βίντεο 1973 Κύμη

Ρετρό βίντεο από έναν Αύγουστο του 1973 στην Κύμη

Το φιλμ ανοίγει με τον πλου ενός πλοιαρίου και συνεχίζει με λήψεις από έναν κεντρικό δρόμο και τις στέγες των σπιτιών που βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού. Παρακολουθούμε την συνοδό του κινηματογραφιστή καθώς ετοιμάζεται στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο και ακολούθως την περιήγηση της στην Κύμη. Πλάνα από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην πλατεία της πόλης …

Ρετρό βίντεο από έναν Αύγουστο του 1973 στην Κύμη Διαβάστε Περισσότερα »

Το φιλμ ανοίγει με τον πλου ενός πλοιαρίου και συνεχίζει με λήψεις από έναν κεντρικό δρόμο και τις στέγες των σπιτιών που βρίσκονται στην πλαγιά του βουνού.

Παρακολουθούμε την συνοδό του κινηματογραφιστή καθώς ετοιμάζεται στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο και ακολούθως την περιήγηση της στην Κύμη. Πλάνα από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην πλατεία της πόλης και τις καφετέριες που βρίσκονται στο σημείο δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Χαρακτηριστικές είναι οι αφίσες της Χούντας των Συνταγματαρχών με συνθήματα όπως «Έχε εμπιστοσύνη στα ελληνικά χέρια», αφίσες με φωτογραφία του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου και το έμβλημα του καθεστώτος πίσω από στρατιωτικούς σε παράταξη.

Βρισκόμαστε πλέον στο αμάξι. Λήψεις κατά την διαδρομή από το καταπράσινο τοπίο και τον χωματόδρομο στον οποίο το αμάξι κινείται. Το φιλμ κλείνει με μπάνιο στην Πλατάνα της Κύμης.

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: Aylon Film Archives / Αρχείο A. G. Bonar / Δημιουργός – Συλλογέας: Αθανασόγλου Νικόλαος

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top