Βόρεια Εύβοια δεύτερο μέρος ντοκιμαντέρ

Πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια; – Το δεύτερο μέρος του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ

Κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ δια χειρός των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου για το πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια το περασμένο καλοκαίρι ή σύμφωνα με τα όσα περιέγραψαν οι κάτοικοι του νησιού στο πρώτο μέρος με τίτλο «Το Σχέδιο» για το πως την άφησαν να καεί. «Το 2ο μέρος, με τίτλο “Πάρτυ Συνεργειών”, διερευνά μέσα από […]

Κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ δια χειρός των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου για το πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια το περασμένο καλοκαίρι ή σύμφωνα με τα όσα περιέγραψαν οι κάτοικοι του νησιού στο πρώτο μέρος με τίτλο «Το Σχέδιο» για το πως την άφησαν να καεί.

«Το 2ο μέρος, με τίτλο “Πάρτυ Συνεργειών”, διερευνά μέσα από αναλύσεις, μαρτυρίες και ντοκουμέντα, το «Γιατί» αφέθηκαν να καούν δάση, χωριά, ζώα και καλλιέργειες στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021, τι ετοιμάζουν κυβέρνηση και εταιρείες για την περιοχή καθώς και από πότε ήταν έτοιμος ο σχεδιασμός αυτός. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο με αλλαγές χρήσεις γης, βιομηχανικές ζώνες και αιολικά, αλλά και με έκδηλες παρανομίες και παρατυπίες», περιγράφουν οι συντελεστές.

Αξίζει να σημειωθεί όπως επισημαίνουν οι συντελεστές πως της δημόσιας ανάρτησης του 2ου μέρους προηγήθηκαν πολλές προβολές στη Βόρεια αλλά και Κεντρική Εύβοια και Σκύρο, καθώς και σε πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα (Κρήτη, Πελοπόννησο, Αθήνα κλπ), όπου έγιναν πολύ έντονες συζητήσεις. «Το ενδιαφέρον όλων των συμπολιτών μας για το τι συμβαίνει στη Βόρεια Εύβοια αποτυπώθηκε σε αυτές τις προβολές, καθώς και σε προσκλήσεις που είχαμε για πολλές περισσότερες πόλεις, κάτι που ήταν πέραν των δυνάμεών μας. Όμως, το ντοκιμαντέρ, ελεύθερα διαθέσιμο, είναι πλέον κτήμα όλων μας, και μπορούν όσοι θέλουν, (ομάδες, συλλογικότητες κ.α.) να οργανώσουν δημόσιες προβολές του» τονίζουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ «Το Σχέδιο» στο YouTube και στο σάιτ https://tosxedio.com/.

[intense_video video_type=”youtube” video_url=”https://youtu.be/mOwGkA8se6Q”]

 

Πηγή: koutipandoras.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top