Σεισμολόγοι Εύβοια

Σεισμολόγοι: Δεν έχει σχέση με την πρόσφατη δραστηριότητα στην Ν. Εύβοια – Η περιοχή έχει δώσει και μεγαλύτερο

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ζήτησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά τον νέο μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εύβοια. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά των Ψαχνών και η εστία του δεν έχει καμία σχέση με αυτή που είχε ενεργοποιηθεί τον προηγούμενο […]

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ζήτησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά τον νέο μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εύβοια.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά των Ψαχνών και η εστία του δεν έχει καμία σχέση με αυτή που είχε ενεργοποιηθεί τον προηγούμενο μήνα.

«Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι μία εστία που δεν έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, σημειώνοντας πως η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ.

«Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μία νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλοι αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συστηθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας που επεσήμανε στο enikos.gr πως ο συγκεκριμένος σεισμός δεν έχει σχέση με τους προηγούμενους σεισμούς που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top