Πανσέληνος Ιουλίου Εύβοια

Πανσέληνος Ιουλίου: Ένα μαγευτικό φεγγάρι “πάρκαρε” στην Εύβοια – Μαγικές εικόνες

Η πανσέληνος του Ιουλίου… υψώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 23.07.2021, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στη Χαλκίδα και σε ολόκληρη την Εύβοια. Πρόκειται για το φεγγάρι πριν την μεγαλύτερη πανσέληνο όλου του έτους, στις 21 Αυγούστου, και παρότι φαίνεται από την Πέμπτη το βράδυ σαν… ολόγιομο, ολοκληρώθηκε ακριβώς στις 05:36 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 24.07.2021. Η συγκεκριμένη […]

Η πανσέληνος του Ιουλίου… υψώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 23.07.2021, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στη Χαλκίδα και σε ολόκληρη την Εύβοια.

Πρόκειται για το φεγγάρι πριν την μεγαλύτερη πανσέληνο όλου του έτους, στις 21 Αυγούστου, και παρότι φαίνεται από την Πέμπτη το βράδυ σαν… ολόγιομο, ολοκληρώθηκε ακριβώς στις 05:36 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 24.07.2021.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος έχει και άλλες ονομασίες όπως «Πανσέληνος του Κεραυνού» «Πανσέληνος του Σανού», «Πανσέληνος του Υδρόμελου», όμως η επικρατέστερη είναι η «Πανσέληνος του Ελαφιού», καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα νέα κέρατα των αρσενικών ελαφιών άρχιζαν να βγαίνουν από το μέτωπό τους, «καλυμμένα» με βελούδινo και απαλό τρίχωμα.

Ακολουθούν μαγικές εικόνες από τη Χαλκίδα και την Εύβοια:
Χαλκίδα – Κωνσταντίνος Παλιβάκης
Η Σελήνη την στιγμή που ανατέλλει πάνω από την κορυφογραμμή του Ευβοϊκού Ολύμπου – Δημήτρης Μάλλιαρης
Ακτή Νηρέως Αλιβερίου – Αντώνιος Λάμπρου
Αιδηψός – Georgios Zacharis
Αιδηψός – Georgios Zacharis

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top