Το Ψηστήρι ξεχωρίζει στην παραλία της Χαλκίδας και τα Χριστούγεννα, με τα πανέμορφα λαμπιόνια του και τον εκλεπτυσμένο στολισμό του, αλλά και τις πολλές μα πολλές ιδέες του για φαγητό.
Νόστιμα πιάτα που αναδεικνύουν το κρέας και όχι μόνο, που ξεκινούν πρώτα απ’ όλα με ορεκτικά, συνεχίζουν με συνοδευτικά, μας δροσίζουν με ευφάνταστες σαλάτες και καταλήγουν στην αποθέωση της street αλλά και ταυτόχρονα εστιατορικής εκδοχής του κοτόπουλου και του χοιρινού.
Το Ψηστήρι έχει αληθινό φαγητό για την παρέα, το κορίτσι και το αγόρι, συνιστά τον προορισμό σε μια μεσημεριανή ή βραδινή έξοδο και αποτελεί τον χώρο που θα επιλέξουμε για τις χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις μας.
Η θέα στην Παλαιά Γέφυρα της Χαλκίδας, το γαλάζιο του Ευβοϊκού και το πανόραμα του γραφικού στολισμού με τα αστέρια στο αλσύλλιο της Κανήθου, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που μας χαροποιεί και διαμορφώνει ευχάριστη διάθεση.
Η γαστρονομία στο Ψηστήρι έχει άποψη και ταυτότητα, περιστρέφεται γύρω από το κρέας και μας προτείνει λιχουδιές που όμοιές τους δεν θα βρούμε αλλού. Για να ξεκινήσουμε, μας βγάζουν φρέσκες τηγανητές πατάτες με αυγά, πεπερόνι και τριμμένη φέτα, γαστριμαργική γιορτή που συνομιλεί με τη χωριάτικη κουζίνα.
Φυσικά μπορούμε να επιλέξουμε για ξεκίνημα, και με σεβασμό στις αρχές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, το μπουγιουρντί με φέτα, ντομάτα, πιπεριά και μπούκοβο, τα κεφτεδάκια της γιαγιάς με μοσχαρίσιο κιμά και φρέσκο δυόσμο, αλλά και κολοκυθοκεφτέδες ή ντοματοκεφτέδες και να τις βουτήξουμε σε ντιπ γιαουρτιού.
Στη σαλάτα πρωτοτυπούν και μας προτείνουν την εκδοχή της κινόα με ρόκα και φρέσκα μυρωδικά, μαζί με δύο καλαμάκια κοτόπουλο, συνδυασμός γευστικών πολιτισμών που ομορφαίνει τον ουρανίσκο..
Στις σαλάτες ιδιαίτερες επιλογές συνιστούν η νησιώτικη με φιλέτο ντομάτας και ξυνομυζήθρα, η ομώνυμη με ανάμεικτα φυλλώδη λαχανικά, αποξηραμένα σύκα και dressing εσπεριδοειδών, αλλά και η ελληνική τούμπανο με κριθαρένιο παξιμάδι, ντομάτα, αυγό, φέτα, βραστή πατάτα και ελιές.
Όταν μιλάμε για κρεατικά, βασιλιάς στο Ψηστήρι είναι η χοιρινή σταβλίσια, τόσο τρυφερή και ζουμερή, ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέατος, πραγματικά μεγαλειώδες, που γεμίζει το τραπέζι στο Ψηστήρι.
Στο Ψηστήρι όμως ο chef απογειώνει και το street food συνθέτοντας ένα burger που έχει ως βασικό υλικό γύρο χοιρινό ή γύρο κοτόπουλο. Το burger με γύρο χοιρινό ή γύρο κοτόπουλο, μπέικον, τυρί τριμμένο, ντομάτα, iceberg και τη μοναδική σως, παρέα με πατάτες, είναι ομολογουμένως πιάτο που συνομιλεί με το φαγητό του δρόμου και μας το προσφέρουν στα ξύλινα τραπέζια και το comfort περιβάλλον που συναντάμε στο Ψηστήρι.
Ψηστήρι φυσικά σημαίνει κρεατολιχουδιές που μυρίζουν Χριστούγεννα, νοστιμιές που βγαίνουν από τη σχάρα του σε χειροποίητα μπιφτέκια, καλαμάκια, φιλετάκια, κοντοσούβλι, κοψίδια, ψαρονέφρι και πανσέτες με απόλυτη προσήλωση στο ευγενέστερο ψήσιμο των δύο βασικών του υλικών, κοτόπουλο κα χοιρινό.
Το Ψηστήρι αγκαλιάζει τα Χριστούγεννα, όπως αγκαλιάζει το φαγητό της οικογένειας και της συντροφιάς, προσφέροντας ένα σημείο για να ζήσουμε ευτυχισμένες στιγμές με πυλώνα πιάτα που αντανακλούν αλήθεια. Και φυσικά στο Ψηστήρι υπάρχει μια ομάδα, που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, αυτή που ψήνει, εξυπηρετεί, συμπεριφέρεται με την αρετή της ευγένειας για να γίνει η γαστρονομική εμπειρία μας πιο συγκλονιστική από ποτέ.
Ψηστήρι Κρεατολιχουδιές
Βουδούρη 8, Χαλκίδα – Τηλ. 2221075556
Facebook: Ψηστήρι – Instagram: psistiri_xalkida