νέα υδατοδρόμια Εύβοια λιμάνια

Τα 2+2 νέα υδατοδρόμια στην Εύβοια – Σε ποιά λιμάνια θα γίνουν

Μεγαλώνει το δίκτυο υδατοδρομίων στην Εύβοια με 2+2 νέα υδατοδρόμια να βρίσκονται στα σκαριά. Εξ αυτών τα 2 έχουν ήδη αδειοδοτηθεί ενώ τα άλλα 2 βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης. Την κατασκευή και λειτουργία του δικτύου υδατοδρομίων στην Εύβοια, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ, θυγατρική της Hellenic Seaplanes, η οποία μετά και την […]

Μεγαλώνει το δίκτυο υδατοδρομίων στην Εύβοια με 2+2 νέα υδατοδρόμια να βρίσκονται στα σκαριά. Εξ αυτών τα 2 έχουν ήδη αδειοδοτηθεί ενώ τα άλλα 2 βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Την κατασκευή και λειτουργία του δικτύου υδατοδρομίων στην Εύβοια, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ, θυγατρική της Hellenic Seaplanes, η οποία μετά και την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Κύμης στις αρχές του 2023, προχωρά και τα επόμενα 4 υδατοδρόμια στο νησί.

Τα 2+2 νέα υδατοδρόμια στην Εύβοια

Οι άδειες των νέων υδατοδρομίων στο Αλιβέρι και στην Αιδηψό έρχονται να προστεθούν στο ήδη αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο Κύμης και αναμένεται πολύ σύντομα η λήψη της αδειοδότησης Καρύστου και Χαλκίδα.

Η ιδιοκτησία των υδατοδρομίων ανήκει στον Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ (ΟΛΝΕ), ο οποίος είχε ορίσει με διαγωνιστική διαδικασία ως ανάδοχο για την κατασκευή και λειτουργία των υδατοδρομίων την Υδατοδρόμια Ευβοίας ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes ΑΕ.

Οι εγκαταστάσεις στα λιμάνια του Αλιβερίου, Κύμης, Καρύστου και της Αιδηψού προβλέπεται να λειτουργήσουν με προσέγγιση  1-2 υδροπλάνων ταυτόχρονά και στο υδατοδρόμιο Χαλκίδας (Αγ. Στέφανο) συνολικής έκτασης 7 στρ., θα δημιουργηθούν υποδομές για προσέγγιση 3-5 υδροπλάνων ταυτόχρονα, θα αναπτυχθεί η κεντρική Βάση Συντήρησης των υδροπλάνων της εταιρείας και παράλληλα θα δημιουργηθούν υποδομές όπου θα ξεκινήσει την λειτουργία της η Ακαδημία Χειριστών Υδροπλάνων.  Μαζί με την λειτουργία των υδατοδρομίων θα δημιουργηθούν συνοδευτικές υποδομές για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους επιβάτες ενώ πολύ σύντομα ετοιμάζεται το πρόγραμμα δρομολογίων που θα συνδέουν με υδροπλάνα τα εν λόγω υδατοδρόμια με υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, νησιά του Αιγαίου, Βόλο και Σποράδες και Βόρεια Ελλάδα.

Για την πρόσφατη αδειοδότηση των υδατοδρομίων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ευβοίας, κ. Γεροντίτης Σπυρίδων δήλωσε:

“Ενημερωθήκαμε για την χορήγηση της άδειας του υδατοδρομίου στο Αλιβέρι και στην Αιδηψό και αναμένουμε την αδειοδότηση και των υπόλοιπων υδατοδρομίων μας. Με φιλοδοξία τη δημιουργία ενός άκρως αξιοποιήσιμου δικτύου υδατοδρομίων στην Εύβοια,  o ΟΛΝΕ  σε συνεργασία με την  Hellenic Seaplanes σχεδιάζει σύγχρονα υδατοδρόμια που αναμένεται να προσελκύσουν επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέες θέσεις απασχόλησης και ευκαιρίας για την τοπική κοινότητα. Πιστεύουμε στις δυνατότητες και τα οφέλη που φέρνουν τα υδατοδρόμια στους προορισμούς μας και θεωρούμε ότι τα καλύτερα έρχονται για την Εύβοια και τα λιμάνια της”.

νέα υδατοδρόμια Εύβοια λιμάνια

 

Πηγή: ypodomes.com

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top