Πρεμιέρα Φόνισσα βίντεο

Πρεμιέρα απόψε για τη Φόνισσα και αυτά τα 3 βίντεο που πρέπει να δεις πριν την αίθουσα

Λίγο πριν την πρεμιέρα και την κινηματογραφική αίθουσα, αυτά είναι τα 3 βίντεο που πρέπει να δεις για τη Φόνισσα.

Η ταινία ΦΟΝΙΣΣΑ, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 30 Νοεμβρίου του 2023 από την Tanweer

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

 

Οι συντελεστές της ταινίας «Φόνισσα» μιλούν για το απόκοσμο και επιβλητικό σκηνικό των γυρισμάτων της ταινίας αλλά και για τις εντυπωσιακές μεταμορφώσεις των πρωταγωνιστών, που δίνουν σάρκα και οστά στους ήρωες του ομώνυμου κλασικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

 

Οι συντελεστές της ταινίας «Φόνισσα» σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα, παραθέτουν λεπτομέρειες σχετικά με την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου κλασικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top