Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους πλημμυροπαθείς

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους πλημμυροπαθείς

Ο Δήμος Χαλκιδέων προχωρά στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν, από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής που επιθυμούν να προσφέρουν ότι, μπορούν να προσέρχονται, από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρες 09:00 έως 15:00 καθημερινά, στις δομές […]

Ο Δήμος Χαλκιδέων προχωρά στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν, από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής που επιθυμούν να προσφέρουν ότι, μπορούν να προσέρχονται, από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρες 09:00 έως 15:00 καθημερινά, στις δομές του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου). Σε περίπτωση που υπάρχουν μεγάλα φορτία σε παλέτες, θα παραδίδονται κατόπιν επικοινωνίας.

Ο Δήμος Χαλκιδέων θα φροντίσει για τη μεταφορά και παράδοση των ειδών στις πληγείσες περιοχές. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2221355111 και 2221355112.

Ενδεικτικά ως είδη πρώτης ανάγκης θεωρούνται:
 • Εμφιαλωμένα νερά
 • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.ά.)
 • Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι
 • Είδη προσωπικής και ατομικής υγιεινής
 • Power Bank και φακοί
Δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τη γειτονική Θεσσαλία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δράση για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για τους κατοίκους της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel», διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τη δομή «ΓΕΦΥΡΑ».

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

 • Χαλκίδα, Κτίριο Π.Ε. Εύβοιας, Λεωφόρος Χαϊνά 93

Ενώ τα προτεινόμενα είδη ανάγκης είναι:

 • Εμφιαλωμένο νερό
 • Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, γάλατα, δημητριακά, βρεφικές κρέμες κ.α.)
 • Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους (συσκευασμένα)
 • Είδη υγιεινής (σερβιέτες, πάνες, μωρομάντηλα κ.α.)
 • Φορητοί φορτιστές, φακοί

 

«Στη Στερεά Ελλάδα δοκιμαζόμαστε και δουλεύουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε τις υποδομές μας και τις ιδιωτικές περιουσίες. Ωστόσο οι συμπολίτες μας στη γειτονική Θεσσαλία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Ήδη από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαμε στην άμεση ανάγκη τους για πόσιμο νερό στέλνοντας υδροφόρες της Περιφέρειας και εμφιαλωμένο νερό προσφορά των εταιριών της περιοχής μας. 

Σήμερα ξεκινούμε μια εθελοντική δράση για να συγκεντρώσουμε επιπλέον είδη, απαραίτητα για την καθημερινή τους διαβίωση, που πλέον είναι τόσο δύσκολη. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά τους. Καλούμε όλους τους Στερεοελλαδίτες να σταθούν αλληλέγγυοι και με το υστέρημά τους να στηρίξουν τους γείτονες μας στην πιο δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με αφορμή την έναρξη της δράσης.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top