Πως ξέρεις ότι είσαι υγιής;

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., υγεία ορίζεται “η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.” Η υγεία λοιπόν δεν έχει να κάνει με τα συμπτώματα. Ένας οργανισμός είναι υγιής όταν πρέπει να κάνει κάτι και όντως το κάνει, σε αντίθεση με έναν οργανισμό ο οποίος ασθενεί και […]

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., υγεία ορίζεται “η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.”
Η υγεία λοιπόν δεν έχει να κάνει με τα συμπτώματα. Ένας οργανισμός είναι υγιής όταν πρέπει να κάνει κάτι και όντως το κάνει, σε αντίθεση με έναν οργανισμό ο οποίος ασθενεί και όταν πρέπει να κάνει κάτι δεν το κάνει.

Η υγεία δεν θα έρθει απο τη νέα διατροφή ούτε από το γυμναστήριο αλλά απο τη διαδικασία που ακολούθησε ο οργανισμός σου μετά τη λήψη τροφής, από αυτό που έπρεπε να κάνει και όντως το έκανε μετά την άσκηση σου. Η υγεία δεν αγοράζεται ούτε θα τη βρείς σε ένα φαρμακείο. Η υγεία δεν θα έρθει στο γραφείο του χειροπράκτη, μπορεί όμως να ξεκινήσει να αποκαθίσταται μετά απο μία χειροπρακτική ανάταξη. Γιατί; Γιατί η υγεία χτίζεται, σιγά σιγά. Χτίζεται απο τον οργανισμό και έρχεται από την ίδια τη ζωή!

Μόνο κάποιος που είναι ζωντανός μπορεί να είναι υγιής. Κάνε ανάταξη στο νεκρό, τίποτα. Δώσε βιταμίνες σε ένα νεκρό, τίποτα. Κάνε ένεση ή κούνα τον σαν να κάνει γυμναστική, τίποτα. Γιατί; Γιατί η ζωή δίνει υγεία και μόνο αυτή.

Γι’αυτό λέμε πως η υγεία έρχεται απο μέσα προς τα έξω. Από πάνω προς τα κάτω και απο μέσα προς τα έξω. Από τον εγκέφαλο κάτω στο νωτιαίο μυελό και από το νωτιαίο μυελό προς τα έξω στα όργανα.

Από την άλλη μεριά μπορούμε να δούμε τον κόσμο απο έξω προς τα μέσα και απο τα κάτω προς τα πάνω. Εστιάζοντας στο απ’εξω προς το μέσα δίνουμε έμφαση στον εξωτερικό μας κόσμο και όχι στον εσωτερικό, στους εξωτερικούς παράγοντες και όχι στους εσωτερικούς. Αυτό συμβαίνει όταν λέμε φράσεις όπως, “αυτό το φάρμακο θα με κάνει καλά”, “αυτή η θεραπεία θα μου λύσει όλα τα προβλήματα”, “αυτή η δίαιτα θα ενεργοποιήσει το μαγικό κουμπάκι για να χάσω τα κιλά”, “νιώθω κάπως και δεν μου αρέσει, θα κάνω κάτι να μην νιώθω έτσι”, “πονάω, θα πάρω κάτι να μην πονάω”.

Συνέχεια βλέπουμε το κόσμο μας και με τους δύο τρόπους και αυτό είναι καλό και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Όσον αφορά την υγεία πρέπει να γνωρίζουμε πως η ίδια η ζωή, αυτό που μας κρατάει ζωντανούς αυτή τη στιγμή, αυτό είναι που θα μας δώσει υγεία. Γι’αυτό εστιάζουμε στο να το φροντίζουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο και να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες, εσωτερικές αλλά και εξωτερικές ώστε ο οργανισμός μας να το πετύχει.

Τι μας λένε τα μέλη του Ithaca; – “Κορίτσια, με κάνατε καλα!”
Και εμείς τι λέμε… Όχι! Εσύ έκανες τον εαυτό σου καλά. Μπράβο σε εσένα και το νευρικό σου σύστημα, αυτό κάνει τη δουλειά, αυτοθεραπεύεται και έτσι μπορεί ο οργανισμός σου να οδηγηθεί στην ίαση. Ο δικός μας ρόλος είναι καθοδηγητικός, να είμαστε σίγουρες πως είσαι στο σωστό δρόμο και να σου κρατάμε το χέρι στη διαδρομή. Εσύ οδηγός και εμείς δίπλα σου, μαζί σου συνοδηγός στο ταξίδι της υγείας σου!

Στην υγειογένεια περιγράφουμε την υγεία ως ένα φάσμα.
Προσπαθούμε να αναπτύξουμε ικανότητες αντίστασης, αντοχής και ανθεκτικότητας.
Έχουμε μία αίσθηση εσωτερικής συγκρότησης η οποία σχετίζεται με τη δυνατότητα του ανθρώπου να αποδίδει νόημα, να κατανοεί τις καταστάσεις και να μπορεί να τις διαχειρίζεται.

Τροφή για σκέψη:

  • Σύμφωνα με το παραπάνω πίνακα, σκέψου σε ποιά κατηγορία ανήκεις. Σε ποιά στήλη επενδύεις το χρόνο, το χρήμα και τη σκέψη σου;
  • Πως γνωρίζεις ότι είσαι υγιής; Αναρωτήσου τη τελευταία φορά που ένιωθες ευεξία αλλά και την τελευταία φορά που “αρρώστησες”..
  • Πως θα ήθελες να είναι η υγεία σου σε 20, 30 χρόνια απο τώρα; Οι επιλογές σου σήμερα σε πάνε πιο κοντά ή πιο μακριά απο τον στόχο σου;
  • Με αυτά λοιπόν που γνωρίζεις τώρα, γράψε τι μπορείς να κάνεις για να κινηθείς προς τη βέλτιστη σωματική, ψυχική και κοινωνική σου υγεία.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγείο- γένεια και πως μπορείς να βιώσεις τη βέλτιστη δυνατή εκδοχή σου τότε επικοινώνησε μαζί μας στο 2221087068 για ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού και να εξακριβώσουμε πως η χειροπρακτική φροντίδα μπορεί να σε βοηθήσει.

Η Σπυριδούλα και η Μαρίνα βοηθάνε καθημερινά ανθρώπους με χρόνια προβλήματα να βρουν μια φυσική λύση στα ζητήματα της υγείας τους μέσα από τη χειροπρακτική φροντίδα. Ο χώρος τους βρίσκεται στη Χαλκίδα, Εύβοια.

Σπυριδούλα Παπαδημητρίου, D.C. & Μαρίνα Παπαδημητρίου, D.C.
Upper Cervical Specific Chiropractors (U.S.A.)
Χειροπράκτες (U.K.)

Ithaca Chiropractic Center
www.ithacachiropracticcenter.com
22210-87068
Ιωάννου Αλεξίου 6, Χαλκίδα, 34133

Facebook: Ithaca Chiropractic Center
Instagram: greece.chiropractic

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top