Σεισμοί στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Για έναν μήνα θα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Εύβοιας εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Για έναν μήνα θα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Εύβοιας εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα κυρύσσεται με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στην Εύβοια λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που σημειώνεται τα τελευταία εισκοσειτετράωρα στην περιοχή και έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε σπίτια και κτήρια.

Στην απόφαση αναφέρεται: «Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας,της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας,της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω των ισχυρών σεισμικών δονήσεων που εκδηλώθηκαν στις 18 και 19.05.2025 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για ένα (1) μήνα από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου, ήτοι έως και 19 Ιουνίου 2025. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Παράλληλα, με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Γεωργίου Τσαπουρνιώτη, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως, την Τρίτη 20 Μαΐου 2025.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, με σκοπό την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε στην περιοχή την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Μαΐου.

Εξαιρούνται από την αναστολή:

  • Το Γενικό Λύκειο Μαντουδίου
  • Το ΕΠΑ.Λ. Μαντουδίου
  • Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Μαντουδίου
  • Οι παραπάνω σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.
  • Η προσωρινή αναστολή κρίθηκε απαραίτητη ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενοι τεχνικοί έλεγχοι στα κτήρια, μετά τις σεισμικές δονήσεις που έχουν προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

 

Πηγή: news247.gr

GHETTO Magazine

Το www.ghettomagazine.gr καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στη Χαλκίδα την Εύβοια και τη Βοιωτία. Οι άνθρωποι, οι τέχνες, ο πολιτισμός, ένας οδηγός πόλης και προορισμών, η διασκέδαση, όλα σε ένα GHETTO.
To No.1 και μοναδικό online περιοδικό της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Best of GHETTO

Κύλιση στην κορυφή
GHETTOMAGAZINE
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.