Πανσέληνος του χιονιού

Πανσέληνος του χιονιού: Απόψε το τελευταίο φεγγάρι του χειμώνα

Το βράδυ της Τετάρτης στον ουρανό θα σκαρφαλώσει η πανσέληνος του χιονιού και πρόκειται για την τελευταία του χειμώνα. Το γεμάτο φεγγάρι του Φεβρουαρίου ονομάστηκε, έτσι, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που κατά κανόνα εμφανίζεται αυτόν τον μήνα στη Βόρεια Αμερική και πήρε το όνομά της από τους ιθαγενείς κατοίκους της. Ήταν επίσης, γνωστή και ως […]

Το βράδυ της Τετάρτης στον ουρανό θα σκαρφαλώσει η πανσέληνος του χιονιού και πρόκειται για την τελευταία του χειμώνα.

Το γεμάτο φεγγάρι του Φεβρουαρίου ονομάστηκε, έτσι, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που κατά κανόνα εμφανίζεται αυτόν τον μήνα στη Βόρεια Αμερική και πήρε το όνομά της από τους ιθαγενείς κατοίκους της. Ήταν επίσης, γνωστή και ως «πανσέληνος της πείνας», επειδή το κυνήγι ήταν δύσκολο λόγω του χιονιού και του κρύου, αλλά και «πανσέληνος της αρκούδας», γιατί έβγαιναν αναζητώντας φαγητό.

Ορισμένες φυλές έδωσαν σε αυτήν την πανσέληνο ονόματα ζώων. Η φυλή Tlingit στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού την αποκαλεί «s’eek dis» ή «φεγγάρι της μαύρης αρκούδας». Η φυλή Haida στην Αλάσκα την αποκαλεί “hlgit’un kungáay” ή «φεγγάρι της χήνας».

Αυτή η πανσέληνος είναι επίσης σημαντική σε άλλους πολιτισμούς. Σηματοδοτεί τον Māgha Pūjā, ένα σημαντικό βουδιστικό φεστιβάλ που γιορτάζει τον Βούδα.

 

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top