Passion Multicultural Cuisine: Κοσμοπολίτικη κουζίνα στο κέντρο της Χαλκίδας

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου Στο Passion η ανανέωση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας αέναης και διαχρονικής εξέλιξης. Η καθημερινή συναναστροφή με τον κόσμο οδήγησε την ομάδα του Passion στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να προσφέρει περισσότερες γαστρονομικές επιλογές. Μετά από ώριμη σκέψη και περισσή προσπάθεια το Passion καινοτομεί, πρωτοτυπεί και προτείνει κάτι εντελώς καινούργιο. Το Passion for life, […]

Φωτογραφίες: Πένη Θεοδοσίου

Στο Passion η ανανέωση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας αέναης και διαχρονικής εξέλιξης. Η καθημερινή συναναστροφή με τον κόσμο οδήγησε την ομάδα του Passion στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να προσφέρει περισσότερες γαστρονομικές επιλογές. Μετά από ώριμη σκέψη και περισσή προσπάθεια το Passion καινοτομεί, πρωτοτυπεί και προτείνει κάτι εντελώς καινούργιο.

Το Passion for life, από το κέντρο της Χαλκίδας, ετοίμασε για όλους μας ένα ταξίδι σε διάφορες κουζίνες όλου του κόσμου.

Μας προτείνει μια ολοκληρωμένη ιδέα σε cultural food και cultural cuisine με πολυπολιτισμικές αναφορές σε ποικίλες γεύσεις από όλο τον πλανήτη. Μια πραγματικά νέα κουλτούρα στο φαγητό της πόλης γεννιέται μέσα από τη μοναδική αισθητική και γνώση του Passion. Μια κουλτούρα με αυθεντική Passion Identity.

Μια ποικιλία ξεχωριστών multicultural πιάτων μας μεταφέρουν με κοσμοπολίτικο τρόπο σε διάφορα μέρη του κόσμου και τα οποία θα βρούμε απλά στο κέντρο της πόλης. Πιάτα που αποπνέουν πολυπολιτισμική αίσθηση και αποτελούν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.

Γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον πλανήτη ακολουθώντας πιστά την αυθεντική κουλτούρα του Passion η οποία εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από την υγιεινή διατροφή, τώρα όμως με μια ξεχωριστή πινελιά.

Ξεκινάμε με ένα ορεκτικό Bao Bun με γαρίδες και αβοκάντο, μιξ λάχανο, κίμτσι, γλυκό τσίλι και πικάντικη μαγιονέζα. Τα bao buns ή baozi είναι κινέζικα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με διάφορα υλικά και λέγεται ότι δημιουργήθηκαν από τον θρυλικό στρατηγό του 3ου αιώνα, Zhuge Liang, κατά την περίοδο των Τριών Βασιλείων, ο οποίος βλέποντας τους στρατιώτες του να υποφέρουν από την πανούκλα, επινόησε το φαγητό σε σχήμα κεφαλιού αρχικά ως μια συμβολική προσφορά στους θεούς.

Συνεχίζουμε με ένα χειροποίητο Burger Σολωμού με φρέσκο σολωμό, πικάντικη vegan μαγιονέζα φρούτων, μιξ λάχανο, κίμτσι, ψητό ανανά και γλυκό τσίλι σερβιρισμένο με πράσινη σαλάτα και κινόα. Η εκτροφή του σολωμού χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, ενώ αποτελεί παραδοσιακό φαγητό της κουζίνας των Σκανδιναβικών χωρών και της Ρωσίας.

Το πιο εμφατικό κύριο πιάτο μοιάζει να είναι το χορταστικό Rib Eye Steak που αποτελείται από Μπριζόλα Rib Eye με baby πατάτες, baby καρότα, σπαράγγι, λαχανάκια Βρυξελλών, καλαμπόκι βουτύρου, τσιμιτσούρι και μαρμελάδα τσίλι. Η ραχοκοκαλιά του μοσχαριού αποτελείται από 13 θωρακικούς σπονδύλους και το rib eye είναι το κομμάτι από τον 8ο έως τον 12ο σπόνδυλο με την καλύτερη ποιότητα κρέατος και μια εξαιρετική κατανομή λίπους.

Ολοκληρώνουμε με ένα ζυμαρικό Ταλιολίνι Bolognese Καβουριού με φέτα, ντοματίνια, πιπεριά, ούζο, μαϊντανό, βασιλικό και bisque οστρακοειδών. Τα καβούρια αποτελούν το 20 τοις εκατό όλων των θαλάσσιων οστρακόδερμων που εκτρέφονται ή αλιεύονται σε όλο τον κόσμο.

Στο Passion Multicultural Cuisine υπάρχουν και σαλάτες με την αρχοντική Mexican να ξεχωρίζει, μια πράσινη σαλάτα με τσίλι κον κάρνε, μαύρα φασόλια, γουακαμόλε, pico de gallo και ξινή κρέμα η οποία σερβίρεται με τορτίγια. Το τσίλι κον κάρνε δημιουργήθηκε στο Σαν Αντόνιο του Τέξας στις αρχές του 19ου αιώνα και ήταν αρχικά ένα απλό στιφάδο με πιπεριές τσίλι που πωλούνταν από γυναίκες στις λαϊκές αγορές.

Φτάνοντας στο επιδόρπιο δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε μια Τάρτα Σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα βουτύρου, crème bitter σοκολάτας και φυστικοβούτυρο. Η σοκολάτα εμφανίζεται στο προσκήνιο όταν οι πολιτισμοί των Ατζέκων και των Μάγια ανακάλυψαν την αξία του κακαόδενδρου του οποίου η προέλευση εικάζεται ότι είναι από την κοιλάδα του Αμαζόνιου ή του Ορενόκο.

Το Passion, στο κέντρο της Χαλκίδας, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι που περιλαμβάνει πολυπολιτισμικές γεύσεις, ποικίλες αφηγήσεις γύρω από το φαγητό και την ιστορία του αλλά και μια προσέγγιση της διεθνούς κουζίνας με εκλεκτικές καταβολές που δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά αλλού.

Passion multicultural cuisine, φαγητό για τον κόσμο.
Passion Multicultural Cuisine

Ελ. Βενιζέλου 14, Χαλκίδα

Τηλ. 22210 26191

Efood: https://www.e-food.gr/delivery/chalkida/passion-multicultural-cuisine

Facebook: Passion Multicultural Cuisine

Instagram: Passion Multicultural Cuisine

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top