Ithaca Chiropractic Center

Πόσο υγιής είσαι;

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ | 2022 H Σπυριδούλα Παπαδημητρίου, D.C. και η Μαρίνα Παπαδημητρίου, D.C. αρθρογραφούν στο ghettomagazine.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Με πρόφαση την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ας αναλoγιστούμε και ας δώσουμε στον εαυτό μας κάποια τροφή για σκέψη… Πως γνωρίζεις ότι είσαι υγιής; Θεωρείς ότι είσαι πιο υγιής σήμερα απ’ότι πριν 2, 5, […]

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ | 2022
H Σπυριδούλα Παπαδημητρίου, D.C. και η Μαρίνα Παπαδημητρίου, D.C. αρθρογραφούν στο ghettomagazine.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με πρόφαση την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ας αναλoγιστούμε και ας δώσουμε στον εαυτό μας κάποια τροφή για σκέψη…

  • Πως γνωρίζεις ότι είσαι υγιής;
  • Θεωρείς ότι είσαι πιο υγιής σήμερα απ’ότι πριν 2, 5, 10 χρόνια; Γιατί συμβαίνει αυτό;
  • Πως θα ήθελες να είναι η υγεία σου σε 15, 20, 30 χρόνια απο τώρα; Οι επιλογές σου σε πάνε πιο κοντά ή σε απομακρύνουν απο αυτόν σου το στόχο;

Σύμφωνα με τον Πάγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), υγεία ορίζεται «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.». Η υγεία λοιπόν δεν έχει να κάνει με τα συμπτώματα. Είναι η συνεχής έμφυτη επιτυχημένη προσπάθεια του οργανισμού να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Υγεία είναι μια κατάσταση βέλτιστης ευεξίας και λειτουργίας.

Η υγεία και η ασθένεια βρίσκονται σε ένα συνεχές. Το χαμηλότερο σημείο στο φάσμα της υγείας είναι ο θάνατος και το υψηλότερο σημείο αντιστοιχεί στον ορισμό της υγείας του ΠΟΥ. Η υγεία κυμαίνεται εντός ενός εύρους βέλτιστης ευημερίας και διαφόρων επιπέδων δυσλειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης του επίπεδου της ολικής δυσλειτουργίας, του θανάτου. Η μετάβαση από την άριστη υγεία στην ασθένεια είναι συχνά σταδιακή και όπου τελειώνει η μια κατάσταση αμέσως αρχίζει μια άλλη.

Η έννοια του φάσματος τονίζει ότι η υγεία ενός ατόμου δεν είναι στατική, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και μια διαδικασία συνεχούς αλλαγής, που υπόκειται σε συχνές ανεπαίσθητες διακυμάνσεις.

Τα διαγράμματα του άρθρου, μας βοηθούν να κατανοήσουμε ότι η υγεία είναι μια κατάσταση που απαξ και φτάσεις εκεί, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνεις εκεί για πάντα αλλά θα πρέπει να ανανεώνεις και να κινείσαι συνεχώς προς τη κατεύθυνση εκείνη που θέλεις.

Υπάρχουν διάφοροι «βαθμοί» ή «επίπεδα υγείας» καθώς υπάρχει και η σοβαρότητα της κάθε ασθένειας.

Είναι ευθύνη και επιλογή μας λοιπόν προς ποια μεριά του φάσματος κινούμαστε.

Πως μπορεί η χειροπρακτική να σε βοηθήσει να πετύχεις υψηλότερα επίπεδα υγείας;

Η χειροπρακτική βασίζεται στην αρχή ότι το σώμα μας είναι εξαιρετικά ευφυές· γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ώστε να προσαρμοστεί στους στρεσογόνους παράγοντες του περιβάλλοντος και της καθημερινής ζωής, καθώς και πώς να ανακάμψει από ασθένειες και τραυματισμούς.

Το νευρικό σύστημα είναι αυτό που ενορχηστρώνει όλες τις αμέτρητες διαδικασίες του σώματος. Αν αυτό το σύστημα έχει παρεμβολές, τότε η επικοινωνία μεταξύ σώματος και εγκεφαλου διακόπτεται. Έτσι, διαμορφώνεται ένα δυσλειτουργικό σώμα, το οποίο με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε σχεδόν οποιαδήποτε μορφή ασθένειας μπορούμε να σκεφτούμε. Στο γραφειο μας πολυ συχνα βοηθαμε ατομα με χρονια προβληματα οπως ημικρανιες, ψυχοσωματικα, ρευματολογικες ασθενειες, μυοσκελετικες παθησεις, αυτοάνοσα αλλα ακομα και γαστρεντερικα προβληματα. Η χειροπρακτική δεν αποτελεί θεραπεία αυτών των ασθενειών, ωστόσο αντιμετωπίζει τις παρεμβολές της επικοινωνίας του νευρικού συστήματος μέσω των ανατάξεων στη σπονδυλική στήλη, ώστε να επιτρέψει στο σώμα να επαναλειτουργήσει άριστα.

Η αρχή της χειροπρακτικής ξεκινάει από τη στενή σχέση μεταξύ της σπονδυλικής στήλης και του νευρικού συστήματος. Αν η σπονδυλική στήλη δεν λειτουργεί σωστά, το νευρικό σύστημα θα υποφέρει, και αντίστροφα. Στο Ithaca Chiropractic Center, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αξιολόγηση και τη μέτρηση και των δύο αυτών συστημάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε να πετύχεις τους στόχους σου.

Αναρωτήσου λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις ΣΗΜΕΡΑ για κινηθείς προς τη βέλτιστη υγεία και την ευεξία;

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χειροπρακτική και πως μπορεί να σε βοηθήσει, κλείσε ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού στο www.ithacachiropracticcenter.com

Η Σπυριδούλα και η Μαρίνα βοηθάνε καθημερινά ανθρώπους με χρόνια προβλήματα να βρουν μια φυσική λύση στα ζητήματα της υγείας τους μέσα από τη χειροπρακτική φροντίδα. Ο χώρος τους βρίσκεται στη Χαλκίδα, Εύβοια.

Σπυριδούλα Παπαδημητρίου, D.C. & Μαρίνα Παπαδημητρίου, D.C.
Upper Cervical Specific Chiropractors (U.S.A.)
Χειροπράκτες (U.K.)

Ithaca Chiropractic Center

www.ithacachiropracticcenter.com
22210-87068
Ιωάννου Αλεξίου 6, Χαλκίδα, 34133
Facebook: Ithaca Chiropractic Center
Instagram: greece.chiropractic

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top