Στενή Ευβοίας χιόνι βίντεο

Στενή Ευβοίας: Η “βασίλισσα του χιονιού” και της Δίρφυς

Εντυπωσιακό βίντεο με την χιονισμένη Στενή από ψηλά Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά και δημοφιλή χωριά της Εύβοιας, πνιγμένο στα δάση, με ρυάκια και γραφικές βρυσούλες να συμπληρώνουν…

Εντυπωσιακό βίντεο με την χιονισμένη Στενή από ψηλά

Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά και δημοφιλή χωριά της Εύβοιας, πνιγμένο στα δάση, με ρυάκια και γραφικές βρυσούλες να συμπληρώνουν το ήδη μαγευτικό τοπίο. Προικισμένη με πλούσια φύση, τρεχούμενα νερά όλο το χρόνο και εύκολη πρόσβαση από τη Χαλκίδα, η Στενή Ευβοίας ή Στενή Δίρφυος αποτελεί ιδανική λύση για όσους επιθυμούν μία σύντομη απόδραση σε έναν απροσδόκητα όμορφο και προσιτό χειμερινό και όχι μόνο προορισμό.

Η Στενή Ευβοίας ανήκει στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και απέχει χιλιομετρικά από Αθήνα 108 χλμ και από Χαλκίδα 32 χλμ.

Ο εντυπωσιακός ορεινός όγκος της Δίρφυς δεσπόζει στο τοπίο της Εύβοιας, είναι το ψηλότερο βουνό του νησιού με 1.743 μέτρα υψόμετρο και προσφέρει μοναδική θέα στο Αιγαίο και τις καταπράσινες πλαγιές της κεντρικής Εύβοιας.

Επιπλέον, είναι ξακουστό βουνό για τις σημαντικές χιονοπτώσεις καθώς έχουμε δει απίστευτες εικόνες με ένα+ μέτρο χιόνι μέσα στο χωριό της Στενής. Η Στενή λοιπόν βρίσκεται σε υψόμετρο 450 μέτρων, στις παρυφές του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας, της Δίρφυς (1.743μ). Τα σπίτια της είναι χτισμένα στης πλαγιές του βουνού κατά μήκος της ρεματιάς, ενώ στα αριστερά και απέναντι τους, δεσπόζει το συγκρότημα βράχων Καραούλι.

Δείτε βίντεο την χιονισμένη Στενή από ψηλά:

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/_XgmfthaiNE”]

 

Βίντεο και φωτογραφία εξωφύλλου: n.p. production

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top