εμποροπανήγυρη Χαλκίδα

Σπάνια φωτογραφία: 159 χρόνια εμποροπανήγυρη στη Χαλκίδα

“Δεμένη” με την ιστορία και την παράδοση της Χαλκίδας και των γύρω περιοχών είναι η ετήσια εμποροπανήγυρη της Αγίας Παρασκευής. Ένας προορισμός, μια γιορτή, μια ιστορία 159 χρόνια εμποροπανήγυρη Χαλκίδας ή αλλιώς το Παζάρι της Αγίας Παρασκευής. Η εμποροπανήγυρη της Χαλκίδας, απόλυτα συνδεδεμένη με τους εκκλησιαστικούς εορτασμούς στη μνήμη της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής και την […]

“Δεμένη” με την ιστορία και την παράδοση της Χαλκίδας και των γύρω περιοχών είναι η ετήσια εμποροπανήγυρη της Αγίας Παρασκευής.

Ένας προορισμός, μια γιορτή, μια ιστορία 159 χρόνια εμποροπανήγυρη Χαλκίδας ή αλλιώς το Παζάρι της Αγίας Παρασκευής.

Η εμποροπανήγυρη της Χαλκίδας, απόλυτα συνδεδεμένη με τους εκκλησιαστικούς εορτασμούς στη μνήμη της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής και την εμπορική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, αποτελεί μία διοργάνωση από τις ελάχιστες που επιβίωσαν στο πέρασμα του χρόνου, αποτελώντας κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας.

Έχει συμπληρώνει 159 χρόνια  αδιάλειπτης λειτουργίας, από το μακρινό 1864 που είχε πρωτοξεκινήσει την λειτουργία του.

Παλαιότερα, το Παζάρι βρισκόταν στην πλατεία αγοράς της Χαλκίδας και όχι στο Πάρκο του Λαού που το έχουμε μάθει στην σύγχρονη ιστορία του.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top