυθεντικές».

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag
Με ποια φιλοσοφία κάνουν τα Φλιτζανοκεϊκάκια;

Η τέχνη τους μοιάζει σύνθετη και περίπλοκη, ωστόσο οι ίδιοι μας το απλουστεύουν. «Η φιλοσοφία μας πηγάζει από τον εσωτερικό μας κόσμο, καθώς σε ό,τι κάνουμε βάζουμε την ψυχή μας και μόνο τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των πελατών μας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή», μας εξηγούν. Χωρίς υπεκφυγές μας εξομολογούνται: «επιθυμούσαμε να κάνουμε ένα μαγαζί που να έχει αυθεντική ζαχαροπλαστική με έμφαση στην εμφάνιση. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι ο κόσμος ενός παιδιού, και με αυτόν τον πλούσιο συναισθηματικό φορτίο του παιδιού θέλαμε να συνομιλήσουμε. Τα Φλιτζανοκεϊκάκια είναι για να κάνουν τα παιδιά χαρούμενα, να βιώνουν γλυκές εμπειρίες και να φεύγουν ευτυχισμένα».

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag
Τα Φλιτζανοκεϊκάκια έχουν τη δική του ιστορία;

Τα Φλιτζανοκεϊκάκια έχουν διανύσει τέσσερα χρόνια επιτυχημένης πορείας στην πόλη της Χαλκίδας και έχουν να προσφέρουν περισσότερα. «Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθειά μας και από στόμα σε στόμα μπήκαμε σε πολλά σπίτια. Όποιος δοκιμάσει  μια τούρτα από εμάς δύσκολα θα επιλέξει άλλο ζαχαροπλαστείο. Αυτά τα τέσσερα χρόνια ζούμε ένα ταξίδι του οποίου την πορεία έχουμε διαγράψει με πολύ κόπο και προσωπική εργασία. Η ικανοποίηση μας είναι διάχυτη, καθώς κάθε μέρα βλέπουμε το αποτέλεσμα στο χαμόγελο και τη διάθεση των πελατών μας», μας εξιστορούν ο Βασίλης και η Μαρία.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag
Γιατί οι θεματικές;

Τα Φλιτζανοκεϊκάκια έχουν καθιερώσει ανάλογα με κάθε εορταστική περίοδο να δημιουργούν περιεχόμενο ζαχαροπλαστικής με βάση μια συγκεκριμένη θεματολογία. «Κάθε χρόνο στο μαγαζί είτε Πάσχα, είτε Χριστούγεννα, είτε τις Απόκριες, είτε τώρα στο Halloween, επιλέγουμε, τόσο στη διακόσμηση του χώρου, όσο και την εμφάνιση των γλυκών, να έχουμε μια συγκεκριμένη θεματολογία και με αυτόν τον τρόπο να μεταλαμπαδεύουμε στον κόσμο συναισθήματα και αναμνήσεις που δημιουργούν οι γιορτές. Άλλωστε όλο το μαγαζί από μόνο του είναι ένα συναίσθημα και θέλουμε στην επαφή με τον κόσμο να υπερέχει η καρδιά μας», μας επεξηγούν οι δύο ζαχαροπλάστες και γιατί όχι και διακοσμητές γλυκών.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag
Τα Γλυκά του Halloween

Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31 Οκτωβρίου, μια γιορτή που εορτάζεται κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξονικού κόσμου. Η γιορτή αυτή τηρείται σε πολλές χώρες την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων, που είναι η 1η Νοεμβρίου, ενώ η Ημέρα των Αγίων Πάντων γενικότερα τιμά τους αγίους, αλλά και τους νεκρούς προγόνους των ανθρώπων. Συγκεκριμένα ο Βασίλης και η Μαρία τοποθετούνται: «το Halloween σαν event από μόνο του δίνει πολλές ιδέες για δημιουργία και μας αρέσει το διεθνές του περιεχόμενο.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η αλήθεια είναι ό,τι στη Χαλκίδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο και δεν γιορτάζεται, εμείς όμως κάθε χρόνο ντυνόμαστε στο κλίμα της γιορτής αυτής. Τρίτη 31 Οκτωβρίου κάνουμε μια γιορτή για τα παιδιά και έχουμε δημιουργήσει όλες τις προηγούμενες μέρες ευφάνταστα γλυκά με άξονα τη Wednesday, πρωταγωνίστρια μιας μυθοπλαστικής ιστορίας με τεράστια απήχηση». Χαριτολογώντας και με πίστη στο παιχνίδι που σχεδιάζουν μας λένε: «λοιπόν, ναι, είχαμε και στο χωριό μας Χαλλογουίν».

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Τα γλυκά στη βιτρίνα που στολίστηκε με στοιχεία του Halloween δημιουργούν όλα όσα αναφέρουν, ιστορία, συναισθήματα, καταλήγοντας να γίνονται ένα γλυκό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

Το Εκλαιρ banoffee με βάση την αλμυρή καραμέλα έλιωσε στο στόμα μας,

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

το Choux σοκολάτας με την περίτεχνη τεχνική montée και πορτοκάλι μας συνεπήρε, ενώ η λευκή σοκολάτα με τόνκα και καραμέλα μήλο με το σχήμα της κολοκύθας, πραγματικό γλυκό σήμα κατατεθέν του Halloween,

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

όπως επίσης και η Red Velvet με cheese frosting και αληθινά φρούτα του δάσους με το μύρτιλλο και το raspberry να γλυκαίνουν τον ουρανίσκο όσο δεν πάει.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το Καζάνι σοκολάτας με λαχταριστή σοκολατένια υφή και σχήμα καζανιού και οι πολλές τουρτίτσες που συνομιλούν σε σχήμα σχέδια, χρώμα και θεματολογία με την πολύβουη αυτή γιορτή του Halloween, κάνουν τα Φλιτζανοκεϊκάκια σημείο αναφοράς.

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag
Εν τέλει γιατί πάμε στα Φλιτζανοκεϊκάκια;

Η απάντηση του Βασίλη και της Μαρίας στο ρητορικό αυτό ερώτημα είναι απλή. «Γιατί τα Φλιτζανοκεϊκάκια έχουν την αληθινή μαγεία που όλοι αποζητούμε στη ζωή μας και κρύβουν ως αναπόσπαστό κομμάτι της ύπαρξής τους το παιδί που όλους μας οδηγεί και όλοι μας έχουμε ξεχάσει».

Φώτο: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top