Σκύρος γαστρονομία φαγητό επιλογές εστιατόρια ψαροταβέρνες

Σκύρος: Παραδοσιακή γαστρονομία σε έναν τόπο με αυθεντικό πολιτισμό

Το GHETTO ταξίδεψε στην ανεπανάληπτη Σκύρο, απόλαυσε μαγειρικές, παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα και παρουσιάζει τον μεγαλύτερο οδηγό για την Σκυριανή γαστρονομία.

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

| Οδοιπορικό του GHETTO στην αυθεντική Σκύρο | ΦαγητόΔιασκέδασηΔιαμονή |

Σκύρος, το ανεξίτηλο της παράδοσης και μια πολιτισμική ιστορία που διέρχεται εν μέσω των αιώνων, συνθέτουν ένα παραδεισένιο προορισμό.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Ο μεγάλος πλούτος από λαογραφικά και αρχαιολογικά ευρήματα και στοιχεία, με βαθιές ρίζες στην ιστορία και τη μυθολογία, κρατά ζωντανή την υπερηφάνεια των κατοίκων για την καταγωγή τους.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το νησί φημίζεται για τα αμμουδερά ακρογιάλια του, όπως τα Μαγαζιά ή Γιαλός, ο Μώλος, ο Αγ. Πέτρος, η Θεοτόκος, η Κυρά Παναγιά, η Ατσίτσα, ο Αγ. Φωκάς, ο Πεύκος, οι Αχερούνες, η Κολυμπάδα, οι Τρείς Μπούκες, οι Ρένες, το Αχίλλι.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Αξιοθέατα όπως το επιβλητικό θέαμα που παρουσιάζει το “βουνό” (κόχυλας) με τη συνεχή εναλλαγή φωτοσκιάσεων, η οποία οφείλεται στη μορφολογία και τις πτυχώσεις του εδάφους, τα Βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία του Κάστρου..

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

..η μονή του Αγίου Γεωργίου, το σκυριανό σπίτι κατασκευασμένο με ιδιαίτερη τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική, το αρχαιολογικό και το λαογραφικό μουσείο του Μάνου Φαλτάϊτς, η πλατεία Μπρούκ που κοσμείται με ορειχάλκινο άγαλμα αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρούκ..

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

..ο ανεμόμυλος στη θέση Σταυρός και τα σημαντικότατα ευρήματα του Νεολιθικού Οικισμού στο Παλαμάρι, τα εργαστήρια κατασκευής των περίφημων σκυριανών ξυλόγλυπτων και τα εργαστήρια κεραμικής τέχνης, συνιστούν τον τεράστιο πολιτισμικό πλούτο του νησιού.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Αξίζει να σημειωθούν οι γραφικές 180 εκκλησίες της Σκύρου, εκκλησίες με ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής πλευράς, ενώ μερικές διασώζουν και ξυλόγλυπτα τέμπλα όπως ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη μονή, ο ναός του Αγίου Ιωάννου στα κοχύλια, η Παναγιά του Θοδωρή.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η γαστρονομία του νησιού βασίζεται στη Σκυριανή παραδοσιακή κουζίνα και ξεχωρίζει για τα φρέσκα υλικά, τη γευστικότητά, τη διατροφική της αξία και τη σοφία των παραδοσιακών συνταγών που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Βάση της είναι η παραδοσιακή ελληνική και αιγαιοπελαγίτικη μαγειρική, με τοπικά πιάτα από υλικά που παράγει το νησί.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Η Σκύρος είναι γνωστή για τα φρέσκα ψάρια, τα θαλασσινά, τον αστακό, την αστακομακαρονάδα, ενώ τα κτηνοτροφικά και τυροκομικά προϊόντα της Σκύρου είναι επίσης πασίγνωστα για την ποιότητα και τη νοστιμιά τους. Από τα τυριά ξεχωρίζει η κεφαλογραβιέρα, η γραβιέρα με πικάντικη γεύση, η φρέσκια και η ξερή μυζήθρα και το ξινοτύρι, ένα υπέροχο λευκό μαλακό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα με ελαφρώς ξινή γεύση και υφή γιαουρτιού. 

