Εύβοια αλληλεγγύης
Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Στην Εύβοια της αλληλεγγύης – Συγκινητική η κινητοποίηση του κόσμου

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου Τεράστια εθελοντική βοήθεια από τον απλό κόσμο, που στέκεται στο πλευρό των πληγέντων και δείχνει τον δρόμο για την αλληλεγγύη. Τις ημέρες που καιγόταν η Ελλάδα και η μισή Εύβοια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε viral η φράση “Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον”.  Εμείς θα συμπληρώσουμε και την φράση “Ο λαός …

Στην Εύβοια της αλληλεγγύης – Συγκινητική η κινητοποίηση του κόσμου Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

Τεράστια εθελοντική βοήθεια από τον απλό κόσμο, που στέκεται στο πλευρό των πληγέντων και δείχνει τον δρόμο για την αλληλεγγύη.

Τις ημέρες που καιγόταν η Ελλάδα και η μισή Εύβοια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε viral η φράση “Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον”.  Εμείς θα συμπληρώσουμε και την φράση “Ο λαός σώζει τον λαό”. Την στιγμή που περισσότερο από ποτέ, εδώ στην Εύβοια, αισθανθήκαμε την εγκατάλειψη και την απόλυτη απουσία του κράτους και της πολιτείας, η επόμενη μέρα στέλνει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Έχουμε ο ένας τον άλλον και έτσι θα πορευθούμε.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας στη λεωφόρο Χαϊνά, στη Χαλκίδα, έχει στηθεί το συντονιστικό κέντρο για το πλήθος εθελοντών που καταφθάνει συνεχώς, για να αφήσει είδη πρώτης ανάγκης ή να θέσει τον ευατό του στην διάθεση αυτών που έχουν ανάγκη. Όλη η κίνηση αυτή ξεκίνησε εξολοκλήρου με πρωτοβουλία εθελοντών και απλών ανθρώπων.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Το απόγευμα της Κυριακής, βρεθήκαμε και εμείς εκεί. Από τα πρώτα μας βήματα στον εξωτερικό χώρο του μεγάρου, ήταν αδύνατον, να μην μας κάνει εντύπωση η μεγάλη παρουσία του κόσμου.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Η συσπείρωση του κόσμου τεράστα. Η προθυμία να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο, συγκινητική! Όλοι μια γροθιά.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Το καλύτερο όλων; Στην πλειοψηφία του κόσμου, ήταν νέα παιδά. Παιδιά με τεράστια όρεξη να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους , τον ίδιο τον τόπο τους.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

Αντί επιλόγου. Ήταν Κυριακή Αυγούστου, απόγευμα. Όλα αυτά τα νέα παιδιά, δεν προτίμησαν τα beach bar στις παραλίες και τον καφέ με την παρέα τους. Προτίμησαν να δώσουν το παρόν εκεί που συνάνθρωποί τους είχαν ανάγκη. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη ελπίδα των τελευταίων ημερών.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top