Opposite φροντιστήριο ξένων γλωσσών

Opposite, το πρότυπο φροντιστήριο ξένων γλωσσών παρουσιάζεται

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Opposite ξεκίνησε το 2018 τη λειτουργία του και μεταλαμπαδεύοντας τη φιλοσοφία της έμπειρης σημερινής διευθύντριας σπουδών και καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας Ιωάννας Πλειώνη, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη…

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Opposite ξεκίνησε το 2018 τη λειτουργία του και μεταλαμπαδεύοντας τη φιλοσοφία της έμπειρης σημερινής διευθύντριας σπουδών και καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας Ιωάννας Πλειώνη, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση μαθητών και γονέων.

Η καθηγήτρια Ιωάννα Πλειώνη

Η ψυχή του κέντρου ξένων γλωσσών Opposite Ιωάννα Πλειώνη διδάσκει την αγγλική γλώσσα με συνέπεια και επιτυχίες από το 2006 και η φιλοσοφία της διδασκαλίας της έχει βρει ανταπόκριση στο μαθητικό κόσμο. Με την προσθήκη έμπειρων καθηγητών και την αδιάκοπη προσωπική συμμετοχή της, οι μαθητές απολαμβάνουν διδασκαλία σε υψηλό βαθμό και σε όλα τα επίπεδα. Η εξέλιξη των μαθητών παρακολουθείται με ασίγαστη υπευθυνότητα από την ίδια αλλά και σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και πολυετούς εμπειρίας. Η Ιωάννα Πλειώνη είναι κάτοχος T.E.S.O.L. και επιπλέον έχει ειδικευτεί σε young learners, καθώς και σε μαθητές με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

Ο χώρος

Ο χώρος στην οδό Τράλλεων αποτελεί το κέλυφος ενός από τα παλαιότερα φροντιστήρια αγγλικών στη Χαλκίδα. Πρόκειται για ένα κτήριο το οποίο ανακαινίστηκε και προσαρμόστηκε επιμελώς στα πιο σύγχρονα δεδομένα εκπαίδευσης.

Συνιστά έναν πολυχώρο με αίθουσες διδασκαλίας, συγκεκριμένο χώρο μελέτης για ενισχυτική διδασκαλία, ενημερωμένη βιβλιοθήκη, τον οποίο συνθέτουν πλήρης εξοπλισμός με νέα καινοτόμα προϊόντα και αρχιτεκτονική μελέτη με εργονομικές ιδέες. Η σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιείται αποτελείται από διαδραστικούς πίνακες οι οποίοι συνυπάρχουν σε κάθε αίθουσα με μια σειρά από laptops και tablets.

Η διδασκαλία

Το συνοικιακό φροντιστήριο Opposite δίνει έμφαση στις δυνατότητες, αλλά και στην προσωπικότητα του μαθητή και χρησιμοποιεί μεθόδους εκμάθησης, που διαβλέπουν στο μέλλον της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την βοήθεια της τεχνολογίας. Η διδασκαλία είναι παιδοκεντρική και καλλιεργείται η ενσυναίσθηση μέσα από θεατρικά παιχνίδια, μουσική και ασκήσεις.

Στην ομάδα των καθηγητών προστίθεται πιλοτικά και καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας Native Speaker  για ενίσχυση του προφορικού λόγου. Παράλληλα καθίσταται απαραίτητη η συνεχής προσωπική ενημέρωση για την πρόοδο του μαθητή και την πρόληψη ενδεχόμενων δυσκολιών. Η εστίαση στη συγκεκριμένη διδακτική μέθοδο συνδυάζεται με τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με σεμινάρια που αφορούν στη διδασκαλία με χρήση εργαλείων τεχνολογίας. Οι μαθητές διδάσκονται από την ίδια τη διευθύντρια σπουδών Ιωάννα Πλειώνη, η οποία σε συνεργασία με τo εξαιρετικό εκπαιδευτικό προσωπικό, παρέχουν υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης ανεξαρτήτου μαθησιακού επιπέδου.

Επίσης  η αλληλεπίδραση και η ομαδική εργασία θεωρείται σημαντική στον τρόπο διδασκαλίας, ώστε να διαμορφώνονται συνθήκες υγιούς συναγωνισμού σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, το οποίο κατορθώνει την ευχαρίστηση των παιδιών, ανεβάζει την αυτοπεποίθησή τους, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν τις ξένες γλώσσες, με αποτελεσματική επίδοση, κάνοντας πολλή δουλειά εντός της αίθουσας και όσο ακριβώς απαιτείται εργασίες στο σπίτι.

 

Η προσαρμογή της διδασκαλίας στο φροντιστήριο Opposite γίνεται με βάση το επίπεδο και τις δυνατότητες των μαθητών (μαθητοκεντρική προσέγγιση) με βασικό σκοπό την εκπλήρωση των στόχων τους και αν είναι δυνατόν στο χρόνο που επιθυμούν.

Η φιλοσοφία

Η φιλοσοφία του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών Opposite συνίσταται στο γεγονός ότι η μάθηση  ξένων γλωσσών είναι απαραίτητο εφόδιο της σύγχρονης εποχής και του μέλλοντος και επιπλέον αποσκοπεί στην χρήση της διδασκόμενης γλώσσας με ευχέρεια καθώς και στην πιστοποίηση της γνώσης αυτής.

Τα τμήματα

Στο ΚΞΓ Opposite υπάρχουν κλειστά τμήματα παιδιών και ενηλίκων, που κινούνται ουσιαστικά στην προσέγγιση ιδιαιτέρων μαθημάτων σε προσιτές τιμές. Συγκεκριμένα:

  • τμήματα μαθητών και ενηλίκων σε όλα τα επίπεδα
  • ταχύρρυθμα προγράμματα
  • online courses

Eπιτυχία σε όλα τα επίπεδα πάντα με γνώμονα την καλή διάθεση και ψυχολογία των σπουδαστών.

Συνεργάτες εκπαιδευτικοί αναζητούνται για την σχολική χρονιά 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο  6947406850 (Ιωάννα Πλειώνη) ή/και να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση iplioni@yahoo.gr

GHETTO Magazine

Το Ghetto Magazine καλύπτει ό,τι είναι νέο και σημαντικό στην πόλη της Χαλκίδας αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Την κοινωνία, τους ανθρώπους της, τις τέχνες και την διασκέδαση, με πρωτοποριακό πάντα τρόπο. Όλη η πόλη σε ένα …GHETTO. Γιατί στο δικό μας ghetto χωράνε όλοι!

Best of GHETTO

Scroll to Top