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Χαρακτηριστικά παραδοσιακά πιάτα της σκυριανής κουζίνας είναι οι Αγαλιποκεφτέδες, που γίνονται από αγαλίπες δηλαδή από ανεμώνες της θάλασσας, ο κόκορας κοκκινιστός, τα Ταφτιτσαένα, ένα είδος ντόπιων μανιταριών που τηγανίζονται και σερβίρονται με σκόρδο, οι Μανίτες, δηλαδή μανιτάρια που μαζεύονται από το δάσος και τρώγονται ψητά, η Φάβα με μάραθο και ο γλυκός και ο ξινός τραχανάς.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Οι τοπικές πίτες της Σκύρου έχουν γίνει διάσημες, όπως η Λαδόπιτα, φτιαγμένη με αφράτο ζυμάρι και σερβιρισμένη με σκυριανό τυρί, τα Τεροπιτάρια, με τραχανά, ρύζι και μυζήθρα, οι τραχανόπιτες, οι γαλατόπιτες, οι ρυζόπιτες σαγηνεύουν με τη γεύση τους. Περίοπτη θέση στη γαστρονομία του νησιού έχουν οι μαρμαρίτες, δηλαδή πίτες που φτιάχνουν οι νοικοκυρές, την παραμονή και ανήμερα των Φώτων.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Δύο είδη ξεχωρίζουν, οι νηστίσιμες που γίνονται την παραμονή των Φώτων με σταφίδες και κόκκινη κολοκύθα και οι κανονικές που γίνονται με μυζήθρα ή τυρί και κόκκινη κολοκύθα για την εορτή των Φώτων και τις οποίες οι Σκυριανές νοικοκυρές τις ψήνουν σε μεγάλα κεραμίδια ή τούβλα μέσα στο τζάκι.

Φωτογραφία: Πένη Θεοδοσίου / GHETTO Mag

Το GHETTO Magazine ταξίδεψε στην ανεπανάληπτη Σκύρο, απόλαυσε μαγειρικές, παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα και παρουσιάζει τον μεγαλύτερο οδηγό για την Σκυριανή γαστρονομία, ο οποίος περιλαμβάνει εστιατόρια, ψαροταβέρνες γλυκοπωλεία και food spot, ώστε ο σύγχρονος ταξιδιώτης να βιώσει τα μυστικά μιας κουζίνας που ξεχωρίζει όχι μόνο ανάμεσα στα νησιά των  Σποράδων, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου.

 

Εστιατόριο «ο Στέφανος»

Η φιλοξενία του Εστιατορίου «ο Στέφανος» ξεκινά από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και τα φρέσκα ψάρια από τη θάλασσα του νησιού της Σκύρου. Το μαγαζί έχει ιστορία σχεδόν 100 χρόνια, το είχε ο παππούς, ο πατέρας, και συνεχίζεται από την τρίτη γενιά με νοστιμιές που ακόμα και σήμερα ταξιδεύουν στο αυθεντικό του παρελθόντος. Το ψάρι, ο ψητός αστακός και η αστακομακαρονάδα αποτελούν τη ναυαρχίδα του μενού με ψαριές της θάλασσας της Σκύρου, ενώ το λεμονάτο κατσικάκι με λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και κρεμμύδι, συστατικά που αποθεώνουν την γεύση της απλότητας, βασίζεται στην ατόφια πρώτη ύλη. Τα κολοκυθάκια αυγολέμονο με κιμά, μια συνταγή από τη μητέρα του ιδιοκτήτη γίνονται ανάρπαστα, αλλά και ο μουσακάς με την κρυφή συνταγή της ίδιας πρωταγωνίστριας σε κάνουν να αισθάνεσαι βασιλιάς. Το εστιατόριο «ο Στέφανος» σε μεταφέρει γαστρονομικά στην κουζίνα της σκυριανής νοικοκυράς, την οποία γεύεσαι ακριβώς πάνω στο κύμα στην περιοχή Μαγαζιά.

Μαγαζιά, Σκύρος

 

Εστιατόριο – Ψαροταβέρνα Στέλιος

Σε γραφικό σημείο και με μια ρομαντική θέα στο γραφικό ηλιοβασίλεμα στο βάθος του Αιγαίου το Εστιατόριο – Ψαροταβέρνα Στέλιος δημιουργεί αυθεντικές μνήμες.  Στην εστίαση η οικογένεια είναι από το 1988 και προτεραιότητα είναι η καλύτερη πρώτη ύλη του νησιού και η αγάπη για το μαγείρεμα. Αυτό που γνωρίζουν στον Στέλιο είναι ότι το φαγητό σημαίνει αγάπη. Ανάμεσα στα πιάτα που διακρίνονται για το διάλογο με τη σκυριανή γαστρονομία είναι η ροφόσουπα στον ξυλόφουρνο, το μοναδικό κατσικάκι λεμονάτο και η αστακομακαρονάδα για την οποία οι γαστρονομικοί ταξιδιώτες έρχονται συστημένοι. Κι όλα αυτά με πανοραμική θέα 180 μοίρες θάλασσα και αγνάντι το μαγευτικό βορειανατολικό κομμάτι της Σκύρου.

