Ποτάμι παραλία Εύβοια

Ποτάμι: Η εξωτική αμμώδης παραλία της Εύβοιας που τα πλατάνια σταματούν λίγο πριν την ακρογιαλιά

Οι παραλίες της Εύβοιας είναι σχεδόν αμέτρητες! Και οι περισσότερες για να μην πούμε όλες, υπέροχες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Εύβοια είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές με το αυτοκίνητο αλλά και για μικρές εκδρομές Σαββατοκύριακου. Έχουμε γράψει για πολλές από τις παραλίες της Εύβοιας και εδώ θα “επισκεφτούμε” ακόμα μια, εξωτική […]

Οι παραλίες της Εύβοιας είναι σχεδόν αμέτρητες! Και οι περισσότερες για να μην πούμε όλες, υπέροχες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Εύβοια είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές με το αυτοκίνητο αλλά και για μικρές εκδρομές Σαββατοκύριακου.

Έχουμε γράψει για πολλές από τις παραλίες της Εύβοιας και εδώ θα “επισκεφτούμε” ακόμα μια, εξωτική και υπέροχη στη νότια πλευρά του νησιού, το Ποτάμι!

Αν και οι περισσότεροι επισκέπτες της Εύβοιας γνωρίζουν τον μαγευτικό βορρά της, τα πυκνά δάση, τις υπέροχες παραλίες, όπως αυτή της Αγίας Άννας, τους όμορφους οικισμούς, όμως δεν γνωρίζουν ότι εξίσου υπέροχος είναι και ο “παραμελημένος” κάπως νότος, ο οποίος όμως θα εκπλήξει πολύ ευχάριστα όσους αποφασίσουν τελικά να τον εξερευνήσουν!

H ακτογραμμή της Καρύστου και γενικά το νότιο τμήμα της Εύβοιας διαθέτει αναρίθμητες παραλίες και μικρούς παρθένους κολπίσκους για όλα τα γούστα. Η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής είναι το Ποτάμι, που απέχει περίπου 45 λεπτά (29 χλμ.) από την Κάρυστο προς Κάβο Ντόρo. Πρόκειται για μια φαρδιά λωρίδα άμμου με μοναδικές αμμοθίνες, στην οποία καταλήγει η εκβολή του ρέματος του Πλατανιστού, από όπου πήρε και το όνομα της, δημιουργώντας μια ιδιότυπη όαση από πλατάνια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη της περιοχής.

Η παραλία είναι μεγάλη σε έκταση, συγκεκριμένα η μεγαλύτερη της περιοχής, ανοιχτή προς το Αιγαίο και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους του Κάβο Ντόρο δημιουργούνται τεράστια κύματα. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα πλατάνια που σταματούν εκεί όπου αρχίζει η πλατιά αμμουδιά!

Στην αμμουδιά μέσα στον κόλπο θα απολαύσετε την εκπληκτική θάλασσα, αν και πολλές φορές ο αέρας δυσκολεύει τα πράγματα. Απέναντί σας πάντως θα βλέπετε την Άνδρο- και θα απορείτε γιατί δεν είχατε ανακαλύψει αυτή την πλευρά της Εύβοιας νωρίτερα καθώς οι πανέμορφες ακρογιαλιές που βρέχονται από το Αιγαίο και «βλέπουν» Κυκλάδες θα φιλοξενήσουν τις πιο χαλαρές ώρες σας και τις πιο συναρπαστικές βουτιές σας!

Για να φτάσετε εδώ υπάρχουν δύο διαδρομές, η μία είναι μέσω Χαλκίδας και κατεύθυνση οδικώς προς τη νότια Εύβοια και η άλλη με φέρι από Ραφήνα ή Αγία Μαρίνα προς Μαρμάρι ή Νέα Στύρα.

 

Πηγή: travelstyle.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top