Ρομποτική, Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Κήλης: Οριστική λύση με ελάχιστη νοσηλεία

Αφιέρωμα του GHETTO στην Yγεία Ο Γενικός Χειρουργός Γεώργιος Ηλίας, αναλύει στο ghettomagazine.gr τη Ρομποτική, Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Κήλης που προσφέρει οριστική λύση με ελάχιστη νοσηλεία. Με την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 να αποτελεί μια νέα πραγματικότητα στη ζωή μας, η χειρουργική αποκατάσταση προβλημάτων υγείας ελαχιστοποιώντας το χρόνο παραμονής μας στο νοσοκομείο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Για …

Ρομποτική, Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Κήλης: Οριστική λύση με ελάχιστη νοσηλεία Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα του GHETTO στην Yγεία

Ο Γενικός Χειρουργός Γεώργιος Ηλίας, αναλύει στο ghettomagazine.gr τη Ρομποτική, Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Κήλης που προσφέρει οριστική λύση με ελάχιστη νοσηλεία.

Με την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 να αποτελεί μια νέα πραγματικότητα στη ζωή μας, η χειρουργική αποκατάσταση προβλημάτων υγείας ελαχιστοποιώντας το χρόνο παραμονής μας στο νοσοκομείο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Για όσους πάσχουν από κάποια μορφή κήλης και χρειάζεται να την αποκαταστήσουν, η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η Ρομποτική και Λαπαροσκοπική χειρουργική.

Όντας μια από τις πιο συχνές αιτίες εισαγωγής στο χειρουργείο, η κήλη είναι ένα πρόβλημα υγείας το οποίο δεν πρέπει να αμεληθεί, με άλλοθι την πανδημία, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή κατάσταση για την υγεία του ασθενή.

Άλλωστε, οι χειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης της κήλης έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε η επιβάρυνση στον οργανισμό του ασθενή και η παραμονή του στο νοσοκομείο να είναι ελάχιστες.

Πλέον, έχει επικρατήσει η κήλη να αποκαθίσταται με λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση, δηλαδή όχι ανοίγοντας τομές στην κοιλιά του ασθενή, όπως γίνεται με την παραδοσιακή, ανοικτή επέμβαση, αλλά μέσω πολύ μικρών οπών.

Εξέλιξη της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης της κήλης είναι η ρομποτική. Ενώ στη λαπαροσκοπική χειρουργική, τα εργαλεία τα χειρίζεται ο χειρουργός, στη ρομποτική το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνει το ρομποτικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του ελέγχεται από το χειρουργό, μέσω μιας ειδικής κονσόλας.

Πλεονεκτήματα της ρομποτικής αποκατάστασης κήλης

Χάρη στην παροιμιώδη ακρίβεια κι ευχέρεια κινήσεων των ρομποτικών βραχιόνων και τη μεγέθυνση και τρισδιάστατη απεικόνιση του χειρουργικού πεδίου μέσα στην κονσόλα που βρίσκεται ο χειρουργός, επιτυγχάνεται ο ελάχιστος δυνατός τραυματισμός ιστών κατά την αποκατάσταση της κήλης.

Ειδικότερα, η ρομποτική αποκατάσταση της κήλης χαρακτηρίζεται από τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος. Η χρήση της ρομποτικής πλατφόρμας έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται μικρότερη βλάβη στον περιβάλλοντα ιστό και να περιορίζεται σημαντικά ο πόνος μετά το χειρουργείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την επέμβαση οι ασθενείς συχνά δεν χρειάζονται καθόλου παυσίπονα!
  • Δυνατότητα πολύπλοκων εργασιών. Συγκριτικά με τα ανθρώπινα χέρια, οι ρομποτικές αρθρώσεις εξαλείφουν το όποιο τρέμουλο και διαθέτουν μεγαλύτερο εύρος κινήσεων. Αυτό επιτρέπει στο χειρουργό να πραγματοποιεί πολύπλοκες κινήσεις, σε δυσπρόσιτα σημεία και με παροιμιώδη σταθερότητα.
  • Περιορισμένη νοσηλεία, ταχύτατη ανάρρωση. Ο ελάχιστος τραυματισμός που προκαλείται στους ιστούς κατά τη ρομποτική αποκατάσταση της κήλης, μετουσιώνεται περιορισμένο χρόνο νοσηλείας. Οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι τους άμεσα, αναρρώνουν ταχύτατα και σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι σε θέση να εκτελέσουν φυσιολογικά τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Μπροστά στο διπλό κίνδυνο, από τη μία της πανδημίας κι από την άλλη των επειγουσών καταστάσεων υγείας, η σύγχρονη ιατρική προσφέρει ασφαλείς λύσεις. Οι ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές, όπως η Ρομποτική Λαπαροσκοπική αποκατάσταση κήλης, διασφαλίζουν τις βέλτιστες συνθήκες, σύμφωνα και με τις τελευταίες οδηγίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, προκειμένου οι ασθενείς να εκτίθενται όσο το δυνατό λιγότερο σε κίνδυνο λήψης του κορωνοϊού COVID-19.

Dr. Γεώργιος Ηλίας – MD, Msc, PhD – Γενικός Χειρουργός

Ισαίου 14, 1ος όροφος, Χαλκίδα
Τηλ. 2221027884, Κινητό: 6972800399

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, 4ος Όροφος, Αθήνα
Τηλ. 2167001513, Κινητό: 6972800399

Web: hlias.gr

Facebook: ilias.george/

Instagram: dr.george.ilias

 

Βιογραφικό

Ο Χειρουργός ΓΕΩΡΓIΟΣ Π. ΗΛΙΑΣ, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με 25ετή και πλέον εμπειρία και πάνω από 7000 χειρουργικές επεμβάσεις με γενική αναισθησία και περισσότερες από 8500 με τοπική αναισθησία, έχει καταξιωθεί ως ειδικός στην Ελάχιστα Επεμβατική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική του Πεπτικού και στη χειρουργική για τις παθήσεις του πρωκτού με LASER.

Ο Δρ. Γεώργιος Ηλίας είναι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στην ΡΕΑ Αθηνών. Είναι υπεύθυνος ολοκληρωμένης χειρουργικής ομάδας, με άρτια εκπαιδευμένους και επιστημονικά καταρτισμένους, συνεργάτες. Σκοπός αυτής είναι η εξατομικευμένη προσέγγιση της πάθησης του κάθε ασθενή, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Στην εν λόγω χειρουργική κλινική υποστηρίζονται τρία εξειδικευμένα τμήματα:

Τμήμα παθήσεων του παχέος εντέρου και ορθοπρωκτικών παθήσεων (θεραπείες Laser).

Τμήμα ανακατασκευής του κοιλιακού τοιχώματος -Κήλες (Λαπαροσκοπικά μέθοδοι TAPP, TEP).

Τμήμα Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής

Διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στην Αθήνα και Χαλκίδα. Στόχος του η μετέπειτα πορεία του, να συνεχιστεί με ήθος, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών, δίνοντας πάντα έμφαση στην ασφάλεια των ασθενών του.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top