Πυροσβεστικά Χαλκίδα Αθήνα

Πυροσβεστικά οχήματα φεύγουν από τη Χαλκίδα για την φωτιά στην Αθήνα

Από τις 11 το πρωί το ghettomagazine.gr δέχεται τηλεφωνήματα από ανθρώπους που βρίσκονται σταματημένοι στην κίνηση στην υψυλή γέφυρα της Χαλκίδας, οι οποίοι αναφέρουν πως τουλάχιστον 3 πυροσβεστικά οχήματα έφυγαν με σειρήνες από τη Χαλκίδα για την Αθήνα και πιθνότατα για την φωτιά που καίει την Αττική. Το εύλογο ερώτημα των ανθρώπων που μας έκαναν […]

Από τις 11 το πρωί το ghettomagazine.gr δέχεται τηλεφωνήματα από ανθρώπους που βρίσκονται σταματημένοι στην κίνηση στην υψυλή γέφυρα της Χαλκίδας, οι οποίοι αναφέρουν πως τουλάχιστον 3 πυροσβεστικά οχήματα έφυγαν με σειρήνες από τη Χαλκίδα για την Αθήνα και πιθνότατα για την φωτιά που καίει την Αττική.

Το εύλογο ερώτημα των ανθρώπων που μας έκαναν τις καταγγελίες, προσπαθήσαμε να το απαντήσουμε. Έτσι, ο αρχισυντάκτης του ghettomagazine.gr ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα Κεντρικά Γραφεία του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας.

Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία με το Γαφείο Τύπου της Πυροσβετικής, η απάντηση που λάβαμε σχετικά με τις αναφορές του κόσμου για οχήματα της πυροβεστικής τα οποία φεύγουν από τη Χαλκίδα με κατεύθυνση την Αθήνα ήταν η εξής: “Είναι θέμα ηγεσίας το πως θα κινηθούν και θα μοιραστούν οι δυνάμεις της πυρσοβεστικής. Κάθε μέτωπο της φωτιάς σε όλη την Ελλάδα δέχεται δυνάμεις από όλη την επικράτεια. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως διαχωρισμός. Η ηγεσία γνωρίζει που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και που πρέπει να στείλει δυνάμεις, ή ποιο σημείο είναι το κοντινότερο για βοήθεια. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός για κανένα σημείο της Ελλάδας.”

Δίχως καμία αμφιβολία, και χωρίς να είμαστε ειδικοί, με αυτά τα κριτήρια πρέπει να πράττουν οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού και του επιτελικού κράτους.

Την ίδια στιγμή όμως, που σχεδόν ολόκληρη η βόρεια Εύβοια καίγεται και οι φωνές δημάρχων, αντιδημάρχων, εθελοντών και πολιτών, που βρίσκονται εκεί πληθαίνουν, και ζητάνε βοήθεια από εναέριες και επίγειες δυνάμεις, τονίζοντας πως είναι αβοήθητοι και κάνουν έκκληση για άμεση βοήθεια, τότε επιτρέψτε μας να έχουμε μεγάλες επιφυλάξεις για το σχέδιο της ηγεσίας. 

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top