Το ψητοπωλείο «ο Κούλης», συνώνυμο της εξαιρετικής ποιότητας στο κρέας και του ιδανικού ψησίματός του, πρωτοστατεί στον χώρο της εστίασης από το 1997. Την ξεχωριστή μέρα της Τσικνοπέμπτης αποτελεί σημείο αναφοράς για ψητά και σουβλιστά κρέατα, συνιστώντας την καλύτερη επιλογή για να τηρήσουμε το έθιμο και να «τσικνίσουμε» με αληθινές γαστρονομικές απολαύσεις.
Το σωστό και με εμπειρία ψήσιμο, παράλληλα με τις μυστικές του συνταγές, εξηγούν τη λαχταριστή και μυρωδάτη γεύση των νοστιμιών που μας ετοιμάζει και οι οποίες γίνονται ανάρπαστες. Στην Ψησταριά «ο Κούλης» την Τσικνοπέμπτη θα μας κερδίσουν τα εκλεκτά του εδέσματα με διαλεχτό αρνί και κατσίκι ευβοιώτικο, αλλιώτικο κοντοσούβλι χοιρινό και κοντοσούβλι κοτόπουλο, τραγανό γουρουνόπουλο, ξεχωριστό κοντοσούβλι πρόβατο, αυθεντική πανσέτα, σουβλάκι χοιρινό και σουβλάκι κοτόπουλο και πολλά της ώρας όπως μπριζόλες, παϊδάκια, μπριζολάκια, μπιφτέκια και άλλα.
Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, η οποία είναι γνωστή και ως «Κρεατινή», επιτάσσοντας το ψήσιμο του κρέατος στη σχάρα.
Έχει καθιερωθεί να κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα είτε το κρέας είναι αυτό, είτε το κρασί και με αυτόν τον τρόπο η Τσικνοπέμπτη φέρνει και θυμίζει το Πάσχα και τη χαρά της Αναστάσεως.
Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου. Ωστόσο, φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, καθώς θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.
Η Ψησταριά «ο Κούλης» στην 25ης Μαρτίου, απέναντι από το γήπεδο της Χαλκίδας, ξεχωρίζει ως ένα κατάστημα εστίασης υψηλών προδιαγραφών με άμεση προτεραιότητα τον πελάτη, και φυσικά την Τσικνοπέμπτη συνιστά τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό.
25ης Μαρτίου 6, Χαλκίδα – Τηλέφωνο: 2221 085967
Facebook: Κούλης Ψησταριά – Instagram: koulis_xalkida – Tik Tok: koulispsistaria