Γυρίσματα, Σκύρος

 

Καφενείον Το Γωνιακό 

Το Γωνιακό είναι ένα καφενείο με μποέμ διάθεση και φιλόξενη ατμόσφαιρα ακριβώς πάνω στα σοκάκια της Χώρας της Σκύρου. Σε ένα παραδοσιακό κτήριο από τα πιο παλιά που έχουν γίνει μέσα στη Χώρα, εντυπωσιάζει η νησιώτική διακόσμηση και ένα installation με όλων των λογιών τα καπέλα, που ντύνει εικαστικά τον εξωτερικό χώρο στον οποίο απολαμβάνουμε το φαγητό μας, και αποτελεί την εμπνευσμένη ιδέα της ιδιοκτήτριας Άννας. Το Γωνιακό σερβίρει από πρωινό μέχρι μεσημεριανό και βραδινό, όπως και μεζεδάκια με τσίπουρο. Έχει ό,τι τραβάει η όρεξη του ταξιδιώτη, αλλά αυτό που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η παραδοσιακή λαδόπιτα με ξινοτύρι, τα σκυριανά τεροπιτάρια όπως τα λένε οι κάτοικοι με τραχανά και τις ψητές σκυριανές μαρμαρίτες, ένα αυθεντικό παραδοσιακό πιάτο με κίτρινη κολοκύθα. Για γλυκάκι, η απόλυτη σπεσιαλιτέ, το ρυζόγαλο με την σπιτική συνταγή που κρατάει γενιές, ολοκληρώνει την γαστρονομική εμπειρία στο Καφενείον το Γωνιακό.

Χώρα, Σκύρος

 

ΜΑΝΙΤΑ

Μανίτα, το όνομα που χρησιμοποιούν οι Σκυριανοί για τα μανιτάρια, συνοψίζει ένα ολοκαίνουργιο project σκυριανού street food στη Χώρα. Η φιλοσοφία ήταν να δημιουργήσουν ένα παραδοσιακό φαγητό του δρόμου, στο οποίο πάντρεψαν σκυριανές συνταγές με σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές. Το συνεπακόλουθο αποτέλεσμα ο γαστρονομικός επισκέπτης της Σκύρου να απολαμβάνει στα σοκάκια της, χωρίς φαντεζί εμφάνιση και καμιά επιτήδευση, απόλυτα στο χέρι βολτάροντας, την πεμπτουσία της τοπικής κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο το φαγητό διαχέεται σε όλη τη Χώρα, δημιουργώντας σκυριανές μνήμες μέσω του street food. Τα περίτεχνα μπλε σκαμπό, με τις πανέμορφες πινελιές της ώχρας στα τραπέζια, δημιουργούν το σκηνικό για να ανακαλύψετε το Μανίτα και να ακολουθήσετε την πρότασή του, πιάτα που αποπνέουν τη σκυριανή γαστρονομική κουλτούρα γρήγορα και εύκολα. Ήταν αδύνατο να μην δοκιμάσουμε μαρμαρίτες ντόπια συνταγή, πιτάκια δηλαδή με ψητή κολοκύθα, κατσικάκι κοκκινιστό και λεμονάτο, δροσάτη σκυριανή σαλάτα με ντομάτα, ελιά, κάππαρη, κρίταμο και παξιμάδι, αλμυρές και γλυκές αυγόφετες και μια στραπατσάδα όπως της φτιάχνουν στο νησί με σκυριανή φέτα και φρυγανισμένο ψωμί. Στο Μανίτα εσωκλείεται ένας ολόκληρος γαστρονομικός πολιτισμός που τρώγεται στα γραφικά σοκάκια και αφήνει όλες και όλους γοητευμένους.

