Αρχαιολογικό Μουσείο Αρέθουσα

“Σκοτεινή πλευρά της Μνήμης / η Προκυμαία”: Παράσταση πολυμέσων στο Αρχαιολογικό Μουσείο “Αρέθουσα”

Ο Γιώργος Μουλουδάκης, η Σοφία Χίλλ και το Studio 19, παρουσιάζουν την παράσταση πολυμέσων “Σκοτεινή πλευρά της Μνήμης/η Προκυμαία”, στο πλαίσιο του κύκλου “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός, 2022”, που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η παράσταση, με έναυσμα την Μουσική και με τη συνδρομή διαφορετικών τεχνών, διερευνά σημάδια του τραυματικού για το συλλογικό […]

Ο Γιώργος Μουλουδάκης, η Σοφία Χίλλ και το Studio 19, παρουσιάζουν την παράσταση πολυμέσων “Σκοτεινή πλευρά της Μνήμης/η Προκυμαία”, στο πλαίσιο του κύκλου “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός, 2022”, που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η παράσταση, με έναυσμα την Μουσική και με τη συνδρομή διαφορετικών τεχνών, διερευνά σημάδια του τραυματικού για το συλλογικό ασυνείδητο αποτυπώματος της Μικρασιατικής Καταστροφής, σημάδια που παραμένουν απαγορευμένος τόπος.

Οι δύο παραστάσεις (ώρα έναρξης 20:30 και 22:30 αντίστοιχα) λαμβάνουν χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας “Αρέθουσα” στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνονται ακριβώς 100 χρόνια από την ολοσχερή καταστροφή της Σμύρνης.

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

(Οι εκδηλώσεις του “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” προσφέρονται δωρεάν, με αντίτιμο την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου αυτό προβλέπεται.)

Συντελεστές παράστασης:

Γιώργος Μουλουδάκης: Σχεδιασμός, επιλογή, διαμόρφωση και συρραφή μαρτυριών, σενάριο και πρωτότυπα κείμενα, επιλογή έργων, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής, ζωντανή εκτέλεση, κλασική και midi κιθάρα, σύστημα ζωντανής διαμόρφωσης οπτικών και ηχητικών τόπων.
Βασίλης Κουντούρης: Δημιουργία βίντεο (δύο διαφορετικά, κινούμενα σε παράλληλους χρόνους), ηχητικός σχεδιασμός, προετοιμασμένες και ζωντανές διαμορφώσεις οπτικού σεναρίου, υπεύθυνος προβολών.
Κώστας Μπώκος: Ηχητικός σχεδιασμός, συν-διαμόρφωση ηχητικών τόπων, προετοιμασμένες και ζωντανές διαμορφώσεις ηχητικού σεναρίου, υπεύθυνος ήχου.
Studio 19st: Sound editing, video editing, σύστημα surround, video installation.
Σοφία Χίλλ: Εκφορά κειμένων (κρυφό πρόσωπο) -Ο ήχος των πολλαπλών προσώπων της μνήμης.

Χρήσιμες πληροφορίες

• Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
• Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ, για όλες τις εκδηλώσεις: : https://digitalculture.gov.gr
• Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, όπου αυτό υπάρχει.
• Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μισή ώρα πριν από την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top