Στερεά Ελλάδα χειρότερη πρόσβαση ιατρικές εξετάσεις ΕΕ

Στερεά Ελλάδα: Στις 5 περιφέρειες με τη χειρότερη πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις στην ΕΕ

Σε ποιες περιοχές, σύμφωνα με τη Eurostat, οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις, καθώς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και δεν διαθέτουν χρήματα. Σε ποιες περιοχές οι πολίτες αδυνατούν να κάνουν εξετάσεις Το 2022, το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω στην ΕΕ με ανεκπλήρωτες ανάγκες για …

Στερεά Ελλάδα: Στις 5 περιφέρειες με τη χειρότερη πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις στην ΕΕ Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιες περιοχές, σύμφωνα με τη Eurostat, οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις, καθώς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και δεν διαθέτουν χρήματα.

Σε ποιες περιοχές οι πολίτες αδυνατούν να κάνουν εξετάσεις

Το 2022, το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω στην ΕΕ με ανεκπλήρωτες ανάγκες για ιατρική εξέταση, επειδή είτε ήταν πολύ ακριβή, είτε πολύ μακριά από τον τόπο τους και θα έπρεπε να ταξιδέψουν ή λόγω της μεγάλης λίστα αναμονής ήταν 2,2 %.

Αναλυτικότερα, τα μερίδια ήταν 1,1% επειδή οι εξετάσεις ήταν πολύ ακριβές, 0,1% επειδή θα έπρεπε να ταξιδέψουν και 0,9 % λόγω των λιστών αναμονής.

Σε περιφερειακό επίπεδο, τα πέντε υψηλότερα συνολικά ποσοστά ανεκπλήρωτων αναγκών για ιατρική εξέταση καταγράφηκαν όλες στην Ελλάδα

Το 2022, τα μερίδια κυμαίνονταν από 10,3 % έως 14% στις περιφέρειες:

  • Ιόνιων Νήσων,
  • Ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης,
  • Βόρειου Αιγαίου,
  • Στερεάς Ελλάδας και
  • Πελοποννήσου.

Αυτές οι 5, από τις 13 περιφέρειες της χώρας, έχουν συνολικά 1.242.732 μόνιμους κατοίκους, δηλαδή το 11,6% του πληθυσμού στη χώρα.

 

Πηγή: news247.gr – Γιάννης Δεβετζόγλου

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top