Χώρα, Σκύρος

 

Τα γλυκά της Φαλταΐνας

Το πιο ονομαστό ζαχαροπλαστείο της Σκύρου, το οποίο έχει βραβευτεί για το αμυγδαλωτό του με το πρώτο βραβείο παραδοσιακού γλυκού της Σκύρου και ολόκληρης της Εύβοιας από τον έγκριτο chef κύριο Λαζάρου, είναι «Τα γλυκά της Φαλταΐνας», με ζαχαροπλαστείο στη Χώρα, αλλά και το εργαστήριο με λιανική στον κόμβο στην περιοχή Αγιά. Δύο αδέρφια, ο Γιώργος και ο Βασίλης, συνεχίζουν την παράδοση της μητέρας τους Φαλταΐνας εκσυγχρονίζοντας ένα ζαχαροπλαστείο που ξεκίνησαν οι ίδιοι οι γονείς τους το 1983. Μια οικογένεια αφοσιωμένη στο γλυκό, δημιουργεί ζαχαροπλαστική με περισσή αγάπη και ασίγαστο μεράκι, αλλά και σεβασμό στον πελάτη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και τις αγνές πρώτες ύλες. Χρησιμοποιώντας ολόφρεσκα υλικά και με ναυαρχίδα το παραδοσιακό αμυγδαλωτό ξαναφτιάχνουν όλα τα παλιά γλυκά που η σκυριανή νοικοκυρά έκανε στο σπίτι της, με υλικά που υπήρχαν άφθονα στο νησί, όπως τα γλυκά του κουταλιού και συγκεκριμένα το κυδώνι, το σύκο και τον ανθό λεμονιάς. Παράλληλα με τα 35 είδη γλυκών του κουταλιού, αξίζει να δοκιμάσετε και το σπιτικό λικέρ αρμπαρόριζα που φτιάχνει η μητέρα τους. Επιπλέον οι 150 γεύσεις χειροποίητου παγωτού αποκλειστικά και μόνο από φρέσκο αγελαδινό γάλα, από τις οποίες ξεχωρίζει το παγωτό αμυγδαλωτό, αλλά και το πολίτικο καϊμάκι που γίνεται από φρέσκο βουβαλίσιο γάλα, συνθέτουν μια δροσιστική πανδαισία που σαγηνεύει τον ουρανίσκο και είναι απαραίτητη στη θέρμη του καλοκαιριού.

Χώρα, Σκύρος

 

Ταβέρνα Μαργέτη

Η ταβέρνα Μαργέτη κουβαλάει τη δική της ιστορία, καθώς έχει ξεκινήσει από το 1925. Πρόκειται για μια παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα, η οποία έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς και συνειδητά μαγειρεύει με τοπικά προϊόντα, δημιουργώντας μια κουζίνα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της Σκύρου. Χωμένη στα σοκάκια της Σκύρου και σε μια ατμόσφαιρα που ανακαλεί μνήμες από άλλες εποχές, θα απολαύσετε λεμονάτο κατσικάκι σκυριανό και αστακομακαρονάδα. Το ψητό ψάρι στα κάρβουνα προέρχεται από ντόπιες ψαριές για αυτό βγαίνει στο τραπέζι μόνο όταν υπάρχει ψαριά. Χαρακτηριστικό πιάτο της ταβέρνας Μαργέτη είναι η αχνιστή φάβα με σκυριανή φάβα, όπως και η απλή, μα νόστιμη μελιτζάνα φούρνου. Μια οικογενειακή συνταγή που συνδιαλέγεται με τη πιο μοντέρνα ελληνική μαγειρική είναι και ο μουσακάς που φτιάχνουν και αξίζει να παραγγείλετε. Η ταβέρνα Μαργέτη παντρεύει τα στοιχεία του νησιού με την ολόφρεσκη πρώτη ύλη, δημιουργώντας μια αυθεντική γαστρονομική πρόταση.

Χώρα, Σκύρος

 

