Παγκόσμια Μέρα Αρχαιολογίας

Ψηφιακή δράση της ΕΦΑ Ευβοίας για την Παγκόσμια Μέρα Αρχαιολογίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και προγραμματίζει ψηφιακή δράση για την προβολή του αρχαιολογικού της έργου. Η δράση θα είναι διαθέσιμη online στη σελίδα Facebook Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»/ Archaeological Museum of Chalkis Ώρα έναρξης: 17:00 Διάρκεια: 60 λεπτά Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας […]

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και προγραμματίζει ψηφιακή δράση για την προβολή του αρχαιολογικού της έργου. Η δράση θα είναι διαθέσιμη online στη σελίδα Facebook Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»/ Archaeological Museum of Chalkis

Ώρα έναρξης: 17:00

Διάρκεια: 60 λεπτά

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας Δρ. Αγγελική Γ. Σίμωσι στην αποθήκη του Μουσείου Ερέτριας θα αναφερθεί στο ανασκαφικό έργο της Εφορείας και θα παρουσιάσει ευρήματα από πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες της Ελληνο-Ελβετικής ανασκαφής στο ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο, καθώς και ανασκαφών της ΕΦΑ Ευβοίας στη Νότια Εύβοια στο οικόπεδο Καραγιάννη και στο έργο «Αποχέτευση ακαθάρτων και Επεξεργασίας Λυμάτων, οικισμών Ν. Στύρων, του Δήμου Καρύστου που εκτελείται με αυτεπιστασία από την ΕΦΑ Ευβοίας.

Η αρχαιολόγος της ΕΦΑ Ευβοίας Όλγα Κυριαζή θα παρουσιάσει το συνεργατικό ερευνητικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας υπό την διεύθυνση της Δρ. Αγγελικής Γ. Σίμωσι, με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα, υπό την διεύθυνση του Καθ. Sylvian Fachard.

Η αρχαιολόγος Γαρυφαλλιά Κίτσου θα παρουσιάσει τη στήλη που αναγράφει τον ιερό νόμο της γιορτής των Αρτεμισίων στην Αμάρυνθο, έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «Αρέθουσα»

Ο Επιστημoνικός Γραμματέας της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα κ. Tobias Krapf θα μιλήσει on line σε live streaming με θέμα:

«Η Ελληνο-Ελβετική ανασκαφή στο Ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο (Εύβοια)»

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας Δρ. Αγγελική Σίμωσι και η αρχαιολόγος της ΕΦΑ Έφη Κασάπογλου θα μιλήσουν για το έργο «Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Ερέτριας» που υλοποιείται από την ΕΦΑ Ευβοίας με αυτεπιστασία, και για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top