Στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας το 1966 – Σπάνιο Ρετρό βίντεο

Βρισκόμαστε στην Ερέτρια, μια παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας. Το φιλμ ανοίγει με την παρέα του κινηματογραφιστή να θαυμάζει το αρχαίο θέατρο Ερέτριας. Ο φακός μας το δείχνει καλύτερο μ’ ένα πανοραμικό και παρατηρούμε πως ακολουθεί την τριμερή διάρθρωση των ελληνιστικών θεάτρων: κοίλο, ορχήστρα και σκηνικό οικοδόμημα. Ξεχωρίζουμε και το όρος Όλυμπος στο […]

Βρισκόμαστε στην Ερέτρια, μια παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας.

Το φιλμ ανοίγει με την παρέα του κινηματογραφιστή να θαυμάζει το αρχαίο θέατρο Ερέτριας. Ο φακός μας το δείχνει καλύτερο μ’ ένα πανοραμικό και παρατηρούμε πως ακολουθεί την τριμερή διάρθρωση των ελληνιστικών θεάτρων: κοίλο, ορχήστρα και σκηνικό οικοδόμημα. Ξεχωρίζουμε και το όρος Όλυμπος στο βάθος, στα ανατολικά. Ένας άντρας φαίνεται κάτι να δείχνει στην παρέα που συνεχίζει να εξερευνά και να θαυμάζει το τοπίο.

Η εικόνα αλλάζει μ’ ένα ακόμα πανοραμικό πλάνο του παραλιακού δρόμου. Βλέπουμε κτίσματα, ένα ταβερνάκι μες την θάλασσα σχεδόν καθώς και βαρκούλες αραγμένες.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα απ’ το Πεζονήσι, ένα μικρό νησάκι στην Ερέτρια που συνδέεται με μια μικρή λωρίδα γης.

Δείτε το σπάνιο ρετρό βίντεο της Aylon Film Archives

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/Q1nLItum8Bc?t=34″]

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top