τσίπουρα Σπυρόπουλος Εύβοια

Συνοδεύσουμε τα σαρακοστιανά εδέσματα με τσίπουρα Σπυρόπουλος από την Εύβοια

Τσίπουρα Σπυρόπουλος, με νότες αλμύρας και ελληνικής παράδοσης για ένα τραπέζι που γεμίζει την ψυχή μας.

Η Εύβοια φημίζεται για πολλά γαστρονομικά προϊόντα όπως τα σύκα, τα τηγανόψωμα, τις πίτες, τα όστρακα, τα μανιτάρια, τα αμυγδαλωτά, το μέλι και τα κρασιά. Τα τελευταία 10 χρόνια μπορεί να υπερηφανεύεται και για τα καταπληκτικά τσίπουρα! Τόσα είναι τα χρόνια που παράγει αποστάγματα η οικογένεια Σπυρόπουλου (https://spyropoulos.family) στο Αλιβέρι.

To αποσταγματοποιείο ξεκίνησε από την αγάπη του Σταύρου Σπυρόπουλου για το τσίπουρο. O Σταύρος εμπνεύστηκε την δημιουργία ενός ποιοτικού αποστάγματος στο τόπο του που θα μοιράζεται όχι μόνο με τους πιο στενούς φίλους του, αλλά με όλο τον κόσμο. Ο Φώτης Σπυρόπουλος αποφάσισε να ακολουθήσει το όραμα του πατέρα του και να αφιερωθεί στην οικογενειακή επιχείρηση και μαζί με τη σύζυγό του Αγγελική οδηγούν το αποστακτήριο στην νέα εποχή. Η πρώτη παρτίδα τσίπουρου αποστάχθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2013.

Σήμερα η συλλογή των αποσταγμάτων περιλαμβάνει 5 τσίπουρα, 3 ‘λευκά’ και 2 παλαιωμένα. Όλα είναι μονοποικιλιακά και παράγονται από την ποικιλία Λευκή Κοντούρα, όπως καλείται το Σαββατιανό στο νησί μας.

Η Σαρακοστή βρίσκεται προ των πυλών, έτσι βρήκαμε την κατάλληλη ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτά τα τσίπουρα και να σας προτείνουμε όμορφους συνδυασμούς.

Τα νηστίσιμα εδέσματα αυτής της περιόδου που ξεκινά με την Καθαρά Δευτέρα θα απογειωθούν από την συντροφιά ενός εκλεκτού τσίπουρου. Και η οικογένεια Σπυρόπουλου έχει να μας προτείνει δίπλα στα άκρως γευστικά και υγιεινά πιάτα των θαλασσινών, των οσπρίων και των λαχανικών και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο και τσίπουρο με γλυκάνισο!

Φανταστείτε ένα τραπέζι γεμάτο με όστρακα, καλαμαράκια, γαρίδες και χταποδάκι ψητό. Ένα τραπέζι στολισμένο με μία γαριδομακαρονάδα. Ή την δύστροπη ταραμοσαλάτα και λίγες ελιές, εδέσματα που δύσκολα βρίσκουν ταίρι. Μία φάβα με κρεμμυδάκι από πάνω ή μία ρεβυθάδα.

Το κλασικό Τσίπουρο Spyropoulos Family έχει την δομή και τον χαρακτήρα για να συνοδεύσει όλες αυτές τις ετερόκλιτες γεύσεις ιδανικά! Για παράδειγμα Δεν υπάρχει καλύτερη παρέα για το ψητό χταποδάκι από Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο Spyropoulos Family καθώς η ατόφια γεύση του τσίπουρου δένει με την αλμύρα και τον καπνιστό χαρακτήρα του χταποδιού.

Για νηστίσιμα πιάτα με φυτικό χαρακτήρα, όπως οι σουπιές με σπανάκι, το σπανακόριζο και οι αγκινάρες, βάλτε στο τραπέζι και το τσίπουρο Τσίπουρο Spyropoulos με γλυκάνισο καθώς το άρωμα του γλυκάνισου θα ταιριάξει υπέροχα με τα βοτανικά στοιχεία αυτών των συνταγών.

Θα υπάρχει και γλυκό στο νηστήσιμο τραπέζι και φυσικά το κατάλληλο τσίπουρο για να το συνοδεύσουμε. Το κατεξοχήν νηστίσιμο γλυκό είναι ο χαλβάς. Και ο κλασικός και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς ταιριάζουν με τα λευκά τσίπουρα. Αν όμως ο σιμιγδαλένιος έχει μπόλικους ξηρούς καρπούς και σταφίδες τότε ήρθε η ώρα του Παλαιωμένου Τσίπουρου Spyropoulos FamilyΤο παλαιωμένο τσίπουρο θα συνοδεύσει και γλυκά όπως ο μπακλαβάς, οι λουκουμάδες, τα ψητά μήλα και τα vegan γλυκά. 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ / ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΟ
Κάμπος Κριεζών, Κριεζά, Εύβοια
Τ: 22230 25827

ΠΟΤΟΠΟΙΕΙΟ
Θέση Σπανού Βρύση, Αλιβέρι, Εύβοια

Web: https://spyropoulos.family/

Facebook: Spyropoulos Family – Instagram: Tsipouro Spyropoulos Family

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top