Siakandaris Group Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Κυκλική Οικονομία

Siakandaris Group: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Κυκλική Οικονομία

Βασικό πυλώνα του ομίλου αποτελούν οι αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης- οικονομική ευημερία, προστασία περιβάλλοντος και κοινωνική συνοχή-, με αποτέλεσμα να λειτουργεί υπεύθυνα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του στοχεύοντας στη συνολική βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

|Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024|

Ο όμιλος Σιακανδάρη (Siakandaris Group) συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα εταιρικά σχήματα ανακύκλωσης και εναλλακτικής-πράσινης διαχείρισης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων της Ευρώπης. Βασικό πυλώνα του ομίλου αποτελούν οι αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης- οικονομική ευημερία, προστασία περιβάλλοντος και κοινωνική συνοχή-, με αποτέλεσμα να λειτουργεί υπεύθυνα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του στοχεύοντας στη συνολική βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. 

Δύο από τα βασικότερα ανταγωνιστικά προτερήματα του ομίλου είναι ο ιδιόκτητος στόλος άνω των 45 ειδικών οχημάτων και οι 120 στρεμμάτων εγκαταστάσεις σε κομβικά σημεία όπως το Σχηματάρι, η Ριτσώνα και ο Ασπρόπυργος, τα οποία εξασφαλίζουν την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών 24/7 και την αποτελεσματική συλλογή, διαλογή και προώθηση των ανακυκλώσιμων υλικών. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ομίλου καλύπτουν όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ οι εξαγωγές του ξεπερνούν το 60% των πωλήσεων.

Θεμελιώδη προσέγγιση του ομίλου αποτελεί το ZERO WASTE MANAGEMENT, σύμφωνα με το οποίο ο όμιλος αξιοποιεί στο μέγιστο διαφορετικά ρεύματα- είδη αποβλήτων συμβάλλοντας σε υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης και σημαντική ανάκτηση ανανεώσιμων φυσικών πόρων. Ο ‘’κύκλος’’ της Κυκλικής Οικονομίας ολοκληρώνεται με την επανένταξη των ανακτημένων αυτών πόρων στη βιομηχανία με σκοπό τη δημιουργία νέων προϊόντων από ανακυκλωμένα υλικά. 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ “ZERO WASTE”

Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Αττικής, πλήθος πολυτελών ξενοδοχείων, αλλά και διαχρονικά βιομηχανίες συνεργάζονται με τον όμιλο με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού τους στην ανακύκλωση, την εφαρμογή προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή και την επίτευξη μιας πράσινης διαχείρισης για τα απόβλητά τους. Μέσω των υπηρεσιών του ομίλου Σιακανδάρη, ο πελάτης  αναβαθμίζει το περιβαλλοντικό του προφίλ και ταυτόχρονα έχει εικόνα του αντικτύπου της προσπάθειάς του, αφού ο όμιλος αποστέλλει σε τακτική βάση recycling reports, sustainability reports και βεβαιώσεις διαχείρισης αποβλήτων. Έτσι, κάθε συνεργαζόμενη επιχείρηση παρακολουθεί την απόδοση των εφαρμοζόμενων zero waste προγραμμάτων της και συμβάλλει ενεργά στην εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας. 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ‘’ΣΤΑΘΜΟΣ’’

Τα ανακυκλώσιμα υλικά προωθούνται στις εγκαταστάσεις του Σχηματαρίου και του Ασπρόπυργου, ενώ τα οργανικά απόβλητα στην εγκατάσταση της Ριτσώνας για κομποστοποίηση. Πρόσφατα υπεγράφη συνεργασία με την πρωτοπόρο εταιρεία  @sogreen, η οποία αναθέτει στον όμιλο Σιακανδάρη την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων προερχόμενων αποκλειστικά από φυτικά υπολείμματα και κλαδέματα!

Ο όμιλος έχει προσφέρει δωρεάν εδαφοβελτιωτικό σε δημότες και σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, προερχόμενο από κλαδέματα και φυτικά υπολείμματα των ίδιων των δημοτών! Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει την βιωσιμότητα και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση, προσφέροντας παράλληλα ένα ποιοτικό προϊόν, πλούσιο σε οργανική ουσία και θρεπτικά συστατικά.

Ο όμιλος έχει προσφέρει δωρεάν εδαφοβελτιωτικό σε δημότες και σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, προερχόμενο από κλαδέματα και φυτικά υπολείμματα των ίδιων των δημοτών! Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει την βιωσιμότητα και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση, προσφέροντας παράλληλα ένα ποιοτικό προϊόν, πλούσιο σε οργανική ουσία και θρεπτικά συστατικά.

Επίσης, έχει δωρίσει πάνω από 4.000 οικολογικούς χάρτινους κάδους ανακύκλωσης (ecobox) σε διάφορα σημεία του Νομού, όπως στο Διοικητήριο της Περιφέρειας και σε σχολεία, προκειμένου να καλλιεργηθεί η ευθύνη και η περιβαλλοντική συνείδηση.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΒΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

Εξασφαλίζοντας χρήση ηλεκτρικής ενέργειας αμιγώς από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) για όλες τις εγκαταστάσεις του και διατηρώντας ένα ‘’έξυπνο’’ κτίριο για τα κεντρικά του γραφεία στο Σχηματάρι, ο ίδιος ο όμιλος αποτελεί πρεσβευτή της πράσινης ανάπτυξης και πρότυπο εταιρικής περιβαλλοντικής ευθύνης.

Οι οδηγίες για τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος και την Κυκλική Οικονομία διασταυρώνουν τομείς, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη λειτουργία του ομίλου Σιακανδάρη, όπως η μείωση αποβλήτων, η αποδοτικότητα των πόρων, η βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση, καθώς και δράσεις για το κλίμα. Συνεχίζουμε πιστοί στις αξίες μας για ένα καλύτερο αύριο κι ένα καθαρότερο περιβάλλον για όλους!

Καθαρισμός της παραλίας Κουρέντι με το Χαμόγελο του Παιδιού:

Εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο Τανάγρας:

Διανομή compost σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων στο πάρκο του Λαού:

Εκπαίδευση συνεργατών:

Καθαρισμός βιομηχανικής περιοχής σε συνεργασία με την εταιρία Puratos:

Περισσότερες πληροφορίες για την Siakandaris Group: www.siakandaris.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top