φθινοπωρινή συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου

Όσα (μοναδικά) ζήσαμε σε μια φθινοπωρινή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το event του καλοκαιριού. Μιλάμε πάντα για το tour του αγέραστου Θανάση Παπακωνσταντίνου ή κατά κόσμον απλά Θανάση. Ξεκίνησε δειλά δειλά τις συναυλίες του για το φετινό καλοκαίρι, από το Κατράκειο θέατρο, όπου το ένα sold out διαδεχόταν το άλλο με αποτέλεσμα να “αναγκάσει” την παραγωγή να ψάχνει για νέες ημερομηνίες. […]

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το event του καλοκαιριού. Μιλάμε πάντα για το tour του αγέραστου Θανάση Παπακωνσταντίνου ή κατά κόσμον απλά Θανάση.

Ξεκίνησε δειλά δειλά τις συναυλίες του για το φετινό καλοκαίρι, από το Κατράκειο θέατρο, όπου το ένα sold out διαδεχόταν το άλλο με αποτέλεσμα να “αναγκάσει” την παραγωγή να ψάχνει για νέες ημερομηνίες.

Συνεχίστηκε η περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα για να ολοκληρωθεί με 3 νέες ημερομηνίες 20, 21, 22 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα στο Θέατρο Βράχων.

Διαλέξαμε την τελευταία μέρα να παραβρεθούμε (ευτυχώς αποφύγαμε τη δεύτερη μέρα 21 Σεπτεμβρίου, γιατί ο καιρός είχε άλλα σχέδια και η συναυλία δεν ολοκληρώθηκε με το πλήρες πρόγραμμα), οπότε βρεθήκαμε στο θέατρο Βράχων την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Κόσμος κάθε ηλικίας γέμισε κάθε σημείο του χώρου από τις εξέδρες, μέχρι την αρένα, ακόμα και πάνω στα βράχια!! Και όλα αυτά, Σεπτέμβρη, φθινόπωρο. Η συναυλία ξεκίνησε ακριβώς στις 21:30 και ο Θανάσης δε δυσαρέστησε το κοινό. Η ορχήστρα με πληθώρα μουσικών και καλλιτεχνών, όπως ο επι χρόνια συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου στην κιθάρα και το μπουζούκι Δημήτρης Μυστακίδης, στα τύμπανα ο Φοίβος Άνθης, στο κλαρίνο όπως και στη γκάιντα και το τραγούδι ο ακούραστος και δυναμικός ο Κωνσταντής Πιστιόλης.

Όσο η ώρα περνούσε ένιωθες την αύρα των καλλιτεχνών να σε συνεπαίρνει και να σε παρασύρει στους ρυθμούς της μουσικής. Το κοινό δεν άργησε να ανάψει τα πρώτα καπνογόνα και έτσι το σκηνικό ολοκληρώθηκε. Τραγούδια όπως το Σιμούν, το Διάφανος, το Ανδρομέδα, Κάτω από το Μαξιλάρι, ήταν μερικά από αυτά που ακούστηκαν.

Συμμετοχή στο προγραμμα είχε και η Μελίνα Κανά με την εκπληκτική φωνή της και τη νεανική της διάθεση. Το ντουέτο μεταξύ Θανάση και Μελίνας ήταν αυτό που έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στην βραδιά.

Ο Θανάσης, για άλλη μια φορά δεν παρέλειψε να πάρει θέση για διάφορα κοινωνικά ζητήματα της επικαιρότητας, με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα.

Περιττό να πούμε ότι η συναυλία έκλεισε… με τι άλλο από το Πεχλιβάνη. Κλείνοντας μια όμορφη βραδιά όλοι αναρωτιόντουσαν πότε θα είναι η επόμενη συναυλία. Και ας είναι και μέσα στο καταχείμωνο! Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν παραστεί και σε πολλές από τις συναυλίες του καλοκαιριού.

Ομολογουμένως ήταν ένα καλοκαίρι γεμάτο Θανάση, το καλοκαίρι του Θανάση! Εις το επανιδείν!

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: George Panos Photography – Βίντεο: @konstantinos_mour

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top