Εύβοια πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ξενοδοχείο Ελλάδας

Στην Εύβοια το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ξενοδοχείο της Ελλάδας

Στις “ελληνικές Μαλδίβες” το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ξενοδοχείο στην Ελλάδα Προχωρά η διαδικασία για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Grivalia στην Εύβοια. Πρόκειται για το πολυτελές, οικολογικό τουριστικό θέρετρο στους Πεταλιούς, που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2023. Έχει ήδη κατατεθεί αίτηση για υπαγωγή της επένδυσης στο καθεστώς fast track των Στρατηγικών Επενδύσεων και ήδη βρίσκεται […]

Στις “ελληνικές Μαλδίβες” το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Προχωρά η διαδικασία για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Grivalia στην Εύβοια.

Πρόκειται για το πολυτελές, οικολογικό τουριστικό θέρετρο στους Πεταλιούς, που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2023.

Έχει ήδη κατατεθεί αίτηση για υπαγωγή της επένδυσης στο καθεστώς fast track των Στρατηγικών Επενδύσεων και ήδη βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση (έως σήμερα 24/2/2023) από την Enterprise Greece.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 286 εκατ. ευρώ και αναμένονται να δημιουργηθούν 300-350 νέες θέσεις εργασίας.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία GH HOTEL ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

To προφίλ της επένδυσης

Η προτεινόμενη επένδυση της Grivalia Hospitality χωροθετείται στο νότιο τμήμα της νήσου Μεγαλόνησος, του μεγαλύτερου νησιού του συμπλέγματος Πεταλιών, το οποίο υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Καρύστου Ευβοίας.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στη δημιουργία ενός πολυτελούς οικολογικού τουριστικού θέρετρου και κέντρου ευεξίας και αναψυχής σε μια έκταση περίπου 553 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αναπτυχθούν πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ευεξίας και αναψυχής 5 αστέρων που θα περιλαμβάνουν, ενδεικτικά εκτός από τους χώρους διημέρευσης και διανυκτέρευσης, χώρους αναψυχής και ευεξίας, εστιατόρια, χώρους άθλησης, τοπικής εμβέλειας καταστήματα προς εξυπηρέτηση των φιλοξενουμένων, χώρους διαμονής και ψυχαγωγίας του προσωπικού, γραφεία διοίκησης, λιμενική εγκατάσταση και λοιπές υποστηρικτικές υποδομές.

Για τη διαχείριση του υπερπολυτελούς θέρετρου, η εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ξενοδόχο διεθνούς φήμης, ο οποίος δεν έχει ως τώρα παρουσία στην Ελλάδα.

Προβλέπεται, επιπλέον, η ανάπτυξη πολυτελών branded κατοικιών, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ιδιωτικότητα και πολυτέλεια, σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη σειρά ξενοδοχειακών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Όλες οι κατασκευές θα υλοποιηθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, με βιώσιμα υλικά και με σεβασμό στα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα, ακολουθώντας ένα μοντέλο ήπιας ανάπτυξης, που σε επίπεδο δόμησης θα αντιστοιχεί σε λιγότερο από 8% της συνολικής έκτασης.

Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής μονάδας ανέρχεται σε 34.030 τ.μ.2 (302 κλινών), με υλοποιούμενο Συντελεστή Δόμησης, 6,99 %, λιμενική εγκατάσταση (11 θέσεων ελλιμενισμού), και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις επιφάνειας 62.626,36 τ.μ.2, καθώς και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών.

Στόχος της Grivalia Hospitality είναι το υπερπολυτελές θέρετρο να αποτελέσει την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα και από τις πρώτες παγκοσμίως που θα είναι πλήρως αυτόνομη ενεργειακά.

Το master plan της τουριστικής επένδυσης της Grivalia στους Πεταλιούς Ευβοίας

 

 

Πηγή: bizness.gr – Pavlos Rizos

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top