Ροβιές Εύβοια

Ροβιές Εύβοια: Καταστράφηκε ελιά 2.500 ετών – Εικόνες πριν και μετά

Η φωτιά στην Εύβοια έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμα της. Ακόμα και δέντρα που είχαν ζωή για χιλιάδες χρόνια, όπως στις Ροβιές. Ο ελαιώνας των Ροβιών δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, έναν άνθρωπο που λάτρευε την Ελιά, από το 1923 μέχρι το 1963. Επεκτείνεται από την παραλία μέχρι τους πρόποδες των γύρω βουνών, Καβαλάρη […]

Η φωτιά στην Εύβοια έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμα της. Ακόμα και δέντρα που είχαν ζωή για χιλιάδες χρόνια, όπως στις Ροβιές.

Ο ελαιώνας των Ροβιών δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, έναν άνθρωπο που λάτρευε την Ελιά, από το 1923 μέχρι το 1963.

Επεκτείνεται από την παραλία μέχρι τους πρόποδες των γύρω βουνών, Καβαλάρη (Ξηρόν όρος) και Τελέθριον. Καλύπτει περίπου 3500 στρέμματα και 70.000 ελαιόδεντρα.

Υπήρχαν μερικά πολύ παλιά ελαιόδεντρα στις Ροβιές, τα οποία χρονολογούνται από πολύ παλιά ίσως ακόμη και έως 2.500 χρόνια.

Δέντρα τα οποία ήταν πραγματικά μνημεία, όπως ο Παρθενώνας, τα οποία μεταφέρουν μια πολύ μεγάλη ιστορία και πρέπει να τα σεβόμαστε. Δυστυχώς όμως, η καταστροφή είναι εκτός από οικολογική και πολιτισμική. Μιλάμε για τεράστιες καταστροφές και η θλίψη μεγάλη.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top