Ρετρό βίντεο Λουτρά Αιδηψού 1955

Ρετρό βίντεο στα ιαματικά νερά στα Λουτρά Αιδηψού το 1955

Από τα Λουτρά Αιδηψού, χωριό της μεγαλονήσου Εύβοιας στην Ελλάδα, φημισμένη για τα ιαματικά νερά της από την αρχαιότητα, η παρέα του κινηματογραφιστή επιβιβάζεται σ’ ένα καΐκι, προκειμένου να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, συγκεκριμένα στα Καμένα Βούρλα, στη Φθιώτιδα. Ένας άντρας σηκώνει τα παιδάκια και βοηθάει τις γυναίκες να επιβιβαστούν. Δίπλα στέκεται ένας ναύτης. Το […]

Από τα Λουτρά Αιδηψού, χωριό της μεγαλονήσου Εύβοιας στην Ελλάδα, φημισμένη για τα ιαματικά νερά της από την αρχαιότητα, η παρέα του κινηματογραφιστή επιβιβάζεται σ’ ένα καΐκι, προκειμένου να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, συγκεκριμένα στα Καμένα Βούρλα, στη Φθιώτιδα. Ένας άντρας σηκώνει τα παιδάκια και βοηθάει τις γυναίκες να επιβιβαστούν. Δίπλα στέκεται ένας ναύτης. Το καΐκι αποπλέει στον Ευβοϊκό Κόλπο, οι φίλοι στο λιμάνι αποχαιρετούν. Στο φόντο του λιμανιού της Αιδηψού το βουνό Τελέθριο και καθώς γυρίζει η κάμερα βλέπουμε στο λιμάνι τουριστικές υποδομές. Αποχαιρετούμε την Εύβοια, το καΐκι πλέοντας στα βορειοδυτικά παράλια του Ευβοϊκού πλησιάζει στα Καμένα Βούρλα, ένα μακρινό, γενικό πλάνο, που στο φόντο περιλαμβάνει το βουνό Κνημίς.

Περιγραφή δημιουργού:

Επιβίβαση στο καΐκι από Αιδηψό για Καμμένα Βούρλα. Τότε δεν υπήρχε τοπικό φέρρυ και ο μπαμπάς μου έμεινε πίσω για να φέρει το αυτοκίνητό μέσω Χαλκίδας. Δίπλα του τα παιδιά της παρέας της Αιδηψού μάς αποχαιρετούν λυπημένα καθώς απομακρυνόμαστε. Η τελική κατάληξη ήταν το Πλατύστομο, φημισμένο για τα ιαματικά νερά του. Ο μπαμπάς μου υπέφερε από την μέση του, οπότε Αιδηψός- Καμένα Βούρλα -Πλατύστομο, στην σειρά!

Αθανασόγλου Νικόλαος

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/ewYYzqzJrMA”]

 

AYLON PRODUCTIONS

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top