Προσκυνηματική Διαδρομή Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Πάνω από χίλιοι προσκυνητές στην 8η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μάϊου 2023, η καθιερωμένη πλέον Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, ένας σημαντικός θεσμός τον οποίο έχει αγκαλιάσει και διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Την έναρξη της Προσκυνηματικής Διαδρομής κήρυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με περισσότερους από 1.000 προσκυνητές και […]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μάϊου 2023, η καθιερωμένη πλέον Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, ένας σημαντικός θεσμός τον οποίο έχει αγκαλιάσει και διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Την έναρξη της Προσκυνηματικής Διαδρομής κήρυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με περισσότερους από 1.000 προσκυνητές και φίλους να λαμβάνουν μέρος στην πεζοπορία, που ξεκίνησε από τη θέση «Άγιος» και μέσα από διαμορφωμένο και σηματοδοτημένο δασικό μονοπάτι μήκους 18,1χλμ.   κατέληξε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου. Η μεταφορά των συμμετεχόντων έγινε με μισθωμένα λεωφορεία της Π.Ε. Εύβοιας, ενώ κατά μήκος της διαδρομής διανεμήθηκαν αναμνηστικές μπλούζες και καπέλα, δυναμωτικές τροφές, νερό και χυμοί.

Η 8η Προσκυνηματική Διαδρομή, διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο με την ευλογία και τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και σε συνεργασία με τους Δήμους Διρφύων – Μεσσαπίων και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, καθώς επίσης με την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, τη Διεύθυνση Δασών Ευβοίας, τα Δασαρχεία και το ΕΚΑΒ.

Καθοριστική για την οργάνωση, την ασφάλεια και την ποιότητα της διαδρομής ήταν η παρουσία και η εθελοντική προσφορά των κάτωθι: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Εθελοντές Σαμαρείτες, Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών, Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου, Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας, Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας SAR-312, Εθελοντικό Σώμ αΔασοπροστασίας και Διάσωσης Εύβοιας, Λέσχη Τετρακίνησης Εύριπος, Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας, ΑΠΦΥΣ Ιπποβότες και Φαρμακευτικός Σύλλογος Εύβοιας.

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top