Πρωτομαγιά Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά

Πρωτομαγιά στο Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά, με γλέντι όπως παλιά

Το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά το γνωρίζαμε ως το πιο φημισμένο απόσταγμα στην ευρύτερη περιοχή της Δίρφυς. Λίγο πριν το χωριό των Καθενών, στη μεγάλη στροφή, ανακαινίστηκε το παλιό βενζινάδικο και κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε σε ένα υπερσύγχρονο χώρο με ποικίλες δραστηριότητες Ο Κωνσταντίνος Σαγιάς, Κινηματογραφιστής-Παραγωγός συναυλιών και εκδηλώσεων, δημιούργησε μια πολυμορφική τοποθεσία που, ανάμεσα σε πολυποίκιλες δράσεις, […]

Το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά το γνωρίζαμε ως το πιο φημισμένο απόσταγμα στην ευρύτερη περιοχή της Δίρφυς. Λίγο πριν το χωριό των Καθενών, στη μεγάλη στροφή, ανακαινίστηκε το παλιό βενζινάδικο και κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε σε ένα υπερσύγχρονο χώρο με ποικίλες δραστηριότητες Ο Κωνσταντίνος Σαγιάς, Κινηματογραφιστής-Παραγωγός συναυλιών και εκδηλώσεων, δημιούργησε μια πολυμορφική τοποθεσία που, ανάμεσα σε πολυποίκιλες δράσεις, προτείνει και τοπικά εδέσματα της ευβοϊκής γης.

Τη φετινή Πρωτομαγιά του 2023 η ομάδα στο Κατάστημα Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά, ένα αληθινό κόσμημα για την ευρύτερη γεωγραφική κοινότητα, παρουσιάζει μια πρωτότυπη ιδέα για αληθινό γλέντι, όπως παλιά, με φαγητό, χορευτικά, αληθινή μουσική και ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

 

Η ώρα προσέλευσης είναι στις 12:00 το μεσημέρι για να γνωριστούμε με όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους.

Τα χορευτικά ξεκινούν στις 14:00, μια μουσικοχορευτική παράσταση με 60 χορευτές συνολικά,  από το Σύλλογο Καθενών «Έρια» και το Λαογραφικό Όμιλο «Ευ ζην», που εδρεύει στα Ψαχνά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Μουσική θα παίξει παραδοσιακή ορχήστρα, αποτελούμενη από 4 μουσικούς της περιοχής μας. Κλαρίνο ο Δημήτρης Ζαχαρής, βιολί o Γιώργος Χαρβαλιάς, λαούτο ο Λευτέρης Πνευματικός, κρουστά θα είναι ο Δημήτρης Τσοκάνης. Στο τραγούδι συνυπάρχουν η Μαρία Καραγκιόζη με τον Αχιλλέα Χαχάμη.

Στον υπέροχο υπαίθριο χώρο από το οποίο περιβάλλεται το Κατάστημα Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά και στον οποίο κυριαρχούν τα πεύκα, οι αμυγδαλιές και τα ανθισμένα λουλούδια, θα λάβει χώρα μια σειρά δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τη φύση, την τέχνη και το θέαμα.

Η ιππασία με το Θέριππο θα μας φέρει σε άμεση επαφή, θεραπευτική και εμπειρική, με τα άλογα.

Ένα ιδιαίτερο εργαστήρι λουλουδιών θα ομορφύνει το χώρο και θα αγγίξει τα παιδιά, με σκοπό να εντρυφήσουν στην ανθοκομία.

Φυσικά, τριγύρω μας θα διεξάγονται αληθινά, αυθεντικά παιχνίδια, όπως αυτά που παίζαμε παλιά.

 

Τέλος, ίσως το κυριότερο, το πρωτομαγιάτικο γλέντι στο παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά έχει αληθινό φαγητό, χειροποίητη γουρουνοπούλα σούβλας, η οποία θα μας γεμίζει θύμισες και γεύσεις από εκείνες τις όμορφες τις άλλες εποχές και άλλα πολλά.

Δευτέρα 1η Μαΐου 2023. Φυλάξτε την ημερομηνία. Το γλέντι θα είναι όπως παλιά και ξεκινάει στο Κατάστημα Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά.

Πληροφορίες:

1η Μαΐου 2023, 12:00

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις θέσεων: 2228772521

Facebook: Distillery Sagia
Instagram: distillery_sagia

Website: https://www.tsipourosagia.gr
HP3W+HW Katheni, Dirfis

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

Κωνσταντίνα Τζιλίρα
2228772521
6945186841

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top