26 Αυγούστου-Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνει κάθε Φθινόπωρο

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνει κάθε Φθινόπωρο

Σήμερα 26 Αυγούστου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.   Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ghetto Magazine (@ghettomag_) Με αφορμή την Παγκόσμια…

Σήμερα 26 Αυγούστου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ghetto Magazine (@ghettomag_)


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου που είναι σήμερα 26 Αυγούστου, σου υπενθυμίζουμε τις εξετάζεις που κάθε Φθινόπωρο πρέπει να κάνεις στον σκύλο σου. Πρέπει λοιπόν να τον πηγαίνεις στον κτηνίατρο για να τον ελέγχει για τυχόν μολύνσεις που μπορεί να προκάλεσαν οι καλοκαιρινές σου εξορμήσεις.

  1.  Λεϊσμανίαση (Καλα-Αζάρ) : Μια από τις συχνότερες και πιο επικίνδυνες νόσους που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένης σκνίπας.
  2. Διροφιλαρίωση (σκουλήκι της καρδιάς) : Επίσης συχνό νόσημα που όπως και η Λεϊσμανίαση μπορεί να υπάρχει υποκλινικά , χωρίς συμπτώματα δηλαδή στον σκύλο, για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν αυτά εκδηλωθούν να έχει φτάσει ήδη το ζώο στο 4ο στάδιο το οποίο έχει συνήθως μη αντιστρεπτή εξέλιξη. Η μετάδοσή της γίνεται με το τσίμπημα του κουνουπιού.
  3. Ερλιχίωση : Προκύπτει μετά από τσιμπήματα κροτώνων (τσιμπουριών), τα οποία πέραν αυτής της νόσου μπορεί να προκαλέσουν και μπαμπεζίωση (πιροπλάσμωση) ενώ είναι πολύ πιθανό να συνυπάρχουν και τα 2.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ghetto Magazine (@ghettomag_)


Η επίσκεψη στον κτηνίατρο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητη, ώστε να μπορεί να εντοπίσει εάν ο σκύλος σου είναι εκτεθειμένος σε κινδύνους, οι οποίοι είναι εμφανείς ή δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα και μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο μέλλον.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ghetto Magazine (@ghettomag_)

Πηγή: mylife.com.cy

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top