Τέμπη Ιστορική πορεία Χαλκίδα

Οργή για τα Τέμπη: Ιστορική πορεία στη Χαλκίδα και σε όλη τη χώρα

Σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας συμμετείχε και η Χαλκίδα Xιλιάδες πολίτες στους δρόμους περίπου ογδόντα πόλεων της χώρας για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη ζητούν Δικαιοσύνη και να αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες χωρίς καμία συγκάλυψη. Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισε την πλατεία πίσω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας […]

Σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας συμμετείχε και η Χαλκίδα

Φωτογραφία: Αργυρώ Μαγκοπούλου

Xιλιάδες πολίτες στους δρόμους περίπου ογδόντα πόλεων της χώρας για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη ζητούν Δικαιοσύνη και να αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες χωρίς καμία συγκάλυψη.

Φωτογραφία: Αργυρώ Μαγκοπούλου

Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισε την πλατεία πίσω από τα δικαστήρια της Χαλκίδας ενώ στην συνέχεια έκανε ειρηνική πορεία στην παραλία της πόλης η οποία κατέληξε στον Σταθμό Τρένων.

Φωτογραφία: Αργυρώ Μαγκοπούλου

«Οι ζωές μας μετράνε, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη» ένα από τα κεντρικά συνθήματα όσων συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία.

Φωτογραφία: Αργυρώ Μαγκοπούλου

“Στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή, η νέα γενιά δε σας συγχωρεί” το κεντρικό σύνθημα χιλιάδων μαθητών που συμμετείχαν στην πορεία.

Οι μαθητές με πλακάτ και πανό στα χέρια ένωσαν τις φωνές τους με φοιτητές, εργάτες, καθηγητές, εργαζομένους από όλους τους κλάδους στη Χαλκίδα και στις περισσότερες πόλεις της χώρας, στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα το πρωί της Τετάρτης με κεντρικό αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας οι μαθητές άφησαν μαύρα μπαλόνια στον ουρανό προς μνήμη των νεκρών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ghetto Magazine (@ghettomag_)

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Scroll to Top