Ρεούζι Στύρα Ταβέρνα "Ο Μπαρμπαγιώργης"

Στο Ρεούζι, μια εναλλακτική απόδραση λίγο έξω από τα Στύρα, για καλό φαγητό

Το χωριό Ζωοδόχος Πηγή ή Ρεούζι βρίσκεται στο δρόμο Χαλκίδας – Καρύστου και απέχει 3 χλμ. από τα Στύρα. Την πρώτη του ονομασία, Ρεούζι, οφείλει σ’ έναν Τούρκο που κατείχε την περιοχή. Πρωτοκατοικήθηκε περίπου στα 1810 επί Τουρκοκρατίας, από τους Αγγ. Παλιούρη, Αναστ. και Νικ. Πηλιχό και Πετ. Μήττα. Για το λόγο αυτό η πλειοψηφία […]

Το χωριό Ζωοδόχος Πηγή ή Ρεούζι βρίσκεται στο δρόμο Χαλκίδας – Καρύστου και απέχει 3 χλμ. από τα Στύρα. Την πρώτη του ονομασία, Ρεούζι, οφείλει σ’ έναν Τούρκο που κατείχε την περιοχή. Πρωτοκατοικήθηκε περίπου στα 1810 επί Τουρκοκρατίας, από τους Αγγ. Παλιούρη, Αναστ. και Νικ. Πηλιχό και Πετ. Μήττα. Για το λόγο αυτό η πλειοψηφία των κατοίκων ονομάζονται Παλιούρης, Πηλιχός και Μήττας.

Στα ανατολικά του χωριού βρίσκεται ένα δρακόσπιτο, που οι κάτοικοι ονομάζουν “Δράγκο” και προκαλεί θαυμασμό με τον τρόπο κατασκευής του από τεράστιους ογκόλιθους. Στα νοτιανατολικά θα βρούμε τα αρχαία λατομεία μαρμάρων των Στύρων. Τα σημάδια από την μεταφορά των εκλεκτών μαρμάρων στην Αθήνα και αλλού από τους αρχαίους Στυραίους είναι ακόμα εμφανή στο πέτρινο έδαφος.

Μετά το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου υπάρχει χαραγμένος δρόμος προς την περιοχή Αμινού από όπου μπορούμε να βρούμε το Φαράγγι του Χάρακα που καταλήγει στο Αιγαίο. Μια μαγευτική περιπατητική διαδρομή που μπορεί να απολαύσει επίσης όποιος διαθέτει τζιπ. Το τοπίο θα αποζημιώσει το φυσιολάτρη επισκέπτη που μετά από πεζοπορία 2 ωρών μπορεί να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Η  παλιά συνοικία Κελιά που αξίζει να την επισκέφτηκε είναι παλιό πέτρινο χωριό μέσα σε καταπράσινο περιβάλλον και φυσικό κάλος! Απέχει από την Ζωοδόχο πηγή (Ρεούζι) μόλις 4 χιλιόμετρα οδικώς!

Παραδοσιακή Ταβέρνα “Ο Μπαρμπαγιώργης” από το 1953

Σε ένα περιβάλλον όπου η παράδοση αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα, μας κέρδισε η Παραδοσιακή Ταβέρνα “Ο Μπαρμπαγιώργης”, η οποία μας περιμένει για να περάσουμε μοναδικές στιγμές γεύσης και διασκέδασης. Η ταβέρνα  βρίσκεται στο καταπράσινο Ρεούζι και διατηρεί μαζί με το χωριό μια ταυτότητα αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Πρόκειται για μια οικογενειακή ταβέρνα, η οποία ξεκίνησε από την Αικατερίνη Μήττα και τον Γεώργιο Μήττα, πέρασε από γενιά σε γενιά και τώρα έχει αναλάβει ο Γεώργιος Μήττας, αισίως η τρίτη γενιά της οικογένειας, ο οποίος συνεχώς εξελίσσεται, προσθέτοντας αφενός νέα πιάτα στο μενού, αφετέρου επιπλέον αγάπη και μεράκι Η μεγάλη ποικιλία ορεκτικών περιλαμβάνει όλα τα γνωστά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, παρασκευασμένα με αγνά υλικά ιδίας κυρίως παραγωγής.

Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε παϊδάκια αρνίσια, μπιφτέκια, χοιρινή μπριζόλα, αρνί στις κλιματόβεργες, λουκάνικα χωριάτικα, κοκορέτσι και αρνάκι σούβλας στα κάρβουνα και πολλούς εκλεκτούς μεζέδες, όπως το κοκκινιστό με το τοπικό ζυμαρικό γκόγκλιες. Όλα τα κρέατα που θα δοκιμάσετε στη ταβέρνα παράγονται από τους ίδιους, όπως και το εξαιρετικό βαρελίσιο κρασί που συνοδεύει τα πιάτα. Η ταβέρνα συνίσταται για συνεστιάσεις και εκδηλώσεις συλλόγων, καθώς φιλοξένει μετά την πρόσφατη ανακαίνιση με άνεση 250 άτομα και αν χρειαστεί υπάρχει κι εξωτερικός στεγασμένος χώρος.

Σε όλα αυτά προσθέστε τις απόλυτα λογικές τιμές, την οικογενειακή, φιλική ατμόσφαιρα κι εξυπηρέτηση. Ξεχωρίζει επίσης το μπαλκόνι με θέα σε όλο τον ευβοϊκό κόλπο με το πιο τέλειο ηλιοβασίλεμα!

Ζωοδόχος Πηγή, Νέα Στύρα

Τηλ. 22240-51011, 694-7864002

Facebook: Ταβέρνα “Ο Μπάρμπα Γιώργης” – Tavern Mparmpa Giorgis

Instagram: mparmpagiorgis_tavern

Web: www.mparmpagiorgis.gr

Δείτε ΕΔΩ το στίγμα στους χάρτες της google

 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top