νοσοκομείο Χαλκίδα

Σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Χαλκίδας καταγγέλλουν οι γιατροί Ν. Εύβοιας

Την χρόνια και εγκληματική υποβάθμιση του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας, δύο χρόνια μετά την μετάβαση σε νέο κτίριο, καταγγέλλουν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Εύβοιας και ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν ανοιχτή συγκέντρωση-σύσκεψη, στη Χαλκίδα, πριν λίγες μέρες στο θέατρο Ορέστης Μακρής, με θέμα: «Νοσοκομείο Χαλκίδας – δύο χρόνια λειτουργίας. Η χρόνια και εγκληματική υποβάθμισή του […]

Την χρόνια και εγκληματική υποβάθμιση του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας, δύο χρόνια μετά την μετάβαση σε νέο κτίριο, καταγγέλλουν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Εύβοιας και ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν ανοιχτή συγκέντρωση-σύσκεψη, στη Χαλκίδα, πριν λίγες μέρες στο θέατρο Ορέστης Μακρής, με θέμα: «Νοσοκομείο Χαλκίδας – δύο χρόνια λειτουργίας. Η χρόνια και εγκληματική υποβάθμισή του πρέπει να πάρει απάντηση από το λαό της Εύβοιας».

Οι δύο φορείς εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία επισημαίνουν το στόχο της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών του νησιού και των γύρω περιοχών από το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αλλά υποβαθμίζεται από τα σοβαρά κενά σε ζωτικό προσωπικό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή της η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Γ.Ν Χαλκίδας, Ιωάννα Ιωάννου: «Το νοσοκομείο λειτουργεί με 23 κενές οργανικές θέσεις γιατρών, 183 κενές οργανικές θέσεις στη νοσηλευτική διεύθυνση, και 76 στη διοικητική διεύθυνση. Έχουν προκηρυχθεί μόλις 5 θέσεις γιατρών και μόνο 39 θέσεις νοσηλευτικού. Δεν λειτουργούν σε πλήρη ανάπτυξη τα τμήματα, μαιευτικό – γυναικολογικό, νεφρολογικό, ψυχιατρικό, πνευμονολογικό, η νοσηλευτική μονάδα βρεφών και προώρων, ο μαγνητικός τομογράφος καθημερινά, ενώ η προσέλευση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών είναι 180 έως 200 περιστατικά το 24ωρο».

Επίσης, έμπειρο προσωπικό 40 ατόμων παραμένει σε καθεστώς αναστολής εργασίας, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 33 άτομα συνολικά το 2021, 8 γιατροί, 14 νοσηλευτές και 11 από το υπόλοιπο προσωπικό, με άλλα 12 άτομα να αναμένουν τη συνταξιοδότησή τους μέχρι το τέλος του έτους.

Στο μεταξύ, σε εργολάβο «οδηγεί» τους εργαζόμενους στη φύλαξη και στην καθαριότητα, η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας, σημειώνει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε χθες ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Θέλουμε την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Τζαφέρος, πρ. διοικητής του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας.

«Η πρόσφατη τροποποίηση του νέου οργανισμού του γενικού νοσοκομείου Χαλκίδας», συμπληρώνει, «θίγει το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του, και ακυρώνει στην πράξη τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και την αξιοποίηση του νέου κτιριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού του».

Και καταλήγει: «Απαιτείται να καλυφθούν όλες οι προτεινόμενες θέσεις γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, για την εύρυθμη λειτουργία του».

Πηγή: efsyn.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top