Στην σήμανση αξιοθεάτων και μνημείων προχωρά ο Δήμος Χαλκιδέων

Υπεγράφη τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εύβοιας κ. Ευάγγελο Κούκουζα, η σύμβαση για το έργο «Σήμανση Αξιοθέατων και Μνημείων», έργο που θα υλοποιήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, ο οποίος εκπόνησε και τις μελέτες, και χρηματοδοτείται από το CLLD/LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) του […]

Υπεγράφη τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εύβοιας κ. Ευάγγελο Κούκουζα, η σύμβαση για το έργο «Σήμανση Αξιοθέατων και Μνημείων», έργο που θα υλοποιήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, ο οποίος εκπόνησε και τις μελέτες, και χρηματοδοτείται από το CLLD/LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) του τοπικού προγράμματος της Ο.Τ.Δ. «Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε.».

Το ανωτέρω έργο, με συνολικό εγκεκριμένο κόστος 105.251,20 ευρώ, αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και επιγραφών για τους σημαντικούς ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χαλκιδέων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η τοποθέτηση πινακίδων στους χώρους αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, αλλά και σε κομβικά σημεία του Δήμου Χαλκιδέων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν πληροφορίες για το μνημείο, χάρτες κατεύθυνσης, γενικά σχόλια για την περιοχή που βρίσκεται το μνημείο και εικονογραφημένο υλικό. Οι πληροφορίες θα αναγράφονται στα ελληνικά και στα αγγλικά. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι στα σημεία, στα οποία θα τοποθετηθούν οι πινακίδες, θα γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης.

Το έργο θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς θα διευκολύνει την επίσκεψη και πορεία των επισκεπτών προς τα μνημεία, ενώ παράλληλα θα δίνει ένα σύνολο γρήγορων και χρήσιμων πληροφοριών για τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του Δήμου Χαλκιδέων.

Τα μνημεία, για τα οποία θα τοποθετηθούν οι ανωτέρω πινακίδες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, είναι τα εξής:

Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων
Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά
Κάστρο Φύλλων
Δύο πύργοι Μύτικα
Ιστορική Οικία Μιαούλη
Μπούρτζι

Δημοτική Ενότητα Αυλίδος
Αρχαιολογικός χώρος Αυλιδείας Αρτέμιδος
Μυκηναϊκή Ακρόπολη (Γλύφα)

Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνος
Αρχαίο Λιμάνι Ανθηδόνος
Τύμβος του Σαλγανέα
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου
Παλαιοχριστιανικός οικισμός Ανθηδόνος

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top