Πανσέληνος Μαΐου φεγγάρι λουλουδιών

Πανσέληνος Μαΐου: Απόψε το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Το βράδυ της Πέμπτης η πανσέληνος του Μαΐου ή αλλιώς το «φεγγάρι των λουλουδιών» θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό.

Το βράδυ της Πέμπτης η πανσέληνος του Μαΐου ή αλλιώς το «φεγγάρι των λουλουδιών» θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό.

Η πανσέληνος θα είναι ορατή ήδη από σήμερα, αλλά αύριο αναμένεται να προσφέρει ένα υπερθέαμα σε όσους την παρατηρήσουν. Την Παρασκευή μάλιστα, το «φεγγάρι των λουλουδιών» θα φαίνεται μεγαλύτερο και θα έχει πιο βαθιά απόχρωση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φεγγάρι σε αυτή την πανσέληνο θα είναι κοντά στον κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα «Αντάρη», ο οποίος είναι από τους λαμπρότερους του αστερισμού του Σκορπιού. Ο συνδυασμός τους θα συμβάλει σε αυτό το εντυπωσιακό θέαμα. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η ονομασία «φεγγάρι των λουλουδιών», είναι λόγω της αφθονίας των ανθισμένων λουλουδιών το συγκεκριμένο μήνα.

Η επόμενη πανσέληνος είναι το «φεγγάρι της φράουλας» την Παρασκευή 21 Ιουνίου, που θα αποτελεί την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο και του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο.

 

Πηγή: lifo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top