Στον παραδοσιακό φούρνο «Καρβέλης» για γιορτινά γλυκά χωρίς ενοχές

Η ανεκτίμητη αξία του φούρνου Καρβέλη διακοσμεί τα δικά μας Χριστούγεννα και τη δική μας Πρωτοχρονιά με άξονα την παραδοσιακή αρτοποιεία και ζαχαροπλαστική.

Ο μαγικός κόσμος των Χριστουγέννων αντικατοπτρίζεται με παραμυθένιο τρόπο στον παραδοσιακό φούρνο «Καρβέλη», στην Κάνηθο. Οι μυρωδιές, οι γεύσεις και η ατελείωτη βιτρίνα προϊόντων αυτού του μοναδικού φούρνου σε κάνουν να αισθανθείς εκείνα τα Χριστούγεννα τα οποία σημαίνουν λαχταριστά γλυκά που έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου και παρασκευάζονται με αγνά υλικά και μεράκι.

Ο δημιουργός αυτής της γευστικής πανδαισίας είναι ο αρτοποιός Γιώργος Καρβέλης, ένας άνθρωπος που εξελίσσει ένα φούρνο με ιστορία από το 1958. Σε αυτόν άλλωστε οφείλονται οι γιορτινές ιδέες σε γλυκά και αρτοποιήματα που ξεχωρίζουν στην πόλη της Χαλκίδας και μας φέρνουν ως την Κάνηθο για να ζήσουμε αυτήν τη μοναδική γευστική εμπειρία.

Η λίστα είναι μεγάλη και λαχταριστή. Το αυστριακό γλυκό Stollen θα μας εκπλήξει είτε με τριπλή σοκολάτα, είτε με cocktail φρούτων, ταξιδεύοντάς μας σε γευστικούς προορισμούς.

Δεν χρειάζεται να πάμε στην Ιταλία όταν ο παραδοσιακός φούρνος Καρβέλης ζυμώνει ένα αυθεντικό Panettone αργής ωρίμανσης. Μόνο εκεί θα το βρούμε με τριπλή σοκολάτα, φρουτάκια και σταφίδες ή κάστανο Marron, διαλέγοντας φυσικά χωρίς ενδοιασμούς και τις τρεις εκδοχές.

Όποιος δοκίμασε τσουρέκια στον Καρβέλη έζησε το όνειρο, καθώς διαλέγει ανάμεσα σε τσουρέκια με κάστανο Marron, κρέμα Sabaton, σοκολάτα, Ferrero ή και Bueno.

Στα ελληνικά παραδοσιακά γλυκά ο Καρβέλης έχει τον πρώτο λόγο. Παραδοσιακές δίπλες, λαχταριστά ξεροτήγανα, κουραμπιέδες βουτύρου με ολόκληρα αμύγδαλα καβουρδισμένα, αλλά και κουραμπιέδες γεμιστοί με Ferrero, όπως και με γέμιση πραλίνα, μας ξεσηκώνουν γιορτινά. Τα μελομακάρονα είναι εκείνα τα κλασικά με τη μυστική συνταγή, αλλά και εκείνα με βρώμη και 0% ζάχαρη για κάθε γούστο.

Και φυσικά πολλά σοκολατένια αβγά που ξετρελαίνουν τους μικρούς μας φίλους και σοκολατένια σπιτάκια με βάση το μπισκότο, φανταστικές ιδέες για δώρα.

Όταν μπαίνεις στο Φούρνο Καρβέλη τόσο στις γιορτές όσο και στις απλές μέρες της καθημερινότητας δεν μπορείς να μην δοκιμάσεις τη μεγαλύτερη ποικιλία σε άρτο στην πόλη, διαλέγοντας ψωμί ζυμωτό, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πολύσπορο, αλλά και πολλά άλλα.

Η ανεκτίμητη αξία του φούρνου Καρβέλη διακοσμεί τα δικά μας Χριστούγεννα και τη δική μας Πρωτοχρονιά με άξονα την παραδοσιακή αρτοποιεία και ζαχαροπλαστική, δίνοντας ανείπωτη χαρά σε όλους εμάς που ενστερνιζόμαστε το ανεξίτηλο πνεύμα της αυθεντικότητας στο γλυκό και τον άρτο.

Παπαφλέσσα 13, Κάνηθος (Ξηρόβρυση Ευβοίας) – Τηλέφωνο: 2221023529

Facebook: Παραδοσιακό Αρτοποιείο Καρβέλης – Instagram: karvelis_authentic_bakery

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top