Το Σκυριάνι

Η ταβέρνα ψητοπωλείο «το Σκυριάνι» θα σας αποζημιώσει με καλό φαγητό και υπέροχη θέα στο μπαλκόνι και την ταράτσα του.  Στο Σκυριάνι τρώμε νόστιμα με φόντο τα σοκάκια της Χώρας και το μαγευτικό Κάστρο στον ορίζοντα, σε ένα απόλυτα σκυριανό περιβάλλον. Ψητό κρέας με σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, αλλά και τυλιχτά είναι οι προτάσεις από το Σκυριάνι σε όσους αρέσκονται στο καλό φαγητό. Για τους λάτρεις της σπιτικής κουζίνας μια ποικιλία από μαγειρευτά με τα σουτζουκάκια, τον μουσακά, το παστίτσιο και το χοιρινό λεμονάτο ομορφαίνουν τον ουρανίσκο. Εμείς δοκιμάσαμε τις σπεσιαλιτέ του όπως το κοτόπουλο «σκυριάνι» με πέννες, την παραδοσιακή λαδόπιτα με ξινοτύρι και το πιο δυνατό πιάτο του τα παϊδάκια πρόβατο, θεωρώντας ότι όλη η Σκύρος κρύβεται σε αυτές τις μπουκιές. 

Χώρα, Σκύρος

 

Ο φούρνος του χωριού

Ο αγαπημένος φούρνος της Σκύρου, Ο Φούρνος του Χωριού στη Χώρα, εσωκλείει στα ζυμώματά του τη φουρνιστή κληρονομιά του νησιού. Παρασκευάζει καθημερινά παραδοσιακά χειροποίητα αρτοποιήματα σε πολλά είδη άρτου, συνολικά 17 είδη ψωμιού, μερικά εκ των οποίων είναι το  Χωριάτικο, της Αργής Ωρίμανσης, το Βυζαντινό, το Προζυμένιο, το Ζέας, το Αγιορείτικο, το Πολύσπορο και του Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη. Επίσης παρασκευάζει Κουλουράκια, Βουτήματα, Κριτσίνια, Καλτσούνια, Λαδοκούλουρα και άλλες πολλές λιχουδιές με σεβασμό στις πρώτες ύλες. Επιπλέον δημιουργεί Χειροποίητες Χωριάτικες Πίτες και τις ξακουστές Φουρνιστές Λαδόπιτες με Σκυριανό ξυνοτύρι.  Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το πολίτικο τσουρέκι κλασικό ή γεμιστό, με σοκολάτα- μήλο- κεράσι- φράουλα-πορτοκάλι-βερίκοκο, που βγαίνει όλο το χρόνο, και την πολίτικη μπουγάτσα που κάνει τη διαφορά. Ο φούρνος του χωριού είναι άνθρωποι που εξυπηρετούν με ευγένεια και χαμόγελο, κάτι που αισθάνεσαι από την πρώτη επικοινωνία, ενώ θα σου μιλήσουν σε πέντε (5)γλώσσες εκτός από τα Ελληνικά, δηλαδή Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ρώσικα. 

Χώρα, Σκύρος

 

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ Super Market – Κρεοπωλείο

Ο Παπουλάκος είναι το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ στη Σκύρο και εξυπηρετεί με 2 καταστήματα, το πρώτο βρίσκεται στην περιοχή Αγιά, ακριβώς μπαίνοντας στη Χώρα, και το άλλο, στην περιοχή Αγία Αικατερίνη στα Μαγαζιά. Συνιστά μια επιχείρηση που βρίσκεται στο χώρο από το 1927 και ο επισκέπτης, όπως και κάτοικος της Σκύρου, βρίσκει τα πάντα στον Παπουλάκο. Σε ένα πολυτελές κτήριο στο κατάστημα στην Αγιά, το οποίο εσωκλείει την αρχιτεκτονική της Σκύρου, εντυπωσιάζει από τη μεγάλη ποικιλία τροφίμων και προϊόντων κρέατος. Επίσης στο κατάστημα στα Μαγαζιά θα συναντήσετε ένα υπερσύγχρονο παντοπωλείο που τα ράφια του είναι άρτια εξοπλισμένα. Το Super Market – Κρεοπωλείο Παπουλάκος συνιστά τον εμπορικό σταθμό από το οποίο ψωνίζουμε για τη μαγειρική, την καλλυντική περιποίηση και τον καθαρισμό σπιτιού και ρούχων, όπως επίσης και για κάθε λογής ανάγκη.

