Πάσχα 2022 έξοδος εκδρομέων κίνηση Χαλκίδα Εύβοια

Πάσχα 2022: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Αυξημένη η κίνηση για Χαλκίδα και Εύβοια

Μετά από διαδοχικά lockdown και απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για να κάνουν Πάσχα στο χωριό και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Η Χαλκίδα και η Εύβοια είναι ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως αυξημένη είναι η κίνηση ήδη από την περασμένη Παρασκευή στα διόδια, τα λιμάνια, […]

Μετά από διαδοχικά lockdown και απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για να κάνουν Πάσχα στο χωριό και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Η Χαλκίδα και η Εύβοια είναι ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυξημένη είναι η κίνηση ήδη από την περασμένη Παρασκευή στα διόδια, τα λιμάνια, με τους Αθηναίους να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για τις μέρες του Πάσχα.

Αυξημένη κίνηση στην είσοδο για Χαλκίδα

Στις εθνικές οδούς επίσης η κίνηση είναι αυξημένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού την περασμένη Παρασκευή στα διόδια της Ελευσίνας παρατηρήθηκε αύξηση 9%, χωρίς αντίστοιχη επιστροφή την Κυριακή, σε σχέση με το 2019. Κορύφωση αναμένεται αύριο Μεγάλη Πέμπτη από τα εθνικά δίκτυα, η οποία θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν 14 πλοία και 13 από τη Ραφήνα. Τα πλοία πλέον φεύγουν με πληρότητα 100% και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Πάντως, αν και η πληρότητα να έχει επανέλθει παραμένουν, όμως, τα μέτρα για τον κορονοϊό στο εσωτερικό των πλοίων.

«Η κίνηση σταδιακά αυξάνεται. Σήμερα αναμένεται να φύγουν πάνω από 13.500 άνθρωποι. Θα έχουμε 26 απόπλους για τον Αργοσαρωνικό όπου και εκεί αναμένεται να έχουμε πάνω από 2.000 ανθρώπους. Τα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν, θα πρέπει να έχουμε τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, PCR ή rapid όπου απαιτείται και self test 24 ωρών για τους ανήλικους», ανέφερε μιλώντας στο Open ο Νίκος Αλεξίου, πλωτάρχης, εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας. «Ευτυχώς ο καιρός είναι καλός και ο κόσμος μπορεί να κάθεται και στο κατάστρωμα» ανέφερε για τον συνωστισμό στα πλοία.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top