διάφανη πισίνα

Στο Λονδίνο υπάρχει μια διάφανη πισίνα που συνδέει δύο ουρανοξύστες (pics)

Για κάποιους το να κολυμπούν σε ένα διάφανο κουτί τοποθετημένο 35 μέτρα πάνω από έναν δρόμο του Λονδίνου είναι εφιάλτης – για άλλους όμως το απόλυτο στάτους. Ονομάζεται Sky Pool και πρόκειται για μία διάφανη πισίνα που συνδέει δύο ουρανοξύστες στο Λονδίνο, στο ύψος του δέκατου ορόφου. Η πισίνα θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους τυχερούς κατοίκους των κτιρίων αυτών. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN πρόκειται για τη μεγαλύτερη ακρυλική κατασκευή αυτού του τύπου στον κόσμο και μία από τις πλέον αναγνωρίσιμα έργα της κοινοπραξίας των εταιρειών EcoWorld και Ballymore που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του συγκροτήματος Embassy Gardens όπου επίσης υπάρχουν μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα. Κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στη νότια όχθη του Τάμεση η Sky Pool προσφέρει στους χρήστες της θέα στον λονδρέζικο ορίζοντα και στο Ουέστμινστερ. Η πισίνα κατασκευάστηκε στο Κολοράντο και ταξίδεψε περίπου 5.000 μίλια για να φτάσει στο νέο της σπίτι. Το βάθος της φτάνει τα τρία μέτρα και μόνο το νερό σε αυτήν αγγίζει τους 375 τόνους. Η πισίνα δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Arup Associates, την κατασκευαστική Eckersley O’Callaghan και την Reynolds, που ειδικεύεται στην κατασκευή ενυδρείων. Η Arup Associates έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν σύνθετες αρχιτεκτονικές προκλήσεις, όπως η Όπερα του Σύδνεϋ. Δοκιμές αντοχής της πισίνας πραγματοποιήθηκαν στο εργοστάσιο της Reynolds, πριν μεταφερθεί στη Βρετανία. Η πισίνα θα ανοίξει για τους κατοίκους του Embassy Gardens στις 19 Μαΐου ωστόσο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί φωτογραφήσεις μοντέλων. Στα επίσημα εγκαίνια θα δοθεί περφόρμανς από την ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης Acrobatix.   View this post on Instagram   A post shared by Gerard – #gerardnus (@gerardnus) Υπάρχουν τουλάχιστον 2.000 κατοικίες στο Embassy Gardens, με τις τιμές να ξεκινούν από 1.015.000 για ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων. Στην πρώην βιομηχανική περιοχή Nine Elms δημιουργούνται πάνω από 40 νέα συγκροτήματα και δύο σταθμοί μετρό.   Πηγή: lifo.gr Με πληροφορίες από: CNN/ladbible

Για κάποιους το να κολυμπούν σε ένα διάφανο κουτί τοποθετημένο 35 μέτρα πάνω από έναν δρόμο του Λονδίνου είναι εφιάλτης – για άλλους όμως το απόλυτο στάτους.

Ονομάζεται Sky Pool και πρόκειται για μία διάφανη πισίνα που συνδέει δύο ουρανοξύστες στο Λονδίνο, στο ύψος του δέκατου ορόφου. Η πισίνα θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους τυχερούς κατοίκους των κτιρίων αυτών. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN πρόκειται για τη μεγαλύτερη ακρυλική κατασκευή αυτού του τύπου στον κόσμο και μία από τις πλέον αναγνωρίσιμα έργα της κοινοπραξίας των εταιρειών EcoWorld και Ballymore που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του συγκροτήματος Embassy Gardens όπου επίσης υπάρχουν μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα.

διάφανη πισίνα
Εικόνα: embassygardens.com

Κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στη νότια όχθη του Τάμεση η Sky Pool προσφέρει στους χρήστες της θέα στον λονδρέζικο ορίζοντα και στο Ουέστμινστερ. Η πισίνα κατασκευάστηκε στο Κολοράντο και ταξίδεψε περίπου 5.000 μίλια για να φτάσει στο νέο της σπίτι. Το βάθος της φτάνει τα τρία μέτρα και μόνο το νερό σε αυτήν αγγίζει τους 375 τόνους. Η πισίνα δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Arup Associates, την κατασκευαστική Eckersley O’Callaghan και την Reynolds, που ειδικεύεται στην κατασκευή ενυδρείων. Η Arup Associates έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν σύνθετες αρχιτεκτονικές προκλήσεις, όπως η Όπερα του Σύδνεϋ.

Δοκιμές αντοχής της πισίνας πραγματοποιήθηκαν στο εργοστάσιο της Reynolds, πριν μεταφερθεί στη Βρετανία. Η πισίνα θα ανοίξει για τους κατοίκους του Embassy Gardens στις 19 Μαΐου ωστόσο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί φωτογραφήσεις μοντέλων. Στα επίσημα εγκαίνια θα δοθεί περφόρμανς από την ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης Acrobatix.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard – #gerardnus (@gerardnus)

Υπάρχουν τουλάχιστον 2.000 κατοικίες στο Embassy Gardens, με τις τιμές να ξεκινούν από 1.015.000 για ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων. Στην πρώην βιομηχανική περιοχή Nine Elms δημιουργούνται πάνω από 40 νέα συγκροτήματα και δύο σταθμοί μετρό.

 

Πηγή: lifo.gr

Με πληροφορίες από: CNN/ladbible

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top