Αγιά, Σκύρος

 

Ψαροταβέρνα Ψαριώτης

Ο Χρήστος Ψαριώτης και η Ελισάβετ Ψαριώτη έχουν δημιουργήσει τη φημισμένη ψαροταβέρνα στο Λιμάνι της Λιναριάς, στη Σκύρο. Με μια μαγευτική θέα στη μαρίνα, τη δύση του ηλίου και το φεγγάρι στον έναστρο ουρανό, μπορείτε να απολαύσετε στην Ψαροταβέρνα Ψαριώτη ολόφρεσκα ψάρια ψαρεμένα από τα δικά τους καΐκια. Ο Χρήστος και η Ελισάβετ εστιάζουν στο φρέσκο ψάρι του οποίου το μαγείρεμα γίνεται με την παραδοσιακή τεχνική του κάρβουνου, ενώ η σπεσιαλιτέ τους είναι ο ζωντανός αστακός στον οποίο έχουν απόλυτη ειδίκευση. Η φιλοσοφία της Ψαροταβέρνας Ψαριώτης συνιστά στην αδιάκοπη λειτουργία όλο το χρόνο, ενώ όλοι οι πελάτες αντιμετωπίζονται οικογενειακά και φιλικά με μοναδικό στόχο να τους προσφέρονται πραγματικοί γαστρονομικοί θησαυροί της θάλασσας. Το μενού ποικίλει από θαλασσινά, σαλάτες θαλασσινών, αστακοί που μαγειρεύονται με όλους τους τρόπους, ενώ δοκιμάσαμε γαριδοσαλάτα και γαρίδες πανέ, φτιαγμένα για να θυμίζουν φρούτα της θάλασσας.

Λιναριά, Σκύρος

 

Grill House Αδράχτι

Στο κεντρικότερο σημείο της Χώρας της Σκύρου, στην πλατεία Ηρώων, βρίσκεται το ψητοπωλείο Αδράχτι. Η φιλοσοφία του εστιάζει στις αγνότερες πρώτες ύλες και την επιδίωξή της ομάδας του να φάει κάποιος φρέσκα και πολύ ποιοτικά. Για αυτό άλλωστε ο γύρος είναι από φρέσκο κρέας, το οποίο περνούν στη σούβλα μόνοι τους, ενώ στα σουβλάκια το κάθε κομμάτι κρέατος είναι περασμένο με το χέρι. Θα βρείτε εκτός από τον περίφημο χειροποίητο γύρο του και τα πεντανόστιμα σουβλάκια του, burgers, σαλάτες και ορεκτικά. Στη σχάρα του ψήνονται και λαχταριστά ψητά της ώρας όπως πανσέτα, φιλέτο κοτόπουλο, αλλά και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι ζυμωμένο κι αυτό στο χέρι. Το Grill House Αδράχτι συνιστά την ξεχωριστή επιλογή για κρεατικά στη Χώρα της Σκύρου με ευδιάκριτη την χειροποίητη διαδικασία σε όλες τις παρασκευές και την προσήλωση στα προϊόντα του τόπου.

Χώρα, Σκύρος

 

My Skyros – Παραδοσιακά Προϊόντα

Στη γραφική επάνω γειτονιά της Αγοράς της Σκύρου, το My Skyros με τα παραδοσιακά του προϊόντα, βρίσκεται από το 1999, συγκεντρώνοντας σε ένα θαυμάσιο χώρο τις γεύσεις και τα αρώματα της Σκύρου. Το χθες συναντά το σήμερα και πορεύονται μαζί. Προϊόντα που ξεχωρίζουν είναι το ιδίας παραγωγής και με μοναδικό άρωμα και γεύση μέλι από θυμάρι, ερείκης, πεύκων και άνθη. Κεραλοιφές από 100% φυσικό μελισσοκέρι, γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό, βαλσαμέλαιο, κισσέλαιο κ.α. Επίσης, γλυκά κουταλιού σε πολλές γεύσεις, αμυγδαλωτά, παστέλια, ιδιαίτερα λικέρ, κρασιά και ξεχωριστές μαρμελάδες. Ακόμη θα βρείτε τουρσιά με άλλη άποψη, βότανα της Σκύρου, φυσικό θαλασσινό αλάτι, αλλά και ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα όπως κεφαλοτύρι, φέτα, ξινοτύρι, μυζήθρα και σταρένιο τραχανά, καθώς και γευστικότατη φάβα. Όλα τα προϊόντα παράγονται από παραγωγούς της Σκύρου με αγάπη και μεράκι και συνιστούν ιδανικές και προσιτές επιλογές τόσο για εσάς όσο και ως δώρο για τους αγαπημένους σας. Μια βόλτα από το My Skyros για γευσιγνωσία κρίνεται απαραίτητη καθώς ενσωματώνει την ιστορική κληρονομιά και την παράδοση των προϊόντων του νησιού.

Χώρα, Σκύρος

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top