Αλωνάκι Bio-Mechanical Festival

“Σαν παλιό σινεμά …επί σκηνής” – Μουσική εκδήλωση από το Αλωνάκι στο Bio-Mechanical Festival

«..Έτσι γεννήθηκε η µουσική του κινηµατογράφου, θα έλεγε κάνεις… Από τη σιωπή. Και η µουσική αυτή υπήρξε στην αρχή λίγο σκοτάδι, τίτλοι, ηχητική περιγραφή του ονείρου, πράξη ζωής και θάνατος, ενέργεια, νίκη, τέλος- διέξοδος, επιστροφή στο σπίτι. Η µουσική του κινηµατογράφου συντηρεί στην µνήµη την εικόνα, την ερµηνεύει ενώ συγχρόνως χρωµατίζει επιθυµίες και µνήµες και […]

«..Έτσι γεννήθηκε η µουσική του κινηµατογράφου, θα έλεγε κάνεις… Από τη σιωπή. Και η µουσική αυτή υπήρξε στην αρχή λίγο σκοτάδι, τίτλοι, ηχητική περιγραφή του ονείρου, πράξη ζωής και θάνατος, ενέργεια, νίκη, τέλος- διέξοδος, επιστροφή στο σπίτι.

Η µουσική του κινηµατογράφου συντηρεί στην µνήµη την εικόνα, την ερµηνεύει ενώ συγχρόνως χρωµατίζει επιθυµίες και µνήµες και την προσωπική µας ταύτιση µε τις πτυχές ενός ονείρου 35 χιλιοστών..» (Μάνος Χατζιδακις 1981)

Ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Το ΑΛΩΝΑΚΙ» την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ µας καλεί σε µια ξεχωριστή εκδήλωση. Θεµατολογία της, η µουσική και ο λόγος επενδυµένες από τον ελληνικό χορό στον ελληνικό κινηµατογράφο. Συνάµα µεταφέρει σκηνές του ελληνικού κινηµατογράφου στην µαγική σκηνή του Θεάτρου Χαλκίδας στην Αυλίδα.

Εµπνευσµένα και αναδηµιουργηµένα πολιτισµικά στοιχεία από τη δηµοτική και τη λόγια µουσική σε µια εξελικτική πορεία, φτάνοντας ως τη σύγχρονη µουσική δηµιουργία. Η συνέργεια των ελληνικών ρυθµών, της ελληνικής µουσικής και του ελληνικού τραγουδιού στην έβδοµη τέχνη, θα µπει στο µεγεθυντικό µας φακό.

Συνεργούν χορευτές του Συλλόγου το Αλωνάκι, η οµάδα του «Θέατρο και ∆ηµοτικό τραγούδι» και η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής.

Μουσική εκδήλωση
Αλωνάκι
Χώρος: Θέατρο Αυλιδείας Αρτέµιδος
Είσοδος: ελεύθερη,
Ώρα έναρξης: 21.15

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top